Campus odense

:
december 2012

Udefra fremstår det nye byggeri som et mondænt boligbyggeri. Det er hverken studenterliv eller studiemiljø der falder først ind, når man ser de kunstige palmer, der pryder fællesarealerne.

De enkelte boliger fremstår lyse og indbydende. Velindrettede boliger på op til 50 velindrettede kvadratmeter med badeværelse og køkkenfacilileter. Samt egen altan.

previous next

Dansende huse uden bagside

Da dette studieår begyndte, kunne 102 studerende flytte ind i helt nye, velindrettede studieboliger ved Odense Universitet

Byggefakta

Campus Odense
Campusvej
5000 Odense
Danmark

Bygherre:
Kollegieboligselskabet
Arkitekt:
Archidea Arkitekter A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
6900 kvm.
Byggesum: 
92 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2011 - september 2012

Kravene fra bygherrens side var helt klare og enkle, da opgaven med byggeriet af det nye kollegium blev sendt i udbud i begyndelsen af 2011.

Byggeriet skulle tage sig godt ud, idet det skulle indgå i et helt nyt campus-område ved universitetet, der har fået navnet Cortex Park. Samtidig skulle byggeriet være optimalt praktisk, med så få omkostninger til vedligeholdelse som muligt.

En studiebolig er nu en gang karakteriseret ved hyppig ind- og udflytning blandt beboerne.

Opgaven blev udbudt i fagentreprise med Cowi A/S som rådgivende ingeniører, og dermed ansvarlig for at have hånd i hanke med de enkelte entreprenører på de enkelte dele af byggeriet.

Selve udformningen af byggeriet blev udviklet af arkitektfirmaet Archidea A/S fra Odense. Resultatet er blevet et bemærkelsesværdigt byggeri, der umiddelbart leder tankerne i alle andre retninger end et kollegiebyggeri.

- Vi valgte at sætte overliggeren højt, fortæller Otto Wagner fra arkitektfirmaet Archidea A/S.

- Byggeriet ligger ved indfaldsvejen til universitetsområdet og målet med byggeriet er, at det skal signalere nogle forventninger til fremtiden.

Endnu ligger byggeriet lidt for sig selv på det område, der med tiden skal udvikle sig til det nye Cortex Park. Et moderne kompleks på 6.900 kvm fordelt på fem etager, samt en parkeringskælder med plads til 25 biler.

Bygningen fremstår levende, idet den er sat sammen af firkantede ‘byggeklodser’ i meget stort format, der er drejet syv grader i forhold til hinanden. En stil, der giver bygningen liv og samtidig har gjort det muligt at forsyne samtlige boliger med egen altan.

De lyse facader gør bygningen venlig og imødekommende. De mørke vinduespartier og træbeklædningen på altanerne skaber kontrast. Ved nærmere eftersyn viser det sig, at træpanelerne er af eternit. Som nævnt, omkostningerne til vedligeholdelse skal være så minimale som muligt.

Overraskende indre

Det helt store chok venter imidlertid, når man træder indenfor i bygningen. Trappeskakterne er udført i rå beton. De rå betonvægge går igen på gangarealerne på alle etager. Fordi de enkelte bygningsdele er forskudt i forhold til hinanden er gangene ikke snorlige, men har et brudt forløb med mange ‘knæk’, der er markeret med forskellige farver.

De rå betonvægge giver gangarealerne et rustikt præg, der står i skærende kontrast til det indtryk byggeriet giver udefra. Men ved nærmere eftersyn er det på sin egen måde med til at give bygningen særpræg og en egen charme.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 5

Bolig

Åhusene

Grafiske blokke i genopstået bydel

Sport

Blue Water Dokken

Gammel dame i nye klæder

Ungdomsbolig

Campus odense

Dansende huse uden bagside

Zoologisk have

Den Arktiske Ring

Denne vej til Ishavet

Plejecenter og genoptræning

Enghuset

Tryg cirkel med egen indgang

Ungdomsbolig

Grundfos Kollegiet

Vertikale boliger ved vandet

Sport

Himmerland Golf & Spa Resort

Golf-mekka klar til internationale turneringer

Forskningscenter

Inano Center

Universitetsbyggeri peger nye veje

Ungdomsbolig

Kennedy Kollegiet

Fællesskab i farver

Ungdomsbolig

Kvadratet

Kom ind i kvadratet

Ungdomsbolig

Ringgården

Indrammede undgdomsboliger

Ungdomsbolig

Robert Jacobsen Kollegiet

Ungt, råt og enkelt i Ørestad Syd

Kontorhus

Skibstrup Affaldscenter

Harmoni bag facaden

Skole

Tec Hvidovre

På hjul ind i fremtiden

Produktionsanlæg

Topsil

Ny fabrik smyger sig om produktionen

Plejecenter og genoptræning

Ørestad Plejecenter

Fællesskab med rig plads til det individuelle