Ternelunden

:
august 2009

Punkthusene opleves meget slanke fordi indgangen til boligerne er trukket ind imellem de to lejligheder til højre og venstre. CASA Entreprise A/S har været totalentreprenører på Ternelunden.

Alle lejligheder har to altaner i fiberbeton med hærdet glasværn og fine detaljer.

Fra mange af lejlighederne er der et flot kig ind over Horsens og fjorden.

Habo Danmark A/S har leveret greb til alle boligerne. Designet stemmer overens med boligernes modernistiske stil.

previous next

Slanke, funklende funkisboliger

I et fredsommeligt villakvarter i Horsens er der nu opført de første to punkthuse i Ternelunden med hvide facader og store altaner i glas

Byggefakta

Ternelunden
Ternevej 61
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
FM-Søkjær A/S
Arkitekt:
ATRIO arkitekter
Totalentreprenør:
Casa Entreprise A/s
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Andre aktører:
Bonefeld & Bystrup A/S
Areal:
10560 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Før Ternelunden blev en boligbebyggelse, lå der en industrivirksomhed på grunden. CASA Entreprise A/S så potentialet i grunden, da industrivirksomheden kom til salg, og i en dialog med kommunen kom et flot, fremtidigt byggeprojekt i gang, hvor der blev givet tilladelse til at bygge i højden. Projektet kom hurtigt fra start, da bygherren FM-Søkjær A/S valgte CASA Entreprise A/S og tegnestuen ATRIO arkitekter. Et lokalt, stærkt hold, som har udviklet projektet i et fint samarbejde. CASA Entreprise A/S har kørt projektet helt uden knaster, primært fordi alle parter har arbejdet konstruktivt sammen. CASA Entreprise A/S har også en række underleverandører, der kender hinanden godt, hvilket naturligt fremmer den gode proces.

Bebyggelsesplan er flot udgangspunkt

Ternelunden er planlagt til at bestå af syv punkthuse med hver 20 lejligheder. Hvert punkthus er i fem etager med central fordelingsgang omkring trappen og elevatoren. Der er to størrelser lejligheder på henholdsvis 121 og 101 kvm.

Alle boliger har en stor og en lille altan. Nu er første etape afsluttet, og de første to punkthuse er klar til indflytning. Man kan allerede ud fra de to ud af syv planlagte punkthuse ane det cirkelslag bygningerne kommer til at tegne på grunden. Bebyggelsesplanen er udført i samarbejde med Landinspektørfirmaet Bonefeld & Bystrup A/S fra Horsens, som har lavet de første udkast til lokalplanen. Bonefeld & Bystrup A/S har også udført byggemodning og planlagt anlæggelse af veje, kloak, ledninger frem til soklen. Derudover har de udført afsætning og tilsyn med byggemodningen. Beplantningsplan og jordbalance har også været i deres hænder.

Når Ternelunden er fyldt ud med flotte, enkle punkthuse, bliver det en velproportioneret, grøn parkbebyggelse, der giver en fin variation i kvarterets ellers ret homogene parceller.

Enkle, hvide facader

Arkitekt Palle Nielsen fra tegnestuen ATRIO fortæller, at det har været en spændende opgave, der er udført fra oplæg fra bygherren. Udgangspunktet var lejligheder spejlvendt omkring trappetårnet og i en enkel, minimalistisk stil. At tegne boliger med flere og store altaner har også været en fornøjelse, som ikke er en selvfølge i alle boligprojekter.

Hvert punkthus er struktureret med fire lejligheder på hver plan, med de store altaner på 13 kvm på ydersiden. I tilknytning til de store altaner er der tilføjet et lille depot egnet til altanmøbler, golfudstyr eller andet. De står i dag som grå betonsøjler med et fast gitter, hvor det er hensigten, at planter skal vokse og derved begrønne boligerne. Det er et punkt i lokalplanen. Altanerne er spinkle med glasværn uden håndliste – det er en detalje, der markerer byggeriet som minimalistisk med inspiration fra funkistiden.

Store hjørnevinduer fra stuerne er en tilsvarende markant detalje, som særligt dem med udsigt kan sætte pris på. Fra Ternelunden er der udsigt til fjorden og Ejer Bavnehøj. Facaden er udført som en pudset facade direkte på isoleringen. En løsning med et rigtig flot og ensartet resultat.

Planløsningen giver facaden og bygningerne som helhed en slankhed, som bundter af søjler samlet omkring en kerne. Altanerne er fjerlette i fiberbeton med hærdede glasværn og vinduerne placeret i en enkel rytme. Omkring indgangen er der en fin rumlighed, der gør adgangen mere privat og venlig. Ud for hver opgang er der placeret et mindre skur til cykler, der igen er med til at indramme indgangssituationen.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 3

Ungdomsbolig

Bikuben Kollegiet

Kollegium med Utzonske linjer

Sport

CASA Arena Horsens

Stadion i bevægelse

Transportcenter

Danfoss Drives

Hus til kvikke ekspeditioner

Domicil

Electrolux

Transparent æstetik

Domicil

Elektromarine

Eksklusivt domicil med havudsigt

Domicil

Energi Fyn

Energirigtigt domicil

Sport

Greve Multihal

Et hus på idrættens præmisser

Offentlige kontorer

Hans Nansens Gård

Skattepalæ i moderne version

Bolig

Havneholmen

Havneholmen i vifte og vinkel

Domicil

ISC-Huset

Et gadehjørne i Esbjerg

Produktionsanlæg

Kruså Mejeri

Mejeri i stor skala

Transportcenter

Logistikcenter Århus

Logistik i metermål

Bolig

Malterigården

Moderne boliger i molesteret malteri

Offentlige kontorer

Odense Kommune

Nyt liv til den tidligere amtsgård i Odense

Kontorhus

Parkeston House

Højt skum på havnen

Uddannelsescenter

Science Center Sorø

Cirkulært science center

Bolig

Ternelunden

Slanke, funklende funkisboliger