Kanalvej

:
september 2018
Kanalvej - badeværelse

Alle boliger er udstyret med moderne badeværelsesmiljøer i form af præfabrikerede moduler fra Badelement A/S. Gulvene er i storformat keramik – 300 x 600 mm.

Kanalvej - stue

De 145 boliger tilbydes i varierende størrelser fra 68 til 145 kvm med gennemlyste rum, hvidlakeret inventar og lyse asketræsgulve.

Kanalvej - altaner

Søgaard Stålbyg A/S har haft totalentreprisen vedr. altanerne, der er leveret i seks forskellige formater med beklædning af Thermowood.

Kanalvej - beton

Efter et projekt af Henning Larsen Architects har KPC København A/S opført de 145 boliger med facader af betonelementer fra Spæncom A/S.

Kanalvej - facade

Efter et projekt af Henning Larsen Architects har KPC København A/S opført de 145 boliger med facader af betonelementer fra Spæncom A/S.

previous next

Beton de luxe

Hvis en dansk topografi ikke tilbyder klippers storladne formationer, så kan man vel bygge sig til dem? Nu er forsøget gjort med betonelementet i en karakterrolle i et boligprojekt i Lyngby

Byggefakta

Kanalvej
Kanalvej 1-5
2800 Kgs Lyngby
Danmark

Bygherre:
Danica Pension A/S
Bygherrerådgiver:
Cowi A/S
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Totalentreprenør:
KPC København A/S
Ingeniør:
Sweco Danmark A/S
Andre aktører:
Newsec Datea A/S
Areal:
16700 kvm.
Byggesum: 
250 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2015 - juni 2018

Betonelementet revolutionerede byggeriet, da den industrialiserede produktion for 60 år siden tog fart. Siden har betonen været konstruktionsingeniørernes konge, men majestæten har ofte været gemt væk bag forskønnende tapeter.

Nu viser et boligprojekt i Lyngby en anden vej. Her er facadens betonelementer tildelt en stjernerolle som en naturlig del af og et uigendriveligt bidrag til byens materialer. Og det er langt fra det eneste forsvar for de ret så vellykkede facadeelementer, som Spæncom har leveret til totalentreprenøren KPC København A/S. Henning Larsen Architects projekt er således en komplettering af en ny bydel i Lyngby: Kanalvejskvarteret med et nyt hovedsæde til Microsoft Danmark (2017) og 145 nye lejeboliger.

Motivet for bydelens udvikling har fra begyndelsen været præget af den store nabo mod øst, Danmarks Tekniske Universitet. Det er til DTU, en del af boligerne er tænkt, og it-giganten Microsoft er en nær slægtning til aktiviteterne på Lundtofte-sletten. Tonen i Kanalvejskvarteret er derfor teknologisk og nøgtern med temaer, der spilles bedst af materialer som aluminium, glas, stål, foruden betonen. Samtidig er bygningerne inspireret af naturens facetterede dramatik, når klipperne rejser sig fra klodens terræn.

De tre nye boligejendomme er plandisponeret som tre karreer, placeret på en krum akse efter Kanalvejens bue. Forskudte etager og trapper, der leder op til plateauer, går i ledtog med facadernes klinkstøbte beton, så flotte lys- og skyggeeffekter iklæder niveauspring, som man ellers skal til bjergrigere egne for at finde.

Det er med Danica Pension som bygherre, at her er udviklet et byggeri med unikke byrum og grønne områder, tilgængelige for alle. Foruden studieboliger og Microsofts domicil er her større boligenheder og butikker samt erhvervslejemål.

Klinkbeton

De markante betonfacader er støbt af Spæncom, og deres udformning og dermed fortælling om byggeriet er et godt eksempel på, hvordan netop Consolis Spæncom har udviklet sig gennem det seneste årti. Resultatet har været en stadigt stigende produktion af både grafisk beton og specielle elementer med særligt specificeret design.

Spæncom har leveret og monteret 7.000 betonelementer med en samlet vægt på 28.000 tons. Elementerne omfatter også massive dæk, huldæk, søjler, bjælker og skillevægge.

– Men især facade-elementerne var en spændende udfordring, som blev løst ved at sammensætte 19 forskellige klinkformer, oplyser Consolis Spæncom A/S. Formdelene blev fremstillet i lakeret træ i 257 forskellige bredder og derefter lagt i støbeformene sammen med vindues- og dørudsparinger.

Projektet har krævet stor præcision af formbyggerne, som derfor tidligt var involveret i projektet.

Efter formstøbningen blev elementerne afsyret inden levering, lyder det fra Spæncom.

Altaner i stål

Det varierede facadeudtryk forstærkes derefter af endnu en producent med indflydelse på facaderne, nemlig Søgaard Stålbyg A/S.

Herfra kommer de tre boligejendommes altaner, der er fremstillet i seks forskellige størrelser efter arkitektprojektets tegninger og ingeniørberegninger (Sweco Danmark). Supplerende leverede Søgaard Stålbyg også indgangspartiernes stålindfatninger samt stålværn til tagene.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 4

Bolig

Bjerglandsbyen

Teglboliger i takket topografi

Domicil

Blox

Kajens Casanova

Bolig

Bølgen 2

Bølgende arkitektur og stilrent inventar

Bolig

Cortex Park

Etageboliger i videnmiljø-zone

Hospital

DNV-Gødstrup, Service- og teknikby

Funktionel serviceby til supersygehus

Ungdomsbolig

Eksercerpladsen

Ungdomsboliger med ekstra funktioner

Bolig

Halldorhus

Københavnsk karrémotiv i ny sammenhæng

Hotel og konference

Hotel Herman K

Betonbrutalisme ramme om hotel-luksus

Bolig

Kanalvej

Beton de luxe

Bolig

Nabolaget

Kvarterets nye nabo

Domicil

Sweco Domicil

Svejtserkniven