Bella Sky Comwell

:
august 2011

Hotel Bella Sky er Københavns nye vartegn med sin karakterfulde profil tegnet af 3XN arkitekter med Kim Herforth Nielsen som pennefører.

Stålkonstruktioner er anvendt til den dristige forbindelsesbro på topetagen og til Sky Bar, der afslutter tårn 2. Udførende: Give Stålspær A/S.

Lobbycaféen er udført som et rum i rummet: Morsø Specialinventar har stået for snedkeropgaven i asketræ med tilbehør af skindpuder og tekstiler.

Trapperne er en historie for sig, fra den trompetformede hovedtrappe mellem lobby og mødeetage til spindeltrapperne. Alle AV-løsninger er leveret af AV-Huset i Næstved. Informationssøjler i lobbyen er med monitorer fra Samsung og dansk-spanske Albiral. Til højre lysskulpturen Chandelier designet af GXN og 3XN.

Bella Sky har et opsigtsvækkende wellnessområde med f.eks. flere typer af bassiner og brusebade. Leverandøren er AquaLiving efter design af Bente Medelsby.

Fagerhult er en af hoved­­leve­r­an­dørerne til belysnings­løsningerne. I alle møde- og konferenceafsnit er det anvendte armatur Notor monteret af Lindpro.

Fagerhult er en af hoved­­leve­r­an­dørerne til belysnings­løsningerne. I alle møde- og konferenceafsnit er det anvendte armatur Notor monteret af Lindpro.

Installatøren E. Klink A/S har bestykket et teknikrum i tre etagers højde med ventilationsteknik. Herfra ventileres de første etager i hotel Bella Sky.

previous next

Ørestadens Valentino

En italiener med mindreværdskomplekser har hørt til rariteterne. Med Københavns nye vartegn er de blevet flere og bor i Pisa

Byggefakta

Bella Sky Comwell
Center Boulevard 5
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Bella Center A/S
Bygherrerådgiver:
Grontmij A/S
Arkitekt:
3XN A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Andre aktører:
CSK Stålindustri A/S, Faber Danmark A/S, Fagerhult A/S, HB Trapper & Stål A/S, Jeld-Wen, Morsø Specialinventar A/S, Schneider Electric Buildings Denmark A/S, Xella Danmark A/S
Areal:
42000 kvm.
Byggesum: 
1.600 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2008 - maj 2011

Helt ærligt: Verdens hidtil skæveste bygning, klokketårnet i Pisa, er faktisk ikke ret skævt. Det hælder bittesmå fire grader. Københavns nyåbnede Bella Sky hotels to tårne afviger hele femten fra den vertikale akse!

Der er andre hoteller i verden, der tilbyder værelser kun for kvinder. Men kun få har en hel etage til dem. Det har Bella Sky. Her bliver gæster af kvindekønnet forkælet med blomster, parfumer og duftende karbade.

- Efterspurgt af mange, hævder hotellets ledelse. Og omtale har man i hvert fald fået i den anledning!

Så er det ganske vist heller ikke helt nyt, at et hotels kulinariske udbud omfatter hjemmedyrkede økologiske råvarer. Men ingen hoteller – eller restauranter for dens sags skyld – har kunnet tilbyde husets hjemmeavlede bihonning på mysli og hvedebrød.

Før nu.

For Bella Sky kan. Det vil ske fra en lille million travle bier i stader på taget af Bella Centrets tilstødende kongresbygning, for Bella Sky agter at deltage i Københavns Kooperative Byhonning-projekt!

Så her er en ny gåde til samlingen: Hvad er det, der er skævt, appellerer til kvinder og summer om sommeren?

Her er sat en ny nordisk standard.

Til den hører også, at den danske hovedstads nyeste hotel er det største her på toppen af kloden: 814 værelser med fem restauranter, ballroom og velassorterede faciliteter til møder og konferencer.

Brus for sjov!

Faciliteter er der rigtig mange af: Udover en bar på 23. etage med åndeløs udsigt over byen og et flygel af akryl, skind og stål, tegnet af Poul Henningsen i 1937, er det også wellness, proppet med fitnessudstyr og tilhørende pools, varme og kolde, samt event-brusebade!

Hvad det er? Kim Andersson, AquaLiving, har svaret:

- Det er meget mere end et bad. Det er en oplevelse. Bruseren sender vand fra top, bund og sider i forudprogrammeret og skiftende intensitet og temperaturer. Badets oplevelse perfektioneres med lyde og dufte: tropemonsun, støvregn eller bare en byge?

AquaLiving har leveret alt udstyr til poolområdet: Sauna, damp og pools med vand fra 32 °C til frysepunktet. Der holdes det ved hjælp af tø-is fra oven, og herfra kan man så fortsætte til det lune og slutte i saunaen eller på varmebænken, omgivet af duftende planter. Inspirationen fra orientens raffinerede badekultur er nærliggende. Om saunaen fra producenten Klafs oplyser AquaLiving, at den tilhører den nyeste generation med konstant måling af kvælstof og kulilte for at regulere udsugningen efter de relevante værdier.

Pas de deux

AquaLiving har fået hjælp af designeren Bente Medelsby, som bare er en af mange kreative hjerner bag Bella Sky. Designergruppen TEA (Thomas Eriksson Arkitekter, Stockholm) er en anden med ansvar for de fleste indretningsløsninger. De bidrag spiller stjerneroller, fordi Bella Sky er så meget mere end et hotel. At tale om arkitektur og design med en særegen karisma, der udtrykkes med virkemidler inde og ude, er ikke forkert. Bygningen træder ud af sin passive ramme og er i sig selv en opdagelsesrejse værd. Arkitekturens ophav, tegnestuen 3XN, der også var ansvarlig for de udtryksmæssigt beslægtede domiciler til Saxo Bank og Horton Revision i Tuborg, taler da også besjælet om opgaven.

Kim Herforth Nielsen, partner og medstifter af 3XN:

- De to tårne ses som et dansede par i bevægelse. En pas de deux.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 3

Butikscenter

Arkaderne

Genfødsel i Brøndby

Hotel og konference

Bella Sky Comwell

Ørestadens Valentino

Uddannelsescenter

Campus Varde

Visionært studiemiljø

Kontorhus

Design City Vest

Portal til en ny bydel

Bolig og butik

Domus Axel

Nyt kraftcenter i Fredericia midtby

Hotel og konference

Favrholm Campus

Kontrastrigt kursuscenter

Butikscenter

Fredensborg Bycenter

Bycenter støbt som puslespil

Museum

Graceland Randers

Graceland på dansk

Distributionscenter

HFG Food Factory

Avanceret logistik i enkle rammer

Sport

Royal Golf Center

Svævende golfcenter

Offentlige kontorer

Viborg Rådhus

Åben skulptur til administration

Skole

Virum Gymnasium

Opdateret modernisme til fremtidens kloge hoveder

Butikscenter

Vollsmose Torv

Vollsmose Center – nu med arabisk kulør