Tyretrust

:
juni 2018
Tyretrust - port

Dæklageret servicerer autoforhandlere ved opbevaring af bilhjul med dæk og fælge. Rampe og porte er anlagt, så arbejdsgangen kan forløbe fleksibelt og effektivt.

Tyretrust - dæklager

Det nye dæklager og transportcenter i Køge har stor kapacitet, og herfra kan man yde autoforhandlerne fin og strømlinet service, når sæsonen skifter mellem sommer- og vinterdæk.

Tyretrust - facade

Tyretrust-højlageret i Køge har en god placering til formålet og er opført af DS Flexhal A/S. Et tæt samarbejde mellem bygherre og totalentreprenøren har sikret opfyldelse af alle Tyretrusts behov for effektiv logistik.

previous next

Dækhotellet

DS Flexhal har på blot 31 uger opført rummelige højlagerhaller i Køge for Tyretrust

Byggefakta

Skandinavisk Transport Center
Idunsvej 1
4600 Køge
Danmark

Bygherre:
SMH Holding
Arkitekt:
DS Flexhal A/S
Totalentreprenør:
DS Flexhal A/S
Ingeniør:
DS Flexhal A/S
Areal:
7000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2017 - januar 2018

De nye lagerhaller og transportcenteret kan betegnes som et dækhotel, som skal opbevare ikke mindre end 120.000 personbilsdæk på fælge stablet systematisk på 33 specialdesignede, ti meter høje reolgange. Af hensyn til hurtig og gnidningsløs transport af dækkene over kort tid, når det er sæson for overgang til sommer- eller vinterdæk, har man etableret læsserampe med fire portsluser, og af hensyn til særlige sikkerhedskrav ved brandsikring har man etableret et 2.000 kvm sprinklerreservoir med lynhurtig tilvejebringelse og genopfyldning i givet fald.

Betonvægge og stålgitre

DS Flexhal A/S har haft totalentreprisen på byggeriet. De to søsterselskaber, DS Elcobyg A/S og DS Stålkonstruktion A/S, har produceret henholdsvis ydervæggene i beton-sandwich-elementer og de bærende stålkonstruktioner og gitterspær til taget. Hallerne skal oplagre dæk fra autoforhandlere og omfatter tre lagerhaller på hver 2.000 kvm. Hertil kommer 1.000 kvm udleveringsbygning og administration. Byggeriet er forberedt for en udvidelse på endnu tre haller på hver 2.000 kvm.

Bildæk er ikke som sådan letantændelige, men hvis der skulle opstå brand, er bildæk vanskeligt håndterbare, og kan få branden til at komme ud af kontrol. Derfor var brandsikring en højt prioriteret og udfordrende post i projektet, og man har oprettet et meget stort vandreservoir til formålet set i forhold til antal kvadratmeter i byggeriet. Dette oplyses af projektchef Ole Bech Olesen hos DS Flexhal, som fortæller om et vellykket projektforløb og resultat:

– Vi har gennemført projektet meget hurtigt og afleverede første hal allerede seks uger efter montage af de første betonelementer. Hele byggeriet blev færdiggjort på 31 uger. Der er flyttet omkring 15.000 kubikmeter jord, inden vi kunne påbegynde udgravningen til fundamenterne, siger Ole Bech Olesen, og fortsætter:

– Fra start til slut indgik vi i en meget fin dialog med bygherren om byggeriet, indretning og brandstrategi. Det er en udfordring at etablere effektiv og lettilgængelig stabling af dæk i en sådan højde, og bygherren har hertil bl.a. installeret et til virksomheden specialbygget reolgittersystem, lige som vi i fællesskab har fået opfyldt de strenge krav til brandsikring.

På facaden står der Tyretrust. De er sat i verden som servicepartner for bilhuse, autohuse, værksteder og hele dækbranchen generelt. Her er tale om et topmoderne lager, som sikrer korrekt opbevaring af dækkene, og det nyeste inden for lagerstyring og optimal logistik. Tyretrust står som lejer af bygningskomplekset, og bygherre er SMH Holding.

Specielt armatur til højlager

For at kunne udnytte faciliteterne med det høje reolgitter til opbevaring og håndtering af dæk i ti meter høje stabler, er det essentielt med optimal arbejdsbelysning. Disse behov er blevet dækket professionelt ind af Steen Jørgensen El-Installation A/S, som er underentreprenør til DS Flexhal.

Indehaver Steen Jørgensen fortæller:

– Det har været interessant at bidrage til dette projekt, som har krævet stor faglig ekspertise, og vi har opnået erfaring som hjælper os til, fremover at være first movers på belysning i højlagre af denne art. Vi har et mangeårigt samarbejde med DS Flexhal, hvilket har gavnet processen og kommunikationen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 3

Sundhedscenter

Center for Sundhed

Stjerneformet Sundhedshus

Bolig

Erdahus

Moderne karrébebyggelse i Åbyen

Distributionscenter

Hørkram Foodservice A/S

Funktionelt logistikcenter i Sorø

Hospital

MANA Nykøbing Falster Sygehus, fase 2

Bæredygtigt akutsygehus på Falster

Bolig

Molehuset og Lærkeholm

Arven efter Soeters

Bolig

Nordre Jernbanevej

Forskudte punkthuse danner lille by i byen

Domicil

Næstved Fjernvarme

Varmeværk med udsigt

Bolig

Peter Sabroes Gade

Røde tegl og hvide rammer

Bolig

Rådhusvænget

Boliger med et stykke knust rådhus

Bolig

Remisen

Hvide boligtårne i vejkryds

Domicil

Scanpipe

Scanpipe bygger sig til bedre logistik

Lager

Total Produce Nordic A/S

Frugtlager med banandøgnvagt

Bolig

Tranevej

Ny i Nordvest

Lager

Tyretrust

Dækhotellet