Eric Storm

:
marts 2011

Mere plads, bedre beliggenhed og en modernisering af virksomheden er bevæggrundene for, at Eric Storm A/S har valgt at bygge et nyt domicil.

Cetonia A/S har leveret vinduer og blændpartier til vinduesbåndene i administrationen.

Den rummelige hall er lys og indbydende.

Bygningen rummer en 5.800 kvm stor lagerhal med Confalt belægning og med plads til 14.000 paller.

previous next

Ny æra med runde former

Nyt 7.000 kvm domicil, lagerhal og showroom lige ved motorvejen erstatter det domicil, som Eric Storm A/S har haft på havnen i Odense i næsten 45 år

Byggefakta

Eric Storm A/S
Energivej 27
5260 Odense S
Danmark

Bygherre:
Eric Storm A/S
Bygherrerådgiver:
A/S Dansk Halentreprise
Totalentreprenør:
A/S Dansk Halentreprise
Ingeniør:
Rønslev
Areal:
7000 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2010 - august 2010

Det handler om plasticfolie og emballage i alle tænkelig afskygninger. Materialer, som bruges i landbruget, byggebranchen og industrien. Grossistvirksomheden Eric Storm A/S har siden 1965 leveret disse produkter til et voksende antal kunder. Den store succes betød også, at man efterhånden var presset, og de 11 medarbejdere sad lidt for tæt i de gamle lokaler på havnen.
Dengang var havnen den bedst tænkelige adresse for en virksomhed som Eric Storm, men i dag kræver den fortsatte succes nye, moderne faciliteter, mere plads og ikke mindst en placering tæt på motorvejen. I dag drives virksomheden videre af anden generation på det nye domicil, hvor der er plads til fortsat vækst, fordi det nye lager er bygget til at håndtere en stigende omsætning på mere end 10.000 tons pr. år.

En moderniseret virksomhed

De nye lokaler er rummelige, lyse og venlige. Og det er de selvom den nye bygning er opført i betonelementer af Dansk Halentreprise A/S, der har været hovedentreprenør på opgaven. Bygningen er tegnet ud fra simplicitet som omdrejningspunkt. Den store rektangulære betonkasse er ukonventionelt tegnet og konstrueret med bløde og afrundede former – det gælder for hele bygningskroppen i beton og det gælder for en del af det markante glasparti, der skyder ud fra bygningen og som fungerer som velkomsthal, reception, vindfang og fordelingsrum til lokalerne på første sal. Det er her i hall’en, med masser af naturligt lys og en blanding af stilfulde klinker, der brydes af en rå trappe til førstesalen, at Eric Storm A/S kan byde sine kunder velkomne.

Det store glasparti signalerer åbenhed og sikrer, at ingen er i tvivl om, hvor de skal henvende sig, når de ankommer til virksomheden. For det gør kunderne i stigende grad. Især beliggenheden kun 500 meter fra den fynske E20-motorvej gør det nye domicil meget attraktivt. De nye lokaler har givet virksomheden nye muligheder, og derfor har man for første gang også valgt at bygge et stort showroom, hvor netop kunderne kan få mulighed for komme til salgsmøder og se og røre ved varerne inden bestilling.

Iøjnefaldende bygning

Den store bygning med det iøjnefaldende indgangsparti på en 16.000 kvm stor grund, kan ikke undgås at blive lagt mærke til fra Energivej i det sydlige Odense. Den er både rå og sender et stilsikkert signal om, hvad virksomheden står for. Den 45 år gamle virksomhed vil gerne vise, at den er moderne, og derfor blev det nye domicil en realitet, der krævede en investering på 30 mio. kroner.
Mange af vinduerne til bygningen er leveret af Cetonia A/S, der ofte samarbejder med Dansk Halentreprise A/S.

- Til dette byggeri har vi udelukkende leveret vinduer og blændpartier til vinduesbåndene i administrationen, siger Allan Kjeldsen fra Cetonia A/S. Han forklarer, at virksomheden løser mange lignende opgaver.

- Opgaven her har, for os, været ukompliceret, da der er tale om en enkel løsning: Et vinduesbånd afbrudt af blændpartier til afdækning af bagvedliggende betonsøjler. Vi har leveret elementerne i samarbejde med Dansk Halentreprise. Vi leverer jævnligt elementer til deres byggeprojekter, et samarbejde, vi sætter pris på, idet der altid er tale om gedigent byggeri. Netop det er vores kendetegn. At finde løsningen til den konkrete byggesag i samarbejde med entreprenøren. Nogle gange er løsningen helt unik, til andre opgaver mere enkel, men altid udført med al respekt og grundighed, siger Allan Kjeldsen.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 6

Distributionscenter

Actona Company

Møbellager på plateau

Butik

Biltema

Biltema i buet blåt

Sport

Bramming Svømmehal

Familievenlig svømmehal

Lufthavn

CPH Go

Lufthavnsbyggeri helt nede på jorden

Domicil

Eric Storm

Ny æra med runde former

Butikscenter

Føtex Hjørring

Føtex i centrum for nyt butikstorv

Domicil

LandboMidtØst

Landbrugsrådgivning i nordisk tone

Domicil

NetIP

Indskudte bokse til IT-udvikling

Skole

Ringkøbing Skole

Skole med samlende torv og multisal

Sport

Roskilde Katedralskole

Moderne rammer på traditionsrigt gymnasium

Domicil

TrygVesta

Hjertesagen

Kontorhus

Vestas Technology Centre

Teknologisats i Vestas’ vugge