Deloitte

:
marts 2008
Materialerne på Deloittes diskrete facade er valgt, så de passer ind i det gamle havnemiljø. Foto: Reklamefotograferne
Receptionen er trukket helt tilbage, så den ikke forstyrrer blikket, når man træder ind i receptionen – der ligesom alt andet har udsigt over havnen. Foto: Reklamefotograferne
Deloittes nye domicil er placeret for enden af Odense Havn. Kontormiljøet er indrettet, så alle i huset får glæde af den smukke udsigt. Foto: Reklamefotograferne
Udsigt fra receptionen op gennem Himmelrummet, hvor mødelokaler i glas svæver næsten frit i rummet. Foto: Reklamefotograferne
Fra dækkene langs kontorerne kan man både nyde udsigten til Odense Havn, det åbne atrium og himmelen ovenover. Foto: Reklamefotograferne
Medarbejderne kan både nyde maden og udsigten på samme tid. Foto: Reklamefotograferne
previous next

Rummeligt atriumhus

Deloitte har fået nyt domicil i Odense med panoramaudsigt over Odense Havn i et lyst og transparent byggeri med gennemtænkte detaljer

Byggefakta

Deloitte
Tværkajen 5
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Deloitte & Touche
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
4100 kvm.
Byggesum: 
60 mio. kr.

Den gør ikke meget væsen af sig, som den ligger der på hjørnet af Tværkajen – bygningen, der huser Deloittes nye domicil i Odense. Derfor bliver man så meget mere positivt overrasket, når man træder indenfor – eller tager turen rundt om bygningen, hvor man mødes af en stilfuld og moderne glasfacade, der knejser over havnen og spejler sig i dens vand.

- Det er helt bevidst, at bygningen ved første øjekast har et så stramt udseende. For så er overraskelsen så meget desto større, når man kommer indenfor, og rummene åbner sig for dig, siger Margrete Grøn, som er arkitekt på Henning Larsens Tegnestue, og som desuden ikke kan dy sig for at sammenligne bygningen med et Kinder-æg – fuld af overraskelser indeni.

Brune nuancer

Hun forklarer om valget af udvendige materialer:

- De brændte sten, som changerer i forskellige brune nuancer er valgt, dels fordi de giver tyngde, og dels fordi de blender godt ind i det gamle havnemiljø. Af samme grund har vi valgt at anvende tegl. Det er et materiale, som blev benyttet meget førhen, og på den gamle del af havnen kan man stadig se det flittigt brugt. På den måde passer det moderne byggeri alligevel ind uden at træde det gamle over tæerne, siger Margrethe Grøn

Murstensfacaden bliver brudt af lange vinduespartier og smalle betonsøjler, som får byggeriet til nærmest at svæve over jorden. Under søjlerne er der i den ene ende indrettet overdækket parkeringsplads, i den anden ende finder man glasindgangen til receptionen. Byggeriet er i fire etager og kontorfaciliteterne huser i dag ca. 120 personer, men har plads til 150.

En verden af lys og luft

Straks man træder over dørtrinnet til Deloittes lyse reception, bliver man overvældet af indtryk. Det første, man lægger mærke til, er at man kan se lige igennem bygningen og ud på vandet. Panoramaudsigten over Odense Havn nærmest trækkes ind i rummet.

Dernæst drages øjnene helt automatisk opad, for her er der kik til himlen ovenfor gennem en række af store ovenlysvinduer. Himmelrummet, kaldes det i daglig tale her hos Deloitte. Og det forstår man godt.

Receptionsskranken er trukket helt tilbage i rummet, så den flugter med væggen, mens de tilhørende arbejdsstationer er diskret placeret i indhakket bagved. Det gør, at det store rum får lov at tale for sig selv.

Rene linjer

Mellem de høje, hvide søjler er her indrettet med smukke loungestole i en varm orange, der giver perfekt kontrast til det ellers helt rene rum – og som binder stueetagen sammen med de andre etager, hvor farven går igen. En kæmpestor lampe i store glasbobler understreger udsigten og hele husets karakter. Fra dette punkt i bygningen ser man desuden op på en labyrint af trapper, luftige stålgelændere og brede dæk, der antyder et travlt kontorliv. Linjerne er rene og stramme i træ, glas og metal.

Gulvet i foyeren er lagt i kvadratiske grå klinker med lyse fuger, mens et smukt trægulv i højkantparket markerer en niveauforskel til kantinen i den ene side og opgang til selve kontormiljøet i den anden. Midt imellem går en glaselevator hele vejen op gennem bygningen.

I stueplan findes også de eksterne mødelokaler, som er placeret, så kunder og kontorpersonale ikke behøver forstyrre hinanden mere end højst nødvendigt. Navne som Madrid, London og Oslo giver faciliteterne en international klang.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 1

Domicil

Brightpoint

Skarpe volumener og skiftende facader

Domicil

Deloitte

Rummeligt atriumhus

Kontorhus

Energinet.dk

Svævende domicil til Energinet.dk

Bolig

Firkløverparken

Fleksible kvalitetsboliger i Firkløverparken

Museum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunst, kultur og natur i ét

Domicil

Heden & Fjorden

Funktionalitet frem for alt

Offentlige kontorer

Hillerød Rådhus

Den moderne sognegård

Hospital

Højbakkegård

De store dyrs hospital

Domicil

J. Kruuse A/S

Effektivitet møder nordisk elegance

Bolig

Kidholm

Sydhavnens nye facader

Transportcenter

Leman

Transportcenter med hightech

Domicil

Lyreco Danmark

En velsmurt maskine

Butikscenter

Middelfartvej

Stærke kædebutikker og luksuriøs fitness

Domicil

NNIT

Åbent hus

Kulturcenter

Skuespilhuset

Et hjerte af sten

Sport

Sydthy Kurbad

Vestjysk forkælelse under stjernehimlen