Odense Kommune

:
august 2009

Udefra er der ikke ændret på de oprindelige bygninger. Kun vinduerne er skiftet.

Møblerne til lysgårdene, der er cafelignende områder med lysindfald fra taget, er leveret af Central møbler i Odense. Barstole er fra Zeta Furniture fra serien Gliss.

De nye tagkonstruktioner med glas i siderne trækker lyset ind i bygningen og ned i gårdområdet. De er konstrueret af Ryslinge Tagdækning A/S.

Lister i asketræ skaber varme og giver rummet stoflighed. Skærmvæggene i samme materiale er OneCollection Cobra fra Central møbler.

Kontor og mødelokaler er gjort lysere og mere imødekommende end i det oprindelige byggeri.

previous next

Nyt liv til den tidligere amtsgård i Odense

Udefra er det stadig beton fra tresserne, der møder gæsterne til det tidligere Amtsgården Fyn. I dag er Odense Kommune rykket ind i bygningerne, der indvendigt har gennemgået en omfattende renovering

Byggefakta

Odense Kommune
Flakhaven 2
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Odense Kommune
Bygherrerådgiver:
Creo Arkitekter A/S, OBH-Gruppen A/S
Arkitekt:
Archidea Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Brunholm A/S
Areal:
14000 kvm.
Byggesum: 
50 mio. kr.

For få år siden var det på Ørbækvej 100 i Odense, at det daværende Fyns Amt havde til huse, og hvor beslutningerne om amtet blev taget. Siden kommunalreformen har lokalerne stået tomme, men i dag har medarbejdere fra Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltningen fået ny arbejdsplads på stedet. Det samme gælder medarbejderne fra Ældre- og Handicapforvaltningen, der deler de tre bygninger med Børn- og Ungeforvaltningen. Begge forvaltninger flytter fra ikke-tidssvarende kontorkomplekser i indre by.

Den tidligere amtsgård hedder i dag Ørbækvej 100. Meningen med stedet er, at borgere, samarbejdspartnere og gæster skal få en forbedret service i det nu moderniserede bygningskompleks på 14.000 kvm.

Nyt i gammelt

For eksempel er der etableret en fælles reception for både Børn- og Ungeforvaltningen og Ældre- og Handicapforvaltningen. På Ørbækvej 100 er det muligt at komme ind i forvaltningen med barnevogn, og der er derfor også lettere adgang for kørestolsbrugere.

Netop en mere åben bygning og en nemmere adgang for byens borgere, der kommer på stedet, har været en af hensigterne med renoveringen, som er foretaget af Brunholm A/S, der har været totalentreprenør på opgaven. Arkitektfirmaet har sammen med OBH Gruppen A/S lavet forslagene til forbedringerne i tæt samarbejde med de medarbejdere, der skal have deres faste arbejdsplads på stedet fremover.

- Vi kunne ikke gøre hvad som helst, fordi bygningerne i sig selv giver sine begrænsninger. Der var også en økonomisk ramme, vi skulle holde os indenfor. Det har derfor været nogle svære beslutninger, vi har måttet træffe i forhold til, hvor vi skulle sætte ind, og hvor vi måtte vende ryggen til og lade det være som det altid har været, siger bygningskonstruktør BTH, Allan Lyngby Høier Edske fra Creo Arkitekter A/S. Han forklarer om beslutningsprocessen:

- Vi skulle blandt andet vælge, om vi skulle beholde de gamle lofter eller de gamle gulve. Der har ikke været økonomi til at skifte begge dele. Vi valgte at skifte lofterne, da det ville give den største effekt, fordi vi både vil få en bedre akustik og kan komme ind til de gamle installationer og få gjort dem tidssvarende og lave et nyt ventilationssystem. Gulvene har vi så valgt at lade være. Det er samme linoleum, som huset er født med. Det har fået en kraftig afrensning og det er faktisk blevet et ganske godt resultat. At skifte vinduerne var også vigtigt, da de simpelthen var rådne.

Lys og varme

Den tidligere amtsgård fremstår nu med lyse kontorer, funktionelle mødelokaler, projektrum og lysgårde, som er en slags caféagtige miljøer med et kraftigt lysindfald fra taget, som giver lys og rumfølelse til de omkringliggende mødelokaler og kontorer. Selve de caféagtige miljøer skal også bruges til opholdsrum og til mindre møder. Det er Central møbler i Odense, der har stået for møbleringen med stilrene og minimalistiske møbler i caféområderne fra Kinnarps, Zeta Furniture og OneCollection. Firmaet har også leveret Montana-reoler til kontorerne.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 3

Ungdomsbolig

Bikuben Kollegiet

Kollegium med Utzonske linjer

Sport

CASA Arena Horsens

Stadion i bevægelse

Transportcenter

Danfoss Drives

Hus til kvikke ekspeditioner

Domicil

Electrolux

Transparent æstetik

Domicil

Elektromarine

Eksklusivt domicil med havudsigt

Domicil

Energi Fyn

Energirigtigt domicil

Sport

Greve Multihal

Et hus på idrættens præmisser

Offentlige kontorer

Hans Nansens Gård

Skattepalæ i moderne version

Bolig

Havneholmen

Havneholmen i vifte og vinkel

Domicil

ISC-Huset

Et gadehjørne i Esbjerg

Produktionsanlæg

Kruså Mejeri

Mejeri i stor skala

Transportcenter

Logistikcenter Århus

Logistik i metermål

Bolig

Malterigården

Moderne boliger i molesteret malteri

Offentlige kontorer

Odense Kommune

Nyt liv til den tidligere amtsgård i Odense

Kontorhus

Parkeston House

Højt skum på havnen

Uddannelsescenter

Science Center Sorø

Cirkulært science center

Bolig

Ternelunden

Slanke, funklende funkisboliger