Royal Golf Center

:
september 2011

Bygningen er delvist integreret i landskabet, men der er store åbne glaspartier på første sal og ud mod banen. Sekundære funktioner som rum til golftasker og golfvogne og bagindgang til køkkenet er effektivt integreret og delvist skjult i stueetagens bakke. I baggrunden ses Bella Sky Comwell.

Fra den store parkeringsplads sluses man af bløde buer ind i receptionen til Royal Golf Center.

Fra receptionsområdet er der nogle trin op til foyeren af hensyn til det niveauspring, der er mellem for- og bagfacade. Den specialbyggede receptionsskranke i den blågrønne logofarve er fra Morsø Specialinventar A/S.

Medlemmernes lounge er forsynet med bar, pejs og flere siddeområder. Der er logomønstrede og farvede tæpper i de områder, der er forbeholdt medlemmerne.

Fra Restaurant Royal er der udsigt over banen og direkte adgang til den store terrasse.

Første sal rummer også møderum, der kan deles op ved hjælp af mobilvægge. De karakteristiske stole hedder Taurus fra Danform og er designet af Bjarke Nielsen.

previous next

Svævende golfcenter

Københavns første internationale golfbane er åbnet over for Bella Center, delvist integreret i landskabet

Byggefakta

Royal Golf Center, klubhus
Center Boulevard 4
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Royal Golf Center A/S
Bygherrerådgiver:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S
Totalentreprenør:
Brdr. A. og B. Andersen A/S
Ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S, Morsø Specialinventar A/S
Areal:
2500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Det nyåbnede Royal Golf Center på Amager, lige over for Bella Center, er den første golfbane i København med international standard. Den ligger i naturskønne omgivelser, få minutter fra centrum, og med nem adgang til metro, motorvej og Københavns Lufthavn.

Banen er tegnet af den verdenskendte golfbanearkitekt Ron Kirby, og byder på 18 + 9 huller og en driving range med 72 båse.

Klubhuset, der har mange faciliteter for medlemmer og gæster, er tegnet af Dissing+Weitling architecture i delt rådgivning med EKJ Rådgivende Ingeniører A/S, og opført i totalentreprise af Brødrene A & B Andersen Entreprenører og Ingeniører A/S.

Arpe & Kjeldsholm A/S har været bygherrerådgiver, og har som sådan varetaget bygherrens interesser i både projekterings- og udførelsesfaserne.

Klubhus integreret i landskabet

- Inspireret af de bløde former på golfbanen og i landskabet var vores grundidé, at når du som golfspiller ankommer til klubben og skal ud på denne her vandretur, som det er at spille golf, så bliver du sluset igennem huset, fra den lidt hårde hverdagsverden og ud i naturen, fortæller Daniel V. Hayden, der er partner i Dissing+Weitling architecture.

- Så huset i sig selv skulle være en del af landskabet med de samme former som de bløde bakker. Samtidig ville vi gerne integrere så mange som muligt af de funktioner, som fylder rigtig meget, golf bags og golf carts, i selve huset.

- Ifølge lokalplanen måtte huset dog kun have en vis størrelse, fortsætter Daniel V. Hayden.  Vi overvejede at placere nogle af disse funktioner i en kælder, men området er så fugtigt, at det ville være voldsomt fordyrende at lave en kælder. Så vi nåede hurtigt frem til et koncept, hvor huset indeholdt både elementer af landskab og byggeri. Med møderum, medlemslounge osv. på overetagen, kunne de andre funktioner lægges under jorden i den kunstige bakke.

Mange funktioner i jordniveau

Fra parkeringspladsen går man ind til receptionen, der ligger centralt i bygningen, og videre nogle trin op i foyeren, der fungerer som fordelingsrum til alle funktionerne i resten af huset.

Reception og foyer ligger som en glasmellembygning mellem stueetagens to bakkede tuer med direkte kig ud på banen. Fra receptionen er der til den ene 
side adgang til Restaurant Royal, med baneudsigt og udendørs terrasse samt køkken og andre faciliteter.

Til den anden side er der omklædningsrum til henholdsvis medlemmer og gæster. I enden af bygningen er der integreret et parkeringsrum til 26 golf carts, og et bag room med 378 skabe til golftasker, så man som medlem ikke behøver at slæbe dem med hjemmefra og tilbage igen hver gang, man skal spille. Bag room og cart parkering tilgås både indefra og udefra.

Overetage med lounge og terrasse

Fra foyeren er der via to åbne trapper og en elevator adgang til overtagen, der ligger som en rektangulær skive øverst på den kunstige bakke, der udgør stueetagen. Førstesalen rummer blandt andet kontorer, mødelokaler, medlemslounge med bar og et meget veludstyret fitnesscenter.

Der er udgang fra alle rum til den udvendige terrasse med glasværn i, der løber hele vejen rundt om førstesalen. Terrassen orienterer sig især mod vest, hvor der er udsigt over golfbanen.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 3

Butikscenter

Arkaderne

Genfødsel i Brøndby

Hotel og konference

Bella Sky Comwell

Ørestadens Valentino

Uddannelsescenter

Campus Varde

Visionært studiemiljø

Kontorhus

Design City Vest

Portal til en ny bydel

Bolig og butik

Domus Axel

Nyt kraftcenter i Fredericia midtby

Hotel og konference

Favrholm Campus

Kontrastrigt kursuscenter

Butikscenter

Fredensborg Bycenter

Bycenter støbt som puslespil

Museum

Graceland Randers

Graceland på dansk

Distributionscenter

HFG Food Factory

Avanceret logistik i enkle rammer

Sport

Royal Golf Center

Svævende golfcenter

Offentlige kontorer

Viborg Rådhus

Åben skulptur til administration

Skole

Virum Gymnasium

Opdateret modernisme til fremtidens kloge hoveder

Butikscenter

Vollsmose Torv

Vollsmose Center – nu med arabisk kulør