Hørkram Foodservice A/S

:
juni 2018
Hørkram Foodservice - mødelokale

Blå vægge har sneget sig ind i mødelokalerne, der traditionelt er holdt i Hørkrams logofarver blå og hvid. Der er bæredygtige tæppefliser på gulvet fra Egetæpper A/S.

Hørkram Foodservice - højlager

Der er store temperaturforskelle i de mange kvadratmeter. Her er det højlageret med minus 24 grader. Betongulve med dobbeltarmering sikrer en stabil kørsel for de mange trucks og lifte, der dagligt kører rundt i de mange lagre.

Hørkram Foodservice - fiskeopskæring

Udvidelsen indeholder også en fiskeopskæring, der forkorter fiskenes vej fra fiskekutter til forbruger.

Hørkram Foodservice - gang

Den nye administrationsbygning ligger i forbindelse med den gamle – lange lyse gange med store vinduespartier og dagslys ind til lokalerne.

Hørkram Foodservice - facade

Hørkram Foodservice udvider med lidt over 30.000 kvm i Sorø og fordobler dermed deres logistikcenter. Amatech A/S har været totalentreprenør på udvidelsen.

previous next

Funktionelt logistikcenter i Sorø

Lidt over 30.000 kvadratmeter nye tilbygninger skal sikre, at Hørkram kan klare målsætningen om dobbelt omsætning om fem år og dermed fremtidssikre virksomhedens vækstmuligheder

Byggefakta

Hørkram Foodservice A/S
Centervej 1
4180 Sorø
Danmark

Bygherre:
Hørkram Foodservice A/S
Bygherrerådgiver:
Niras A/S
Totalentreprenør:
Amatech A/S
Ingeniør:
Hans-Jørn Lauritzen ApS
Areal:
30500 kvm.
Byggesum: 
400 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2016 - marts 2018

Umiddelbart ligner Hørkram Foodservice i Sorø sig selv, når man drejer ned ad Centervej. For den dobbelte ekspansion ligger kun en smule i forlængelse af frontfacaden på de gamle bygninger.

De lidt over 30.000 kvm tilbygninger lægger sig i et bælte med forskydningerne bagved over en strækning på en halv kilometer for så at tage et knæk væk fra bygningen – altså det nye bælte.

Der er desuden udvidet med parkeringsplads med 200 ladestationer til de mange lastbiler. Det giver en ny indergård med 71 nye porte til lastbilerne, og det giver samlet Hørkram Foodservice 62.000 kvm under ét tag. Man fristes næsten til at sige, at Hørkram Foodservice i Sorø gennem tiden er gået fra at være en ”cheeseburger” til en ”Grand Big burger”, og er i dag en af Danmarks største leverandører af fødevarer til dansk gastronomi.

Udvidelsen skal sikre, at Hørkram kan klare målsætningen om dobbelt omsætning om fem år og dermed fremtidssikre virksomhedens vækstmuligheder. Udvidelsen indebærer blandt andet en nyetablering af fiskeopskæring, større udvidelse af nonfood lager og udvidelse af den nuværende frostekspedition, frostlager, kødopskæring, kølelagre, køleekspedition og administration.

– Vi er et sted nu, hvor vi både har behov for øget lagerkapacitet og mere plads til vores administration. Gennem de sidste fem år har vi oplevet en omsætningsvækst af vores forretning på mere end 75 procent, udtaler centerdirektør Claus Bredvig.

Neutral stil

Det er ikke et byggeri med fokus på arkitektur, men på funktionalisme. Ikke færre end 160 lastbiler kører hver dag til og fra med over 400 tons varer. Tilbygningerne er opført i betonbærende konstruktioner med forskellige facadebeklædninger fra blanke isoleringspaneler til strukturfacade med frilagte gråsorte småsten og mørke facadeplader på den nye kontorbygning. Variationen gør, at de enkelte tilbygninger får deres eget udtryk og adskiller sig stilmæssigt fra hinanden.

Også indvendig er stilen neutral i den nye administrationsbygning dog med et lille tvist med enkelte blå vægge til de hvide vægge. I kontorlokalerne har Egetæpper A/S leveret en næsten kongelig blå tæppeflise – i alt 900 kvm Highline Carré Ecotrust. Det er en tæppeflise, der er cradle-to-cradle certificeret, og som er lavet af gamle fiskenet fra verdenshavene, der er smeltet om til tæppegarn. Bagsiden er polyesterfilt, der dæmper trinlyde og som også er lavet af 100 pct. genanvendelige materialer – gamle plastvandflasker. Hos Egetæpper A/S har man en ”take-back”-ordning, der går på, at man tager gamle tæpper retur og genanvender dem bl.a. til isoleringsmateriale eller nye tæppefliser.

Plads til normal drift

Byggeriet har stået på samtidig med den normale daglige drift, så hardcore logistik, 3D-visualisering af byggeriet og weekendarbejde har været nogle af de værktøjer, der har været trukket op af værktøjskassen.

Amatech A/S har været totalentreprenør på byggeriet, men inden de fik et ja til alle 30.500 kvm, skulle de først stå deres prøve og startede med en udvidelse af et logistiklager samt en udvidelse af kødopskæringsafdelingen. Sidstnævnte blev der kun bygget på i weekenden for netop stadig at kunne drifte med de mange lastbiler i hverdagene.

– Det har helt klart været den største opgave, at vi skulle bygge til de eksisterende bygninger samtidig med, at det ikke måtte gå ud over driften, fortæller Torben Knudsen, administrerende direktør i Amatech A/S og fortsætter:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 3

Sundhedscenter

Center for Sundhed

Stjerneformet Sundhedshus

Bolig

Erdahus

Moderne karrébebyggelse i Åbyen

Distributionscenter

Hørkram Foodservice A/S

Funktionelt logistikcenter i Sorø

Hospital

MANA Nykøbing Falster Sygehus, fase 2

Bæredygtigt akutsygehus på Falster

Bolig

Molehuset og Lærkeholm

Arven efter Soeters

Bolig

Nordre Jernbanevej

Forskudte punkthuse danner lille by i byen

Domicil

Næstved Fjernvarme

Varmeværk med udsigt

Bolig

Peter Sabroes Gade

Røde tegl og hvide rammer

Bolig

Rådhusvænget

Boliger med et stykke knust rådhus

Bolig

Remisen

Hvide boligtårne i vejkryds

Domicil

Scanpipe

Scanpipe bygger sig til bedre logistik

Lager

Total Produce Nordic A/S

Frugtlager med banandøgnvagt

Bolig

Tranevej

Ny i Nordvest

Lager

Tyretrust

Dækhotellet