Danfoss Drives

:
august 2009

Administrationsdelen ud mod Ulsnæs med vinduesbånd og de rødlige sandwichelementer, der er leveret af Ambercon Syd.

Conveyorbroen med transportbånd har også plads til personpassage.

Conveyorbroen med transportbånd har også plads til personpassage.

 Transportbåndet munder ud i logistikcentrets overetage.

Korridoren mellem de to bygninger trækker dagslys ind i administrationens overetage.

SignBrand står for skiltningen med Danfoss’ markante navnetræk.

previous next

Hus til kvikke ekspeditioner

Tekniske krav til vareflow har styret udformningen af Danfoss Drives’ nye logistikbygning uden at tilsidesætte æstetikken

Byggefakta

Danfoss Drives
Ulsnæs 1
6300 Gråsten
Danmark

Bygherre:
Danske Leasing A/S
Bygherrerådgiver:
Danfoss Byggekontor
Arkitekt:
Arkitekt MAA Jakob Clausen, Sloth Møller A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Ingeniørgruppen Syd
Areal:
7692 kvm.
Byggesum: 
76 mio. kr.

Danfoss Drives A/S fremstiller frekvensomformere. Som et væsentligt og voksende led i den sønderjysk-baserede verdenskoncern har Drives specialiseret sig i en ordreproduktion af elektroniske drev, som kan styre snart sagt alt fra ventilationsanlæg til industriprocesser.

De unikke kundebaserede løsninger stiller krav til en hurtig og præcis logistik, og netop det område var begyndt at blive det svage led i Danfoss Drives’ hovedcenter i Gråsten.

Byggede selv

- 24-48 timer efter, at en ordre er afgivet, skal det pågældende produkt være ude af huset. Vi overvejede, om vi skulle entrere med en ekstern distributør, men de tilbud, vi fik, indebar, at de pågældende firmaer skulle opføre en logistikbygning i umiddelbar tilknytning til produktionen, hvis de skulle kunne opfylde vores krav til logistik. Så foretrak vi at bygge selv, men har dog valgt leasingmodel, hvor Danske Leasing står som bygherre, der har købt grunden af Danfoss, siger vedligeholdelseschef Ole R. Rieck, Danfoss Drives A/S.

Virksomheden breder sig på begge sider af vejen Ulsnæs, og det var nødvendigt at lægge det nye logistik- og eksportcenter, internt benævnt DG10, på modsatte side af produktionen. Det fysiske kommunikationsproblem, der herved opstod, er løst på synlig vis ved at forbinde fabrik og distribution med en lukket, blå conveyorbro med et transportbånd tværs over kørebanerne.

Erfarne rådgivere og totalentreprenør

Projektet blev defineret og skitseret af Danfoss’ eget byggekontor med Steen Madelung som arkitekt og projektleder. Opgaven som totalentreprenør blev overdraget MT Højgaard, som også stod for opførelsen af oplevelsesparken Danfoss Universe i Nordborg for nogle år siden. Som rådgivere entrerede MT Højgaard med arkitekt Jakob Clausen og henholdsvis Sloth Møller A/S som totalrådgiver og ingeniør på konstruktioner og Ingeniørgruppen Syd på installa­­tioner. De tre underrådgivere er alle hjemmehørende i Sønderborg og har i forskellige sammenhænge udført byggerelaterede opgaver for Danfoss.

Lange vinduesbånd

Logistik- og eksportcentret består af to forbundne bygninger. Med facade ud mod Ulsnæs er der en administrationsdel med lange vinduesbånd i to plan og en centralt placeret hovedindgang med gennemgående glasparti, merbaubelagt ståltrappe og et klinkebelagt elevatortårn. Ud for enden af denne bygning er gangbroen ført igennem til selve logistikbygningen bagved. Denne rummer knap 6.000 kvm med etageopdeling i en del og et gennemgående højlager i en anden. Transportbåndet med de færdige produkter har forbindelse til førstesalen. Ellers er bygningen disponeret med råvarelager i kælderen og tunge komponenter, truckkørsel og pluktransporter med miniload fra lagerreolerne i stueplanet.

- Vi overvejede at opnå en større bygningshøjde, men det ville have udløst en tredje etage på administrationen, som der ikke er behov for. Nu har vi fået flyttet speditørerne, der ekspederer ordrerne, over på denne side af vejen, hvor de har fået kontorer oven på portsluserne ud mod gårdsiden, fortæller arkitekt Steen Madelung, Danfoss Byggekontor.

Dagslyskorridor

Bygningerne bindes sammen af en lang korridor, der lukkes af glas i enderne og langs toppen. Gangen rager halvanden meter op over logistikbygningens tagniveau, hvorved, der er blevet plads til et højtliggende sydvendt vinduesbånd. Dette kaster lys, ikke blot ned i korridoren, men også ind i administrationsdelen på den anden side af gangforbindelsen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 3

Ungdomsbolig

Bikuben Kollegiet

Kollegium med Utzonske linjer

Sport

CASA Arena Horsens

Stadion i bevægelse

Transportcenter

Danfoss Drives

Hus til kvikke ekspeditioner

Domicil

Electrolux

Transparent æstetik

Domicil

Elektromarine

Eksklusivt domicil med havudsigt

Domicil

Energi Fyn

Energirigtigt domicil

Sport

Greve Multihal

Et hus på idrættens præmisser

Offentlige kontorer

Hans Nansens Gård

Skattepalæ i moderne version

Bolig

Havneholmen

Havneholmen i vifte og vinkel

Domicil

ISC-Huset

Et gadehjørne i Esbjerg

Produktionsanlæg

Kruså Mejeri

Mejeri i stor skala

Transportcenter

Logistikcenter Århus

Logistik i metermål

Bolig

Malterigården

Moderne boliger i molesteret malteri

Offentlige kontorer

Odense Kommune

Nyt liv til den tidligere amtsgård i Odense

Kontorhus

Parkeston House

Højt skum på havnen

Uddannelsescenter

Science Center Sorø

Cirkulært science center

Bolig

Ternelunden

Slanke, funklende funkisboliger