Scanpipe

:
juni 2018
Scanpipe - lager

Byggeriet har medført en centralisering af lagerfunktionen og et øget fokus på logistik og servicegrad som leverandør.

Scanpipe - port

Funktionalitet og strømlinethed kendetegner byggeriet på Holkebjergvej 150 i Odense.

Scanpipe - facade

Scanpipes nye domicil og lager ligger strategisk godt placeret og kan nemt udvides.

previous next

Scanpipe bygger sig til bedre logistik

KT Erhvervsbyg har med klar fokus på strømlinet logistik designet og opført nyt domicil og lager for landets største plastrørs-grossist

Byggefakta

Scanpipe
Holkebjergvej 150
5250 Odense SV
Danmark

Bygherre:
Scanpipe A/S
Arkitekt:
KT Erhvervsbyg A/S
Totalentreprenør:
KT Erhvervsbyg A/S
Ingeniør:
KT Erhvervsbyg A/S
Areal:
4564 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2017 - april 2018

Den grundlæggende præmis for byggeriet er Scanpipes ønske om at kunne yde ”hurtig udrykning” og dermed opfylde branchens øgede krav til leverandører. KT Erhvervsbyg har i kraft af rollen som totalentreprenør materialiseret Scanpipes drømme om optimering af servicegraden. Tidligere leverede Scanpipe, som i øvrigt fejrer 25-års jubilæum sidst på sommeren, fra flere lagre, men fremover vil levering og servicering ske fra det nye domicil og centrallager i Odense.

Fleksibilitet og fremsynethed

KT Erhvervsbyg har opført Scanpipes erhvervsbyggeri på Holkebjergvej og oplever i branchen generelt en øget fokus på indtænkning af logistikoptimering i erhvervsbyggeri.

Partner Per Henriksen fra KT Erhvervsbyg fortæller om det aktuelle projekt i Odense:

– Her er tale om et superoptimeret byggeri, som fuldt ud kommer til at leve op til Scanpipes nyligt lancerede leveringskoncept med afkortet leveringstid. Kombinationen af produktion, lager og administration i et velgennemtænkt nybyggeri og anlæg danner optimale rammer for Scanpipes strategi og virke, samtidig med at placering, struktur og indretning gør det nemt at udvide faciliteterne i fremtiden, hvis yderligere vækst skulle kræve det, siger Per Henriksen, og fortsætter:

– Vort speciale er totalentrepriser til industri-, detail- og domicilbyggeri, og Scanpipes nyopførte domicil og lagerfaciliteter udgør et fint eksempel på de generelle tendenser, vi ser på markedet for erhvervsbyggeri i dag. Vi kan kun tilslutte os strategien med at indtænke optimal logistik i nyt erhvervsbyggeri helt fra starten. Resultatet i Odense er blevet både flot, gedigent og funktionelt og fremstår overskueligt og indbydende med god plads til de relevante daglige aktiviteter og med god udendørsbelysning, videoovervågning og velfungerende wi-fi på hele området. Det har været en fornøjelse at arbejde på dette projekt, hvor vi har haft velfungerende og dynamisk kommunikation med bygherren og rige muligheder for at udfolde vores kompetencer og erfaringer på området, således at det har været muligt at aflevere en velgennemtænkt helhed til kunden, slutter Per Henriksen fra KT Erhvervsbyg.

Effektivitet helt ud i krogene

Ejer og Direktør hos Scanpipe, Mikael Lundgaard, forventer sig meget af nybyggeriet på Holkebjergvej i Odense, hvor den nye kontorbygning i to etager og de to lagerbygninger fremover kommer til at danne udgangspunkt for endnu større effektivitet.

– Byggeriet er omgivet af parkeringspladser, læsseområde, affaldsområde og grønne arealer med græs og beplantning og er hele vejen igennem udtænkt med henblik på optimal funktionalitet, fortæller Mikael Lundgaard, som også glæder sig til plastrørs-grossistens kommende 25-års jubilæum den 31. august 2018.

Han forklarer, at man nu går over til at levere fra centrallager i stedet for flere lagre, og at der vil blive arbejdet i flerholdsskift:

– Vi har i tæt samarbejde med KT Erhvervsbyg og Logi Systems fået indarbejdet vort nye leveringskoncept i nybyggeriet fra starten, således at hele arbejdsprocessen optimeres, og således at vi kan garantere kunderne de bestilte varer væsentligt hurtigere. Vi lægger som leverandør stor vægt på servicegraden over for vores kunder og leverandører, og ved at sætte yderligere fokus på logistikken med dette nyopførte domicil og lager, vil servicegraden blive klart forhøjet, slår Mikael Lundgaard fast.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 3

Sundhedscenter

Center for Sundhed

Stjerneformet Sundhedshus

Bolig

Erdahus

Moderne karrébebyggelse i Åbyen

Distributionscenter

Hørkram Foodservice A/S

Funktionelt logistikcenter i Sorø

Hospital

MANA Nykøbing Falster Sygehus, fase 2

Bæredygtigt akutsygehus på Falster

Bolig

Molehuset og Lærkeholm

Arven efter Soeters

Bolig

Nordre Jernbanevej

Forskudte punkthuse danner lille by i byen

Domicil

Næstved Fjernvarme

Varmeværk med udsigt

Bolig

Peter Sabroes Gade

Røde tegl og hvide rammer

Bolig

Rådhusvænget

Boliger med et stykke knust rådhus

Bolig

Remisen

Hvide boligtårne i vejkryds

Domicil

Scanpipe

Scanpipe bygger sig til bedre logistik

Lager

Total Produce Nordic A/S

Frugtlager med banandøgnvagt

Bolig

Tranevej

Ny i Nordvest

Lager

Tyretrust

Dækhotellet