Hotel Herman K

:
september 2018
Hotel Herman K - lobby

Det imponerende 11 m høje, centrale atrium er bevaret i lighed med flest mulige af de oprindelige betonkonstruktioner. Rummet fungerer som reception og bar.

Hotel Herman K - penthouse suite

Det mest eksklusive af hotellets 31 værelser er penthousesuiten, hvorfra der er adgang til en privat tagterrasse med udsigt over store dele af indre by.

Hotel Herman K - badeværelse

Badeværelserne er beklædt med hvide marmorfliser både ude og inde. Unidrain A/S har leveret linjeafløb fra deres Highline Custom serie til brusekabinerne samt badeværelsestilbehør fra den eksklusive Reframe Collection. Laufen Pro Rimless toiletterne er leveret af Laufen Nordic A/S.

Hotel Herman K - facade

Hotel Herman K har til huse i en transformeret tidligere transformerstation i København, tæt på Kongens Nytorv. Den oprindelige, bevaringsværdige facade med bronzelameller er bevaret intakt.

Hotel Herman K - toilet

Toiletterne er fra det schweiziske brand Laufen: Laufen Pro Rimless med lukkede sider og skjult montering til alle værelserne. Kummerne er uden skyllekant, hvilket gør dem nemmere at rengøre.

Badeværelserne er beklædt med hvide marmorfliser både ude og inde. Laufen Pro Rimless toiletterne er leveret af Laufen Nordic A/S.

previous next

Betonbrutalisme ramme om hotel-luksus

En gammel transformerstation i det indre København er ved en omfattende transformation omdannet til luksushotel, samtidig med at den brutalistiske bygnings skala og udtryk er bevaret

Byggefakta

Hotel Herman K
Bremerholm 6
1069 København K
Danmark

Bygherre:
Dansk Ejendoms Management A/S
Ingeniør:
AB Clausen A/S, Dansk Energi Management & Esbensen, Hartvig Consult A/S
Andre aktører:
Hoffmann A/S, HM Byg Tømrer/Snedkerforretning A/S
Areal:
1909 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
december 2016 - maj 2018

København har ikke mange femstjernede hoteller, på trods af at byen i stigende grad er blevet populær blandt internationale turister. Med Hotel Herman K på en af byens mest centrale adresser har den eksklusive skare imidlertid fået en spændende og originalt udført tilføjelse.

Bygherre og arkitekt på sagen er Dansk Ejendoms Management A/S, der med grundlægger og ejer Frantz Longhi også står bag den succesrige keramikvirksomhed Kähler. Navnet Herman K er da også en hyldest til den tidligere ejer af Kähler, Herman Kähler. Driften af hotellet er udliciteret til Brøchner Hotels, der i forvejen driver adskillige eksklusive hoteller.

Hotel Herman K ligger centralt lige over for Magasin Du Nord og ganske tæt på Kongens Nytorv. Hotellet, der har til huse i en gammel transformerstation, har 31 værelser, restaurant, bar og lounge. Baren, der også fungerer som reception, ligger centralt i stueplan i et opsigtsvækkende atrium med 11 meter til loftet.

– Bygningen er opført i 1962-63 og er et af de bedste eksempler i Danmark på periodens betonbrutalistiske stil. Hele huset er i in situ støbt beton og udført sprængningssikkert. Bygningen og planerne afspejler funktionen – her har stået meget store maskiner i form af transformere. Det var meget tydeligt inde i bygningen, og netop det så vi nogle kvaliteter og et stort potentiale i siger arkitekt Morten Kristensen fra Dansk Ejendoms Management.

Omfattende transformation

– Man kan kun beundre skalaen og det store atrium. Det er tydeligt, at rummene er skabt til maskiner og ikke i menneskelig skala, og det har også været den arkitektoniske udfordring, at bibeholde oplevelsen af de store rum, men samtidig få skabt nogle mindre rum af hensyn til funktionen som hotel. I lounge og restauranten har vi måttet indskyde nye dæk for at få plads til det hele, men facaderne med deres lodrette bronzelameller og ankomstrummet i det store atrium har vi ladet stå så originalt som muligt. Vi har bevaret den rå beton og ladet de 4½ meter grønne porte stå for at understrege skalaen, fortæller Morten Kristensen.

– Det store volumen i atriet optager så meget plads, at vi har måttet presse så meget etageareal som muligt ud af resten af huset. Vi har revet taget af og udvidet 4. og 5. sal til fulde etager, og alene nedrivningsarbejdet var en stor opgave. Vi har måttet tage nogle drastiske beslutninger. Vi har sænket kældergulvet en halv meter, fordi der ikke var plads nok til baglandsfunktioner, og vi har lavet en ny tilbygning i gårdrummet til køkkenet med fælles tagterrasse ovenpå. Vi har arbejdet med at skabe kontrastfyldte oplevelser, så gangene er mørke og rolige i atmosfæren, mens værelserne er helt lyse, så du oplever værelserne så store som muligt, når du træder ind i dem forklarer Morten Kristensen.

Egetæpper A/S har via firmaet J. Hansen Møbelhåndværk leveret ca. 1.000 kvm Epoca Texture 2000 WT tæppe til hotellet. Epoca Texture 2000 kollektionen har en meget stor farveskala og fås i hele 24 farver. Kollektionen er produceret i 2000 g polyamid, og kollektionens tæpper er samtidig certificeret i henhold til den europæiske kvalitetsstandard EN 1307, hvor tæpperne har opnået klasse 33-certificering. Tæpperne er dermed egnede til brug i områder med høj trafik.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 4

Bolig

Bjerglandsbyen

Teglboliger i takket topografi

Domicil

Blox

Kajens Casanova

Bolig

Bølgen 2

Bølgende arkitektur og stilrent inventar

Bolig

Cortex Park

Etageboliger i videnmiljø-zone

Hospital

DNV-Gødstrup, Service- og teknikby

Funktionel serviceby til supersygehus

Ungdomsbolig

Eksercerpladsen

Ungdomsboliger med ekstra funktioner

Bolig

Halldorhus

Københavnsk karrémotiv i ny sammenhæng

Hotel og konference

Hotel Herman K

Betonbrutalisme ramme om hotel-luksus

Bolig

Kanalvej

Beton de luxe

Bolig

Nabolaget

Kvarterets nye nabo

Domicil

Sweco Domicil

Svejtserkniven