Skanderborg Erhvervscenter

:
august 2009

Skanderborg Erhvervscenter ligger højt i landskabet tæt på boligområdet Skanderborg Bakker. Bundgaard Byg A/S har været involveret i alle faser af byggeriet.

Etape 1 har adgang til overetagen via trappetårn og svalegang. Samtidigt brydes det ellers gennemgående udtryk af mørke, massive facader.

Betonfacaderne med granitoverflade er leveret af Perstrup Beton Industri A/S.

Skanderborg Erhvervscenter henvender sig til pladskrævende butikker som møbelforretningen, der er flyttet ind i første etape.

previous next

Butikker på bakken

Skanderborg Erhvervscenter ved Godthåbsvej, har nu to etaper færdige, som byder på god beliggenhed og mange muligheder

Byggefakta

Skanderborg Erhvervscenter
Danmarksvej 30
8660 Skanderborg
Danmark

Bygherre:
Skanderborg Erhvervscenter
Arkitekt:
Bundgaard Byg A/S
Totalentreprenør:
Bundgaard Byg A/S
Ingeniør:
Sixhøj Rådgivende Ingeniører
Areal:
8490 kvm.
Byggesum: 
55 mio. kr.

Lige bag banegården, på vej til den store boligbebyggelse Skanderborg Bakker, ligger Skanderborg Erhvervscenter ved rundkørslen.

20.000 kvm grund giver stedet et godt potentiale i en voksende bydel. De første to etaper ud til Låsbyvej er færdige, og de første lejere er flyttet ind. Første etape er på 2.850 kvm, hvor et møbelhus er flyttet ind, mens anden etape er større med 5.640 kvm. Her er bl.a. et motionscenter flyttet ind.

Lejemålene er overvejende til pladskrævende butikker og kontorer. Flere etaper er under planlægning. Den skrånende grund har betydet, at bygningerne delvist har kælder, der er velegnet til lager. Depotplads lejes også ud. Til Låsbyvej er de to bygninger i to etager, mens de får en mere dramatisk facade i gavlene, hvor grunden skråner.

Skanderborg Erhvervscenter har i alt tre sådanne centre i lokalområdet, hvoraf denne ved Godthåbsvej er den seneste.

Lokalt, tæt samarbejde

Bundgaard Byg A/S i Skanderborg har sammen med bygherren i en partnering gennemført alle faser af byggeriet. Jesper Randeris fra Bundgaard Byg A/S fortæller, at de har været rådgivere i de første faser, hvor de også har tegnet skitserne.

Under selve opførelsen har Bundgaard Byg A/S fungeret som både projekterende og byggeleder og kontraheret med håndværkere til råhuset. Jesper Randeris synes, det har været en spændende opgave, fordi samarbejdet har været så tæt og kommunikationen derfor ligetil. Bundgaard Byg A/S har i øvrigt stor erfaring i byggeri til landbruget og industrien. Bygherren ønskede et solidt byggeri, der ikke krævede en masse vedligehold, og det lever resultatet godt op til.

Materialer, der holder

Første etape, der ligger højest i terrænet, har indgang i hjørnet mod rundkørslen. Indgangen er placeret i et indhak i facaden, der giver mulighed for at stille varer udendørs til udstilling. Parkering for kunder er primært mellem facaden og vejen. Her er der også arbejdet med terrænregulering både med beplantning og stensætninger. Den nederste etage har store vinduespartier til vejsiden, mens den er mere lukket på de øvrige sider. Overetagen opleves som lidt lavere, forstærket ved at den øverste del af facaden er beklædt med sinusplader. Det lidt lettere facadeudtryk øverst og det slanke udhæng med lyse Cembrit-plader giver bygningens samlede udtryk et mere let præg.

Førstesalen er tilgængelig via et udvendigt trappetårn beklædt med strækmetal, der fører til en ydre svalegang langs overetagen. Bygningselementerne er i stål og bryder derved også med de mørke, massive facader. Samme konstruktion med svalegang båret af skråstager og trappetårn er brugt på bagsiden af etape 2. Her er god plads til lastbiler, der leverer varer i kælderetagen. Ved kælderetagen er ’soklen’ i almindelige betonelementer. Etape 2 har også udstillingsvinduer til vejsiden, mens overetagen er delvist små og større vinduer. Vinduerne er antracitgrå og passer derved ind i paletten af grå nuancer.

Totalleverance af beton

Facaderne er overvejende i grå beton med sten og betragtes i tiden som et gedigent, holdbart og præsentabelt facademateriale. Facaderne (og vægge) er fremstillet af Perstrup Beton Industri A/S fra Skive. De har været med lige fra projektets start og har leveret alt beton til pladsen. Montage af elementerne har også været en del af entreprisen. Huldæk og bjælker i første etape er fremstillet hos Spæncom A/S.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 3

Ungdomsbolig

Bikuben Kollegiet

Kollegium med Utzonske linjer

Sport

CASA Arena Horsens

Stadion i bevægelse

Transportcenter

Danfoss Drives

Hus til kvikke ekspeditioner

Domicil

Electrolux

Transparent æstetik

Domicil

Elektromarine

Eksklusivt domicil med havudsigt

Domicil

Energi Fyn

Energirigtigt domicil

Sport

Greve Multihal

Et hus på idrættens præmisser

Offentlige kontorer

Hans Nansens Gård

Skattepalæ i moderne version

Bolig

Havneholmen

Havneholmen i vifte og vinkel

Domicil

ISC-Huset

Et gadehjørne i Esbjerg

Produktionsanlæg

Kruså Mejeri

Mejeri i stor skala

Transportcenter

Logistikcenter Århus

Logistik i metermål

Bolig

Malterigården

Moderne boliger i molesteret malteri

Offentlige kontorer

Odense Kommune

Nyt liv til den tidligere amtsgård i Odense

Kontorhus

Parkeston House

Højt skum på havnen

Uddannelsescenter

Science Center Sorø

Cirkulært science center

Bolig

Ternelunden

Slanke, funklende funkisboliger