Ringkøbing Skole

:
marts 2011

Udbygningen af Ringkøbing Skole er en kobling mellem Ringkøbing og en nybygget forstad. Facaden fortæller om differentieringen af de to etager – øverst ligger udskolingen, hvor der er større teglpartier. Nedenunder administration og faglokaler, der er mere åbne og varierede.

Indgangen til skolen sammenbinder den eksisterende skole (tidligere Rindum Skole) og den nye del med musikskole, udskoling, faglokaler og multisal.

Skoletorvet forbinder den eksisterende skole med den nye og er et fantastisk rum, der kan udvides med multisalen bag den orange foldevæg.

Den store todelte siddetrappe fører op til Pædagogisk Undervisnings Center, med bogudlån og plads til fordybelse.

previous next

Skole med samlende torv og multisal

Den tidligere Rindum Skole er blevet transformeret til en moderne Ringkøbing Skole med en toetagers bygningskrop

Byggefakta

Ringkøbing Skole
Rindumvej 1
6950 Ringkøbing
Danmark

Bygherre:
Ringkøbing-Skjern Kommune
Bygherrerådgiver:
GPP Arkitekter A/S
Totalrådgiver:
H. Lindquist arkitekter
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S
Hovedentreprenør:
K.G. Hansen & Sønner a/s
Ingeniør:
Fuldendt, Rådgivende Ingeniører
Areal:
15000 kvm.
Byggesum: 
119 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2009 - oktober 2010

Den nye store skoletilbygning er ikke bare en skole. Den forbinder Ringkøbing by med en ny parcelhus-bydel og Musikskolen Ringkøbing-Skjern bliver en del af skolen. Den tidligere Rindum Skole er blevet byens nye, moderne skole og har samtidigt skiftet navn til Ringkøbing Skole, som byens gamle skole inde i byen hed.

Med udvidelsen af skolen er der ikke bare blevet plads til dobbelt så mange elever, men også flere aktiviteter for flere generationer og dermed spiller skolen en betydningsfuld rolle i lokalsamfundet.

Skoletorv med mange funktioner

Den nye skole er konstruktivt kombineret af bjælke-/søjlesystem ved skoletorv og multisal og med bærende skillevægge og bagmure i facader ved de øvrige områder. Etagedæk i beton fungerer som stabiliserende skiver, ligesom taget, der er opbygget af trækassetter.

J. Langkjær Ståbyg A/S har leveret i alt 150 ton stål til nybyggeriet. Til skoletorv og multisal er der leveret 10 stålrammer med tilhørende vindkryds og afstivning. Murkronerne er afstivet med omtrent 1.000 firkantrør, og derudover er der leveret stålkonstruktioner til ovenlys, PUC-område (Pædagogisk Udviklings Center) og indgangsparti. PUC-området er placeret på et indskudt dæk i det store skoletorv og får derved en mere intim stemning.

Fra torvet er der opbygget en stor todelt trappe i beton, der i dagligdagen bruges til ophold i frikvartererne eller med en bog fra biblioteket, men ved arrangementer omkring skoletorvet fungerer trappen som tribune. Der er træ på trappetrinene og ‘bænke’ i træ på siddetrappen. I siderne er der stålværn med glas og træhåndliste. Stålværn er leveret af HB Tapper & Stål A/S, men også til en stribe andre fine detaljer inde og ude. Fra PUC-området til overetagen i udskolingen går en gangbro i stål og glas langs torvet, som HB Trapper & Stål A/S også står bag.

Materialer giver kvalitet til rummene

Træ er et gennemgående materiale indenfor, idet lofterne i og omkring skoletorvet er i trælister, der udover god akustik, giver en varme og stoflighed til skolen. Ringkøbing Skole er i det hele taget bygget med sans for hvad materialer betyder for oplevelsen af et rum og et sted. Detaljeringen og materialiteten ved beton, træ, stål giver skolen en fin kompleksitet sammen med dagslyset og de mange, klare farver.

I forlængelse af skoletorvet ligger multisalen/gymnastiksalen som et indeliggende rum, man går omkring. Til gengæld er der vinduer i, så man kan følge med i aktiviteterne. I multisalens ene ende kan der åbnes til skoletorvet med en stor orangerød foldevæg, så der virkelig kan samles mange mennesker til et arrangement. Folde­væggen er leveret af Deko loft + væg p/s, der til byggeriet også har leveret mobilvæg til dobbeltauditoriet og FG glasvægge og brandglasvægge til administration og undervisningslokaler. Swedoor/Jeld-Wen har leveret glasdøre og massive døre samt brand- og lyddøre i mange kombinationer passende til rummenes funktion.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 6

Distributionscenter

Actona Company

Møbellager på plateau

Butik

Biltema

Biltema i buet blåt

Sport

Bramming Svømmehal

Familievenlig svømmehal

Lufthavn

CPH Go

Lufthavnsbyggeri helt nede på jorden

Domicil

Eric Storm

Ny æra med runde former

Butikscenter

Føtex Hjørring

Føtex i centrum for nyt butikstorv

Domicil

LandboMidtØst

Landbrugsrådgivning i nordisk tone

Domicil

NetIP

Indskudte bokse til IT-udvikling

Skole

Ringkøbing Skole

Skole med samlende torv og multisal

Sport

Roskilde Katedralskole

Moderne rammer på traditionsrigt gymnasium

Domicil

TrygVesta

Hjertesagen

Kontorhus

Vestas Technology Centre

Teknologisats i Vestas’ vugge