Åhusene

:
december 2012

En kommende bro vil forbinde Åhusene med Brabrand stien på den anden side af åen. Derved får beboerne i området større glæde af åens grønne forløb.

Åhusene er en moderne og harmonisk boligbebyggelse med ni punkthuse, når de sidste er opført i 2014. Boligerne er tegnet af Gudnitz Arkitektfirma A/S.

Udtrykket er grafisk med sammenstillingen af sorte teglsten og hvide beton gavle og hvide altaner med glas og filigran stålværn.

Fra alle lejligheder er der en fin udsigt. Her fra 9. sal, hvor man ser langs åen og til byggerierne ved havnen (og bugten!).

Lejlighedernes indretning er enkel og åben med masser af dagslys og flere adgange til altanen.

Boligerne på niende sal har adgang til egen tagterrasse, der er et fantastisk ekstra uderum med plads til madlavning.

I kælderen har alle beboere et depotrum. De er leveret af Hans Schourup A/S.

Alle lejligheder har indbyggede skabe fra firmaet Mogensen A/S. De er skræddersyet rummet efter mål, hvorved der ikke har været behov for tilpasning eller nedbrydning på stedet.

previous next

Grafiske blokke i genopstået bydel

Opførelsen af de i alt ni punkthuse ved åen i Aarhus er godt på vej. Der tegner sig allerede et billede af en rigtig vellykket bebyggelse

Byggefakta

Åhusene
Åhusene 1-11
8000 Aarhus C
Danmark

Bygherre:
SFV k/s
Bygherrerådgiver:
Plusform Arkitekter
Arkitekt:
Gudnitz & Partnere A/S
Totalentreprenør:
Kaj Ove Madsen A/S
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Andre aktører:
Ambercon A/S
Areal:
27000 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2010 - september 2014

Lejlighederne er stort set udlejet eller solgt i de første fire punkthuse med hver 10 etager og kommende beboere står på venteliste til de næste fem punkthuse. I 2014 er hele byggeriet afsluttet og kommer til at fremstå som en flot helhed i en bydel under fornyelse. I et område, hvor der traditionelt er blevet bygget ret lavt, tårner punkthusene sig op og gør opmærksom på sig selv. Punkthusene er ens, men er orienteret forskelligt, hvilket giver en fin dynamisk effekt og spændende rum mellem bygningerne. Baggrunden er naturligvis, at man fra alle lejligheder skal nyde godt af dagslys og udsigt over byen. Åhusenes kvaliteter bliver tydeligere tæt på, hvor man oplever de mange detaljer i facaden og de rumlige relationer til bydelen og åens grønne landskab.

Bydel med potentiale

Hvor der tidligere lå Det Danske Trælastkompagni og MARS Stilladser er ni ens punkthuse nu på vej op af jorden. 22 kilometer pæle er hamret i jorden, og alle fundamenter er klargjort til de ni punkthuse. Den gode beliggenhed ved åen og tæt på byen kommer nu især mange unge til gode og virksomhederne flytter ud af byens centrum. Hele bydelen gennemgår en stor fornyelse, der forventes at fortsætte en periode.

Væsentligst er Godsbanearealet, der ligger på modsatte side af gaden, men på mange måder tæt på. Her er Godsbane bygningerne for nyligt blevet omdannet til et produktionscenter for scenekunst, billekunst og litteratur. Et sted med mange arrangementer og selvfølgelig af stor betydning i en bydel, der har været lidt en bagside, trods den centrale placering. Traditionelt har området omkring Søren Frichs Vej været meget blandet erhverv, men er langsomt ved at blive omdannet til et område med boliger og plejecentre, der nyder godt af den centrale placering og åens og Brabrand-stiens grønne rum.

Det tidligere Ceres Bryggeri ligger også meget tæt på og her er en markant byudvikling i gang med en blanding af uddannelse, bolig og erhverv. I lokalplanen for Åhusenes grund er der et krav om en bro over åen nær bebyggelsen, som vil være til gavn for alle i området. Mange bruger Brabrand-stien, der løber langs åen, på cykel eller løbende og broen udvider mulighederne for færdsel i området. Der vil også blive anlagt en bådebro for kano- og kajakroere.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 5

Bolig

Åhusene

Grafiske blokke i genopstået bydel

Sport

Blue Water Dokken

Gammel dame i nye klæder

Ungdomsbolig

Campus odense

Dansende huse uden bagside

Zoologisk have

Den Arktiske Ring

Denne vej til Ishavet

Plejecenter og genoptræning

Enghuset

Tryg cirkel med egen indgang

Ungdomsbolig

Grundfos Kollegiet

Vertikale boliger ved vandet

Sport

Himmerland Golf & Spa Resort

Golf-mekka klar til internationale turneringer

Forskningscenter

Inano Center

Universitetsbyggeri peger nye veje

Ungdomsbolig

Kennedy Kollegiet

Fællesskab i farver

Ungdomsbolig

Kvadratet

Kom ind i kvadratet

Ungdomsbolig

Ringgården

Indrammede undgdomsboliger

Ungdomsbolig

Robert Jacobsen Kollegiet

Ungt, råt og enkelt i Ørestad Syd

Kontorhus

Skibstrup Affaldscenter

Harmoni bag facaden

Skole

Tec Hvidovre

På hjul ind i fremtiden

Produktionsanlæg

Topsil

Ny fabrik smyger sig om produktionen

Plejecenter og genoptræning

Ørestad Plejecenter

Fællesskab med rig plads til det individuelle