Carlsberg Byen, Afsnit 8

:
juni 2017
Carlsberg Byen, Afsnit 8 - torv

Byggeafsnit 8 udgør 15 pct. af Carlsberg Byen og tilbyder boliger, erhverv og 56.000 kvm. til Professionshøjskolen UCC. Arpe & Kjeldsholm A/S havde ansvaret som bygherrerådgiver.

Carlsberg Byen, Afsnit 8 - facade

Facaderne på Byggeafsnit 8 er for størsteparten udført som præfabrikerede elementer fra facadeentreprenøren Kai Andersens produktion i Aalborg.

Carlsberg Byen, Afsnit 8 - campusmiljø

Et levende campus-miljø foran facadeelementer i perforeret og bronze-anodiseret aluminium fra Kai Andersen A/S.

Carlsberg Byen, Afsnit 8 - S-banen

Adskillige rådgivervirksomheder har taget del i projekteringen af Byggeafsnit 8, der er blevet en markant tilføjelse til byens profil ud mod S-banen mellem København og Tåstrup.

Carlsberg Byen, Afsnit 8 - interiør

Interiøret på Professionshøjskolen UCC præges af fine ovenlys, en lys farvesætning og en dynamisk indretning. Projekteringsledelsen havde Arpe & Kjeldsholm A/S.

previous next

Manualen til en by

Man skal have lange arme, hvis bevægelserne skal blive store nok, når Carlsberg Byen beskrives. Nu står første etape færdig med tårnboliger og en undervisningsinstitution

Byggefakta

Carlsberg Byen, Afsnit 8
Humletorvet
1799 København V
Danmark

Bygherre:
Carlsberg Byen P/S
Bygherrerådgiver:
Arpe & Kjeldsholm A/S, Kammeradvokat Poul Schmith A/S, Balslev A/S, DK2 Bygherrerådgivning A/S
Arkitekt:
Rubow Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S, Niras A/S
Andre aktører:
Kai Andersen A/S
Areal:
101000 kvm.
Byggesum: 
1.100 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2013 - juni 2017

At bygge en hel by – eller bydel – kræver det store overblik og evnen til at sætte sig ind i de kvaliteter, mennesker ønsker sig af allermest af deres omgivelser. Når nu byen skal bygges fra grunden, så kan man undvige de kompromisser, der ellers oftest er betingelserne, når gammel by og ny arkitektur mødes og forenes.

– Et mangfoldigt og levende by­kvarter til københavnere i alle aldre og familiestørrelser, lyder således Carlsberg Byens egen målsætning, der også taler om byliv, nybyggerstemning og bryggerihistorie. At fjerne, bygge nyt og bevare i en balanceret blanding; glædes over fredningens kulturhistorie side om side med modernitetens uropførelser, det er en krumtap i opskriften på en by.

I Carlsberg Byen udskiftes og suppleres således sporene fra ølbrygningens 150-årige historie med 3.100 boliger og nybyggede projekter til institutioner og erhverv. Netop den blanding er skabelonen under Carlsberg Byens første store og samlede etape, byggeafsnit 8, der nu står færdig efter fire års projektudvikling.

– Byggeafsnit 8 er således et godt eksempel på Carlsberg Byens vision om, at netop det blandede byggeri og de mange funktioner skaber et levende og mangfoldigt bykvarter, forklarer projektleder Thomas Sørensen fra Arpe & Kjeldsholm A/S, som på dette afsnit har været Carlsberg Byens bygherrerådgiver.

Som bygherrerådgiver har Arpe & Kjeldsholm haft projekteringsledelsen og forestået udbuddet af byggeafsnit 8 med i alt 80.000 kvm.

De er fordelt med 56.000 kvm til det, der nu er blevet kendt som Campus Carlsberg (bygningen Warehouse), 17.000 kvm p-kælder og 10.000 kvm i det 100 m høje Bohrs Tårn, der er det højeste af de i alt syv tårn-byggerier i Carlsberg Byen.

Bohrs Tårns 30 etager er disponeret med 22 til boliger i størrelser fra 112 til 165 kvm, mens de nederste otte etager er en del af Professionsskolen UCC (University College Copenhagen).

Det er et større hold rådgivere, som har været inde over den store sag som bidragydere til skitseprojektet: COBE, Christensen & Co., Effekt, Vilhelm Lauritzen, Masu Planning og NORD Architects, mens Rubow Arkitekter A/S sluttede af som udførende tegnestue.

Facadeelement

I den omfattende totalentreprise fra NCC Construction Danmark var Kai Andersen A/S en central aktør med ansvar for den samlede facadeløsning på basis af et særligt projekteret facadeelement med en perforeret, bronze-anodiseret aluminiumsplade, der er bukket i trapezformet profil. Bag beklædningen er opbygningen en sandwich af Cembrit Extreme® Windstopper, fulgt af isolering, vind– og dampspærre og endnu et lag Cembrit.

Bohrs Tårn (opkaldt efter fysiker og nobelprismodtager Niels Bohr) har et fodaftryk på 25 × 25 m og facader, der er opdelt efter facadeelementets dimensioner i ni elementer og et hjørneelement pr. facadeside.

Efter det regnestykke skete lukningen på boligtårnet fra etage 8 til 29 på to en halv måned i 2016 (februar-april) med montage inde fra etagedækkene af i alt 800 facadeelementer i formatet 350 × 2450 × 3070 mm med færdigt monterede vinduespartier fra Kai Andersens produktion i Aalborg.

Med i den lukningsentreprise, som Kai Andersen leverede, var også renoveringen af de tre forbindelsesbroer fra Carlsberg Byen til Vigerslev Allé og udskiftningen af ovenlys i bevaringsprojektet De Hængende Haver, der afslutter Byggeafsnit 8 mod nord. De Hængende Haver er et indslag i brygger J.P. Jacobsens Mindehave, som er projekteret af arkitekten Svenn Eske Christensen, 1967-69.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 3

Bolig

Amerika Have

Amerika Plads har kastet anker

Forskningscenter

Arla Innovation Centre

Mødet mellem natur og tanke

Domicil

Axel Towers

Det runde Danmark

Butikscenter

Bauhaus, Valby

Selvbyggertemplet i Valby

Børneinstitution

Børnebyen Vandværket, bygning B

En lille landsby for børn midt i byen

Bolig

Frederikskaj 2

Sydhavnens nye skønhed

Skole

Katrinedals Skole

Skolen som campus

Bolig

Kubehusene

Byggeklodser supersize

Bolig

Lottrupgården, CeresByen

Kompakt, urban boligkarré med levende profil 

Domicil

Nordea A/S

Nordea City

Bolig

Nordre Havnepromenade

Luksuslejligheder stævner ud i fjorden

Bolig

Ternevænget

Lavt boligbyggeri med lebensraum

Museum

Tirpitz

Under sandet

Bolig

Valdemarsgade/Sonnesgade

Fleksible bylejligheder med udsigt

Boliger

Østerbro Brygge, etape 2

Fra hashklub til grønt brokvarter