Nordre Havnepromenade

:
juni 2017
Nordre Havnepromenade - facade
Nordre Havnepromenade - plankegulve

De eksklusive plankegulve fra Kährs giver masser af karakter til de minimalistisk udformede udsigtslejligheder.

Nordre Havnepromenade - terrasse

Med vand til tre sider og kun omgivet af en smal kaj har man nærmest indtryk af, at man befinder sig om bord på et skib.

previous next

Luksuslejligheder stævner ud i fjorden

Kun omgivet af en smal kaj og med vand næsten hele vejen rundt, opleves nye luksuslejligheder i Nørresundby som flydende på Limfjorden

Byggefakta

Nordre Havnepromenade
Nordre Havnepromenadegade 25-37
9400 Nørresundby
Danmark

Bygherre:
TN Udvikling A/S
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S
Totalentreprenør:
Raundahl & Moesby A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
6000 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2016 - august 2017

Med udflytningen af trafikhavnen til Aalborg Øst og med lukningen af Aalborg Værft blev der frilagt nogle helt enestående byggegrunde i det centrale Aalborg. Værftets gamle tørdok og området omkring Østre Havnebassin har været de mest iøjnefaldende. Tørdokken er for længst udbygget, og i disse år er der stor byggeaktivitet på Østre Havn.

Men lige nu er det et spektakulært nybyggeri på den ellers lidt oversete Nørresundby-side af fjorden, der løber med opmærksomheden. Umiddelbart øst for Limfjordsbroen har TN Udvikling A/S opført Nordre Havnepromenade med 45 luksuriøse ejerlejligheder i størrelsen fra 83 til 182 kvm. Byggeriet er i seks etager og med parkeringsanlæg i den nederste.

Her møder vi direktør Torben Nielsen fra TN Udvikling, der fremhæver de store vinduer med udsigt til fjorden. Det ser man ikke tilsvarende i nogen andre parkeringskældre i Danmark, forklarer han, inden vi tager elevatoren direkte op i en stor udsigtslejlighed på øverste etage. Her får man nærmest indtryk af, at man befinder sig på kommandobroen på et stort krydstogtskib, der er ved at stævne ud ad fjorden. Det er heri, at det spektakulære består.

For Nordre Havnepromenade har en fuldstændig unik placering. Det er bygget på den gamle pælebro, som udgjorde en del af stykgodskajen, der lå inde i det centrale Nørresundby. Pælebroen er en lang smal pier, der kun er landfast i den ene korte ende. Resten af vejen rundt er der vand. Her kunne de små handelsskibe på Limfjorden søge ly, og i trafikhavnens sidste år var det også muligt for ro-ro-skibe at bakke ind langs pieren til det færgeleje, der blev etableret. Alt det er nu fortid. Tilbage stod byens mest unikke byggegrund.

Solidt funderet

Området kom i første omgang i offentligt udbud, hvor det blev solgt til den bornholmske ejendomsudvikler Jens Wendell, der også driver hotelkæden BB-Hotels. Han havde planer om at bygge hotel og boliger på området, men de planer blev aldrig realiseret.

– Sammen med KPC i Herning startede jeg i november 2013 TN Udvikling, og i den forbindelse blev jeg kontaktet af en mægler, der sagde, at Jens Wendell gerne ville sælge grunden i Nørresundby. Vi købte projektet af ham, der omfattede i alt 17.000 kvm grund, fortæller Torben Nielsen.

Med grunden fik TN Udvikling en liebhaverbeliggenhed, men Torben Nielsen lægger ikke skjul på, at det også har været en meget dyr grund at byggemodne.

– Pieren stod på pæle af egetræ, og de var stærke nok til at bære rammemaskinen, der lavede den nye fundering. Vi bankede betonpæle ned i 40 m’s dybde, og vi etablerede en ny spuns. Så byggeriet er meget solidt funderet og fremtidssikret i mange år, understreger Torben Nielsen, mens han viser rundt i lejlighederne med udsigt til vand på begge sider og med både nord- og sydvendt altan.

Gulve med karakter

Indretningen af de 45 luksuslejligheder på Nordre Havnepromenade er holdt i et minimalistisk formsprog, der retter fokus mod de store vinduespartier og det skue, der udfolder sig uden for dem. Eneste markante afbræk er de karakterfyldte plankegulve fra Kährs, der er lagt i alle lejlighederne.

– Vi har i de senere år oplevet, at den meget enkle boligindretning med hvide vægge og hvide køkkener betyder, at man tør mere, når det handler om gulvenes udseende, siger salgschef Kim Riishøj fra Kährs.

Virksomheden har produceret alle trægulvene til Nordre Havnepromenade. Det er sket i samarbejde med DR Gulve ApS, der har gulventreprisen på byggeriet, og som også har lagt gulvene.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 3

Bolig

Amerika Have

Amerika Plads har kastet anker

Forskningscenter

Arla Innovation Centre

Mødet mellem natur og tanke

Domicil

Axel Towers

Det runde Danmark

Butikscenter

Bauhaus, Valby

Selvbyggertemplet i Valby

Børneinstitution

Børnebyen Vandværket, bygning B

En lille landsby for børn midt i byen

Bolig

Frederikskaj 2

Sydhavnens nye skønhed

Skole

Katrinedals Skole

Skolen som campus

Bolig

Kubehusene

Byggeklodser supersize

Bolig

Lottrupgården, CeresByen

Kompakt, urban boligkarré med levende profil 

Domicil

Nordea A/S

Nordea City

Bolig

Nordre Havnepromenade

Luksuslejligheder stævner ud i fjorden

Bolig

Ternevænget

Lavt boligbyggeri med lebensraum

Museum

Tirpitz

Under sandet

Bolig

Valdemarsgade/Sonnesgade

Fleksible bylejligheder med udsigt

Boliger

Østerbro Brygge, etape 2

Fra hashklub til grønt brokvarter