Åhusene

:
december 2012

En kommende bro vil forbinde Åhusene med Brabrand stien på den anden side af åen. Derved får beboerne i området større glæde af åens grønne forløb.

Åhusene er en moderne og harmonisk boligbebyggelse med ni punkthuse, når de sidste er opført i 2014. Boligerne er tegnet af Gudnitz Arkitektfirma A/S.

Udtrykket er grafisk med sammenstillingen af sorte teglsten og hvide beton gavle og hvide altaner med glas og filigran stålværn.

Fra alle lejligheder er der en fin udsigt. Her fra 9. sal, hvor man ser langs åen og til byggerierne ved havnen (og bugten!).

Lejlighedernes indretning er enkel og åben med masser af dagslys og flere adgange til altanen.

Boligerne på niende sal har adgang til egen tagterrasse, der er et fantastisk ekstra uderum med plads til madlavning.

I kælderen har alle beboere et depotrum. De er leveret af Hans Schourup A/S.

Alle lejligheder har indbyggede skabe fra firmaet Mogensen A/S. De er skræddersyet rummet efter mål, hvorved der ikke har været behov for tilpasning eller nedbrydning på stedet.

previous next

Grafiske blokke i genopstået bydel

Sider

Byggefakta

Åhusene
Åhusene 1-11
8000 Aarhus C
Danmark

Bygherre:
SFV k/s
Bygherrerådgiver:
Plusform Arkitekter
Arkitekt:
Gudnitz & Partnere A/S
Totalentreprenør:
Kaj Ove Madsen A/S
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Andre aktører:
Ambercon A/S
Areal:
27000 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2010 - september 2014

Fælles grønt plateau

Til Åhusene hører også en parkeringskælder, der ligger mellem de ni huse. Der er en indkørsel mellem bygningerne ud til Søren Frichs Vej, og herfra går p-kælderen både i østlig og vestlig retning under jorden. På grund af den bløde bund ligger p-kælderen i virkeligheden ikke helt under jorden, men i en langstrakt vold mellem bygningerne. Der er adgang til p-kælderen fra alle opgange og for cyklister, der i øvrigt har faciliteter til at reparere cykel. Alle punkthusene er altså bygget ind i det nye terræn, der er opstået af kælderen og det overskydende jord. Fra det grønne plateau bevæger terrænet sig blødt og gradueret mod gadeplan og åen.

Der er begrænset mulighed for parkering på dette terrænplan, men derimod et fint stisystem for gående og cyklister, der kobler boligerne med gaden og åen. De ni blokke er på terræn bundet sammen af en grøn aktivitetsgade, der ligger 2,5 meter hævet over det omkringliggende terræn. Fra denne gade har man således udsigt ud over å-landskabet og kvarteret. Det grønne plateau er meget grønt med plæner, bede og træer, der er på vej op. Det er landskabsarkitekt Birgitte Henningsen, der har formet det fælles grønne areal mellem bygningerne. Hun har bestræbt sig på at skabe et så grønt rum som muligt, hvor selv cykelparkeringen skal begrønnes.

Det grønne plateau binder Åhusene sammen i et fælles rum, hvorfra der også er indgange til opgangene. De bløde, grønne former modsvares af bede og stier med skarpe kanter med corten stål. Således er landskabsplanen som bebyggelsen i øvrigt på en gang repræsenteret som urbant bymiljø og grøn natur. Ned mod åen opstår et sammenhængende roligt sted, der fremhæver åens miljø.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 5

Bolig

Åhusene

Grafiske blokke i genopstået bydel

Sport

Blue Water Dokken

Gammel dame i nye klæder

Ungdomsbolig

Campus odense

Dansende huse uden bagside

Zoologisk have

Den Arktiske Ring

Denne vej til Ishavet

Plejecenter og genoptræning

Enghuset

Tryg cirkel med egen indgang

Ungdomsbolig

Grundfos Kollegiet

Vertikale boliger ved vandet

Sport

Himmerland Golf & Spa Resort

Golf-mekka klar til internationale turneringer

Forskningscenter

Inano Center

Universitetsbyggeri peger nye veje

Ungdomsbolig

Kennedy Kollegiet

Fællesskab i farver

Ungdomsbolig

Kvadratet

Kom ind i kvadratet

Ungdomsbolig

Ringgården

Indrammede undgdomsboliger

Ungdomsbolig

Robert Jacobsen Kollegiet

Ungt, råt og enkelt i Ørestad Syd

Kontorhus

Skibstrup Affaldscenter

Harmoni bag facaden

Skole

Tec Hvidovre

På hjul ind i fremtiden

Produktionsanlæg

Topsil

Ny fabrik smyger sig om produktionen

Plejecenter og genoptræning

Ørestad Plejecenter

Fællesskab med rig plads til det individuelle