Leman

:
marts 2008
Det dobbelthøje indgangsparti er orienteret mod ankomstretningen og byder derved velkommen! Transportcenteret er tegnet af SKALA Arkitekter A/S.
I dette knudepunkt mellem terminalen, lageret og kontorfløjen mødes bygningsvolumenerne og kontrasten tydeliggøres.
I højlageret er der anvendt Troldtekt-lofter i færdige tagkassetter mellem betonelementerne fra Spæncom.
DEKO har leveret glasbåndet over væggene og ved dørene. Det giver en fin variation i den lange lukkede flade. Lofterne er fra Ecophon.
previous next

Transportcenter med hightech

Speditionsvirksomheden samler sine afdelinger i hovedstadsområdet og flytter til motorvejen. Samtidigt er højlageret udstyret med nyeste teknologi inden for lagerstyring og logistik

Byggefakta

Leman
Ventrupvej 6
2670 Greve
Danmark

Bygherre:
Leman Holding A/S
Arkitekt:
Skala Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Dirks Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
15500 kvm.
Byggesum: 
140 mio. kr.

Leman følger med udviklingen og samler aktiviteterne på én adresse nær motorvejen ved Greve. Afdelingen for sø- og luftfragt behøver ikke længere at ligge i lufthavnen, og adressen på Sydhavnen er ikke egnet på længere sigt.

Nyt projekt undervejs
Samtidigt følger Leman med sin egen udvikling, der tager afsæt i det nye transportcenter i Taulov, bygget i 2006. Næste projekt for Leman er nybyggeri i Herning, hvor de samme rådgivere og entreprenører er på banen. Ingeniørfirmaet Dirks fra Padborg er ”husrådgivere” og har mange referencer inden for transportcentre, lager og haller. Tegnestuen Skala Arkitekter fra Horsens har ligeledes en lang og spændende række referencer inden for transport og domiciler, fx DSV, Mærsk Logistics, Andreas Andresen mv.

Sammenhængende arkitektur

Lemans nye afdeling i Greve består af en administrationsbygning på 3.500 kvm, et højlager på 6.000 kvm, pallelager på 2.000 kvm og terminal på 4.000 kvm. Lager, terminal og administrationsbygning er på en gang bygget sammen og differentieret på en meget enkel måde. Arkitektfirmaet Skala har naturligt valgt at understrege administrationsbygningen som den mest udadvendte og imødekommende ved at iklæde den lyse plader i forbandt, der nedskalerer den i forhold til de store køreflader og lange, sorte facader med porte. Indgangspartiet er dobbelthøjt og transparent, det giver indtryk af et ”rummeligt” firma. Terminalbygningen er lidt lavere end højlageret, hvorved de to sammenbyggede, mørke volumener også er differentieret. Fra terminalen og lageret er der direkte adgang til et ekspeditionskontor og faciliteter for chaufførerne og lagermedarbejderne. Herved har firmaet sikret en meget direkte kommunikation. I kantinen mødes alle firmaets ansatte.

Spæncom storleverandør

Lageret er blevet moderniseret ved nybygningen og optimeret med smalgangssystem og robotstyret logistik. Alligevel har Leman opkøbt ekstra jord til fremtidige udvidelser. Spæncom har leveret betonelementer til hele byggeriet – i alt 200 lastbiler har leveret elementer. Det drejer sig om huldæk, søjler, bjælker, vægge og facader. Byggeriet er som en traditionel industrihal, og der er altså brugt standardelementer. Imellem de bærende elementer ligger tagkassetter med Troldtekt fra L. Hammerich A/S, der sikrer en behersket efterklangstid i de store haller og en lun atmosfære. Pladerne er lys/grov i 2,5x60x240 cm med fas K11.

Velfungerende storrumskontorer

Fra den markante, dobbelthøje hovedindgang entrerer man kontorafsnittet på 2 etager. De fleste medarbejdere sidder i storrumskontorer langs facaderne. Den centrale del af administrationsfløjen rummer toiletter, kopirum og lignende. Kontorarealerne fungerer godt på grund af en luftig indretning, meget dagslys og en god akustik, godt hjulpet af Ecophon akustiklofter i hele kontorområdet. Her er både anvendt Focus Kant A, E, F samt en særlig plade, Hygiene Meditec til kantinekøkkenet.

I stueetagen ligger en lukket kontorfløj til direktionen, mødelokaler og kantinen. Kantinen kan udvides i længden med de 2 mødelokaler, hvis foldedørene fra DEKO åbnes op. Fra kantinen er der adgang til en stor terrasse, hvor medarbejderne kan spise frokosten på en lun dag.

Gulvene hos Leman er en kombination af tæpper, trægulve og marmorgulve. Marmorgulvene er primært ved indgangen, på hovedtrappen og i kantinen. Murerfirmaet Axel Poulsen & Sønner A/S har lagt i alt 700 kvm marmor- og klinkegulve. Desuden har firmaet opsat indvendige porebeton-vægge.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 1

Domicil

Brightpoint

Skarpe volumener og skiftende facader

Domicil

Deloitte

Rummeligt atriumhus

Kontorhus

Energinet.dk

Svævende domicil til Energinet.dk

Bolig

Firkløverparken

Fleksible kvalitetsboliger i Firkløverparken

Museum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunst, kultur og natur i ét

Domicil

Heden & Fjorden

Funktionalitet frem for alt

Offentlige kontorer

Hillerød Rådhus

Den moderne sognegård

Hospital

Højbakkegård

De store dyrs hospital

Domicil

J. Kruuse A/S

Effektivitet møder nordisk elegance

Bolig

Kidholm

Sydhavnens nye facader

Transportcenter

Leman

Transportcenter med hightech

Domicil

Lyreco Danmark

En velsmurt maskine

Butikscenter

Middelfartvej

Stærke kædebutikker og luksuriøs fitness

Domicil

NNIT

Åbent hus

Kulturcenter

Skuespilhuset

Et hjerte af sten

Sport

Sydthy Kurbad

Vestjysk forkælelse under stjernehimlen