Cortex Park

:
september 2018
Cortex Park - gårdrummet

Fra gårdrummet er der smukt udkig til omgivelserne gennem portene.

Cortex Park - svalegang

Der er tale om et traditionelt svalegangs-etagebyggeri.

Cortex Park - facade

Det nyopførte etagebyggeri fremstår som en samlet enhed, og vil med tiden komme til at indgå som visuelt veltilpasset de øvrige byggeetaper i området.

previous next

Etageboliger i videnmiljø-zone

Ved Cortex Park i Odense er opført 96 lejligheder i et nyt, sammenhængende kompleks med visuelle referencer til Videnbyen

Byggefakta

Cortex Park
Cortex Park 24 a
5230 Odense M
Danmark

Bygherre:
HC Odense Ejendomme A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet TKT A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
7500 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2017 - juli 2018

Odense M udgør i disse år en sydende vækstzone med Cortex Park og hele Videnbyen med forsknings- og studiemiljøet, fortrinlige parkeringsmuligheder og ideelle forbindelser til omverdenen, hvad enten man er på cykel, i bil, med bybus eller med den kommende letbane. Byggeprojektet Cortex Park Etape 1 (ud af 3) har været et lynprojekt, hvor det kompakte boligkompleks i røde teglsten og hvide, sammenbindende portbygninger har rejst sig på kun 11 måneder fra første spadestik til aflevering.

Samlende arkitektur

De tre boligblokke forbindes af portbygninger med kig ind i det fælles gårdrum, og der er tale om et traditionelt etagebyggeri. Det samlede boligkompleks har enkle, rektangulære former med fladt tag. Mod omgivelserne fremtræder boligblokkene med røde teglstensfacader og to hvide, lidt lavere portbygninger udført i Steni-plader, og med store, fælles tagterrasser på toppen. Mod gårdrummet er facaderne udført i hvide betonelementer.

Arkitekt MAA Lars Christian Larsen fra Arkitektfirmaet TKT A/S fortæller:

– Der er tale om et traditionelt og enkelt, men smukt etageboligbyggeri, som har en ideel beliggenhed i Videnbyen ved Cortex Park, omfattende 96 lejligheder på i alt 7.500 kvm beboelsesareal inklusiv altangange og trapperum. Tagterrasserne er på to gange 130 kvm, og kælderen udgør omkring 1.725 kvm p-kælder med 34 p-pladser, samt depotrum og teknik. Lejlighederne egner sig som mindre familieboliger, ungdomsboliger og nok især som deleboliger for studerende, pointerer Lars Christian Larsen.

Flot udsigt

De to-treværelses lejligheder er i størrelsen 68-82 kvm, fordelt på seks etager inklusive stueplanet. Hver bolig har stue, køkken/alrum og toilet/bad, og nogle boliger har så et ekstra værelse. Alle lejlighederne bortset fra stueetagen har altan. Der forefindes elevator, og adgang til boligerne sker via trapperum placeret i hver af de tre boligblokke. Fra trapperummet er der adgang til de enkelte lejligheder via altangange, som alle vender ud mod det lyse, fælles gårdrum. Ved altangangene er der udført felter bestående af strækmetalrammer, anbragt i et tilfældigt mønster.

Arkitekten fremhæver, at der er flot udsigt over den dynamiske nye bydel fra tagterrasserne, og ligeledes er der godt udkig fra gårdrummet ud gennem de to portbygninger, som hver består af tre etager placeret oven over de store, åbne porte.

– Boligkomplekset er særdeles attraktivt placeret og fremstår som en klart samlet enhed, men spiller samtidig flot sammen med omgivelserne i form og farve, f.eks. har de røde teglsten reference til den rustfarvede facade på Syddansk Universitet. Infrastrukturen med bybusser næsten foran døren og den nye letbane er et meget stort plus, lige som nærheden til forsknings- og studiemiljøet, det nye OUH, fine sportsfaciliteter og gode indkøbsmuligheder, siger Lars Christian Larsen.

Et fokuseret projekt

Totalentreprenør på etape 1 er 5E Byg A/S, hvor man har oplevet projektet som koncentreret og med konstant fokus på produktivitet, tid og fremdrift, i godt samarbejde med bygherren. Afdelingsleder Jørn Bossen fortæller:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 4

Bolig

Bjerglandsbyen

Teglboliger i takket topografi

Domicil

Blox

Kajens Casanova

Bolig

Bølgen 2

Bølgende arkitektur og stilrent inventar

Bolig

Cortex Park

Etageboliger i videnmiljø-zone

Hospital

DNV-Gødstrup, Service- og teknikby

Funktionel serviceby til supersygehus

Ungdomsbolig

Eksercerpladsen

Ungdomsboliger med ekstra funktioner

Bolig

Halldorhus

Københavnsk karrémotiv i ny sammenhæng

Hotel og konference

Hotel Herman K

Betonbrutalisme ramme om hotel-luksus

Bolig

Kanalvej

Beton de luxe

Bolig

Nabolaget

Kvarterets nye nabo

Domicil

Sweco Domicil

Svejtserkniven