Electrolux

:
august 2009

Dele af facaden er pakket ind i en kappe af lameller, som ud over at give huset dets helt særlige karakteristik, også fungerer som solafskærmning. Det er Solatek ApS, der har leveret afskærmningen og det kæmpemæssige logo, som er indbygget heri.

Dele af facaden er pakket ind i en kappe af lameller, som ud over at give huset dets helt særlige karakteristik, også fungerer som solafskærmning. Det er Solatek ApS, der har leveret afskærmningen og det kæmpemæssige logo, som er indbygget heri.

Den majestætiske trappe, som leder gæster og medarbejdere fra hovedindgangen og velkomstarealet ind i husets indre, er udført i ask og er leveret af Woodfloor A/S. Det samme er de flotte gulve i højkantparket.

Plan Trapper A/S har leveret de elegante trapper, som forbinder husets etager, og som falder smukt ind i det transparente indtryk, der hersker overalt i huset.

previous next

Transparent æstetik

Electrolux’ nye domicil i Fredericia er opført som et åbent atriumhus med et særligt blik for smukke og iøjnefaldende detaljer

Byggefakta

Electrolux
Strevelinsvej 38-40
7000 Fredericia
Danmark

Bygherre:
Bælthuset Nord A/S
Bygherrerådgiver:
ID arkitekter A/S
Arkitekt:
ID arkitekter A/S
Ingeniør:
Strunge & Hartvigsen Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
4000 kvm.
Byggesum: 
65 mio. kr.

Man føler sig nærmest lidt overvældet, når man træder ind i det store åbne velkomstområde hos Electrolux i Fredericia. Omgående har man et vue over hele virksomheden, som byder velkommen med en fuldstændig transparens og få, men velvalgte og eksklusive detaljer, som øjet straks kan fæstne sig ved.
De første ord, der trænger sig på er åbent, lyst og venligt. Det næste tillægsord, der melder sig er – majestætisk. For det er nærmest det, den er: Den brede og næsten overdimensionerede trappe i ubehandlet aske-højkantparket, der stjæler al opmærksomheden i det lyse atrium og nærmest drager den besøgende opad og indad i byggeriet.
Woodfloor A/S har leveret de mere end tusind kvadratmeter askegulve, som pryder hele receptionsområdet og den brede trappe, og som sikrer et godt førstehåndsindtryk for husets gæster.
Foran os rejser byggeriet sig i tre etager. Første og anden sal er helliget kontor og callcentre, mens den i niveauer forskudte stueetage primært fungerer som showroom. Her præsenteres virksomhedens produkter i en åben udstilling samtidig med, at der i forlængelse af firmaets kantine er opført et område med fuldt funktionsdygtige prøvekøkkener.
Fra det åbne indgangsparti er der desuden adgang til husets kælder, som mod nordvest er placeret i terrænniveau. Her er sekundære funktioner som arkiv, omklædning og konferencerum placeret:
- Løsningen med kælderen var optimal på grund af den skrånende grund, som byggeriet er beliggende på og lokalplanens skærpede krav om højde. Kælderen skaber balance i byggeriet, og vi har således opnået både niveaufri adgang hertil samtidig med en stueplan i terrænniveau, forklarer arkitekt Ernst Hansen fra ID arkitekter.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 3

Ungdomsbolig

Bikuben Kollegiet

Kollegium med Utzonske linjer

Sport

CASA Arena Horsens

Stadion i bevægelse

Transportcenter

Danfoss Drives

Hus til kvikke ekspeditioner

Domicil

Electrolux

Transparent æstetik

Domicil

Elektromarine

Eksklusivt domicil med havudsigt

Domicil

Energi Fyn

Energirigtigt domicil

Sport

Greve Multihal

Et hus på idrættens præmisser

Offentlige kontorer

Hans Nansens Gård

Skattepalæ i moderne version

Bolig

Havneholmen

Havneholmen i vifte og vinkel

Domicil

ISC-Huset

Et gadehjørne i Esbjerg

Produktionsanlæg

Kruså Mejeri

Mejeri i stor skala

Transportcenter

Logistikcenter Århus

Logistik i metermål

Bolig

Malterigården

Moderne boliger i molesteret malteri

Offentlige kontorer

Odense Kommune

Nyt liv til den tidligere amtsgård i Odense

Kontorhus

Parkeston House

Højt skum på havnen

Uddannelsescenter

Science Center Sorø

Cirkulært science center

Bolig

Ternelunden

Slanke, funklende funkisboliger