Eksercerpladsen

:
september 2018
Eksercerpladsen - stue

Ungdomsboligerne findes i tre forskellige størrelser. Desuden er der etableret ti handicapboliger og 45 såkaldte deleboliger til de, som vil sidde med en lavere husleje.

Eksercerpladsen - lejlighed

De ti penthouselejligheder ligger oven på karréens nordlige, vestlige og sydlige fløj og er i størrelser på 82-138 kvm. Alle har privat tagterrasse.

Eksercerpladsen - facade

Facaderne fremstår i lyse betonelementer. Farvede aluplader i vinduespartierne skifter farve fra facade til facade og er med til at give spil i husets facader.

Eksercerpladsen - gården

Oven på den del af erhvervslokalerne, der rækker ind i gården, etableres en stor fælles tagterrasse. Den mørkeste del af gården indeholder affaldsfaciliteter og cykelparkering.

Eksercerpladsen - metro

Eksercerpladsen indeholder 251 ungdomsboliger, ti penthouselejligheder, caféer og en Netto i stueetagen. Nærmeste naboer er blandt andet DR Koncerthuset og Metrobanen.

previous next

Ungdomsboliger med ekstra funktioner

København har fået et tiltrængt tilskud af ungdomsboliger med opførelsen af Eksercerpladsen ved DR Byen med penthouselejligheder på toppen af bygningen

Byggefakta

Eksercerpladsen
Amagerfælledvej 144-178
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Calum Ejendomsselskab A/S, Samvirkende Boligselskaber
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S, Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Jørgen Friis Poulsen A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
17400 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2016 - august 2018

De nye beboere på Eksercerpladsen får DR Byen, Koncerthuset og Nordeas nye domicil i Ørestad som nærmeste naboer, og tillige udsigt over Amager Fælled, dagligvarebutik og caféer i stuen, fuld parkeringskælder, fælles tagterrasser og udearealer i flere niveauer. Med Metroen fra den nærliggende station tager det otte minutter at komme ind til Kongens Nytorv. Det nye byggeri rummer 251 ungdomsboliger, 10 eksklusive penthouselejligheder med private tagterrasser og har erhverv i stuen.

– Det har været et lidt usædvanligt projekt på den måde, at vi har haft to bygherrer på – udvikleren Calum er bygherre på dagligvarebutikken i stuen, som kommer til at huse en Netto og de to caféer, samt på de ti penthouselejligheder, der bliver solgt som ejerlejligheder, mens SAB, som er administreret af KAB, er bygherre på ungdomsboligerne, fortæller Niels Henrik Madsen, der er direktør og partner i entreprenørfirmaet Jørgen Friis Poulsen A/S.

– Det har været en meget tæt byggeplads stort set uden plads til at oplagre materialer og med meget lidt plads at arbejde på. Selve skurbyen har stået på DR’s areal, og vejene over mod de nærliggende boliger har vi ikke kunnet bruge som adgangsveje, så det har været kompliceret at bygge, og det har krævet meget planlægning med underentreprenørerne og leverandørerne med hensyn til blandt andet ”just in time” leverancer. Men i øvrigt er det et meget spændende kvarter tæt på Metro og lufthavnen og tæt på centrum. Amager er i det hele taget blevet et meget attraktivt sted at bo, hvis man orienterer sig mod centrum af København, og priserne er endnu ikke eksploderet, som man ser det mange andre steder i København, siger Niels Henrik Madsen.

Gammelt øvelsesområde

Bygningen udgør en selvstændig karré, der grundlæggende er rektangulær, men har en lang, skrå side mod vest og Amager Fælled. Dagligvarebutikken ligger i denne fløjs stueetage og breder sig et stykke ind i gårdrummet. I den nordlige del af fløjen er der udlagt plads til to caféer.

– Området er et gammelt militært øvelsesområde – deraf navnet Eksercerpladsen, så man har faktisk måttet gennemgå hele grunden for gammel ammunition og andet farligt. Vores projekt er en af de sidste grunde i området, der er blevet udviklet. Vi har arbejdet på baggrund af et oplæg fra Årstiderne Arkitekter, men selve bygningens fodaftryk og sammensætningen af boliger med mere var lagt fast i lokalplanen, fortæller sagsarkitekt Kurt Jensen fra arkitektfirmaet CF Møller.

– Det er rigtigt fint, at det åbenbart igen kan betale sig at lave ungdomsboliger i almennyttigt regi, men det har også betydet, at der ikke har været de store penge til rådighed til byggeriet, og det har gennemsyret det hele, at vi skulle finde nogle optimerede materialer og måder at gøre tingene på, for at holde prisen nede, så folk rent faktisk har råd til at bo her, siger Kurt Jensen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 4

Bolig

Bjerglandsbyen

Teglboliger i takket topografi

Domicil

Blox

Kajens Casanova

Bolig

Bølgen 2

Bølgende arkitektur og stilrent inventar

Bolig

Cortex Park

Etageboliger i videnmiljø-zone

Hospital

DNV-Gødstrup, Service- og teknikby

Funktionel serviceby til supersygehus

Ungdomsbolig

Eksercerpladsen

Ungdomsboliger med ekstra funktioner

Bolig

Halldorhus

Københavnsk karrémotiv i ny sammenhæng

Hotel og konference

Hotel Herman K

Betonbrutalisme ramme om hotel-luksus

Bolig

Kanalvej

Beton de luxe

Bolig

Nabolaget

Kvarterets nye nabo

Domicil

Sweco Domicil

Svejtserkniven