Bølgen 2

:
september 2018
Bølgen 2 - grønne områder

Fra de luksuøse lejligheder i Bølgens fem toppe har man vid og uhindret udsigt mod byen, fjorden, skoven og grønne områder. Foto: Helle Rau Hartmann.

Bølgen 2 - badeværelse

Badeværelserne i såvel første som anden fase af boligbyggeriet Bølgen har et eksklusivt look med koksfarvede kakler i brusekabinen og sandfarvede gulvkakler. Foto: Helle Rau Hartmann.

Bølgen 2 - facade

Bølgen udgør i dag et nyt vartegn for Vejle og en helt ny og forandret, meget moderne og strømlinet skyline, set såvel fra bysiden som fra fjordsiden. Foto: Helle Rau Hartmann.

previous next

Bølgende arkitektur og stilrent inventar

Alle fem bølger i det transparente boligbyggeri ved Vejle Fjord brillerer nu med glasfacader mod skov og fjord

Byggefakta

Bølgen
Svineryggen
7100 Vejle
Danmark

Bygherre:
Bølgen A/S, Bach Gruppen Ejendomme A/S, Bertel Nielsen A/S
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Hovedentreprenør:
Bach Gruppen Ejendomme A/S
Ingeniør:
Sweco Danmark A/S
Areal:
9000 kvm.
Byggesum: 
120 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2015 - juni 2018

Anden byggefase af ”Bølgen” i Vejle er ved at være slut, og det samlede indtryk af det spektakulære boligbyggeri kendetegnes ved luksuøs formfuldendthed, både indvendigt i de attraktive lejligheder og set udefra mod de smukke glasfacader og hvide, bølgende former fra såvel fjord- og havnesiden som fra by- og skovsiden.

Skulpturelt vartegn

Bølgen er ikke noget almindeligt boligbyggeri, det ser man straks, ligegyldigt fra hvilken side man betragter de levende former, som synes i bevægelse og symbiose med fjorden, den blå himmel, skovens statelige ro og havnens pulserende liv. Den friske fjordluft suser mellem de knejsende og skulpturelle bygningstoppe med det lyse og venlige udtryk, den hvide kakkelbeklædning, de åbne og imødekommende glasfacader og de mange altaner med misundelsesværdig udsigt. Byggeriet har modtaget flere prestigefyldte priser for den banebrydende arkitektur.

Indvendigt rummer lejlighederne lyse rum med eksklusive materialevalg. Køkkener og badeværelser er specialtegnede til netop dette byggeri. Badeværelserne har sandfarvet gulv og mørke koksfarvede vægklinker. Dele af badeværelsesinventaret er i lyst træ, og Unidrains nærmest usynlige afløbsløsning er anvendt til alle badeværelserne i Bølgen, nemlig Highline Custom.

Hver af de fem bølger i bygningskomplekset rummer 20 forskellige boliger, og ikke to etager er ens. Hver bølge har to elevatorer med direkte adgang til den aflåste parkeringskælder nederst i bygningen. De to øverste etager i hver bølge udgør en stor penthouselejlighed.

Glassline badeværelser

Mens man i byggefase 1, der omfatter de to sydligste bølger i bygningskomplekset, måtte tage udfordringen op med specialudvikling af de helt rette elementer til badeværelserne, har Unidrain til byggefase 2, de sidste 3 bølger, kunnet bidrage med et i dag standardiseret produkt, Glassline, som egnede sig perfekt til byggeriet.

Konsulent hos Unidrain i Nord- og Midtjylland, Anders W. Christensen, forklarer:

– Der var nogle års pause mellem byggefase 1 og 2, og da fase 2 stod for at gå i gang, bød vi ind med vores standardiserede produkt, Glassline, som vi i mellemtiden har udviklet, og fører som lagervare. Det viste sig meget velegnet, og passer i øvrigt over en bred front til moderne byggeri i dag. Unidrain har stået for al bestilling og opmåling til installation af vores badeværelsesløsninger. Til det luksuøse etagebyggeri i Vejle passer Unidrains æstetiske, vandtætte og sikre Glassline-løsning godt ind, såvel materialemæssigt som funktionelt. Vi har til Bølgen leveret 169 Glassline-løsninger til i alt 102 badeværelser, hvilket udgør en holdbar løsning, som sikrer beboere på alle etager fortrinligt mod vandskader. Der er tale om et produkt med meget høj sikkerhedsgrad og et stilrent, dansk design, herunder et patenteret flangesystem til sikring af vandtætheden i brusenichen, siger Anders W. Christensen.

Om projektets forløb udtaler Anders W. Christensen, at det er gået rigtig godt og gnidningsløst, med et fint samarbejde med ABC VVS fra Viborg samt med Bach Gruppen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 4

Bolig

Bjerglandsbyen

Teglboliger i takket topografi

Domicil

Blox

Kajens Casanova

Bolig

Bølgen 2

Bølgende arkitektur og stilrent inventar

Bolig

Cortex Park

Etageboliger i videnmiljø-zone

Hospital

DNV-Gødstrup, Service- og teknikby

Funktionel serviceby til supersygehus

Ungdomsbolig

Eksercerpladsen

Ungdomsboliger med ekstra funktioner

Bolig

Halldorhus

Københavnsk karrémotiv i ny sammenhæng

Hotel og konference

Hotel Herman K

Betonbrutalisme ramme om hotel-luksus

Bolig

Kanalvej

Beton de luxe

Bolig

Nabolaget

Kvarterets nye nabo

Domicil

Sweco Domicil

Svejtserkniven