J. Kruuse A/S

:
marts 2008
Veterinærvirksomhedens nye ansigt signalerer effektivitet gennem strømlinede, symmetriske bygninger. Foto: Reklamefotograferne
Kantinens miks af runde og rektangulære borde indbyder medarbejderne til at blande sig på tværs af afdelingerne, mens den rødlige vægfarve giver varme til det lyse rum sammen med de klassiske cafépendler fra Solar. Foto: Reklamefotograferne
Den brede trappe fra Schack Trapper snor sig op mod førstesalen midt i den lyse og venlige reception, hvor diskrete jordfarver og varme røde kontraster skaber dynamik. Foto: Reklamefotograferne
previous next

Effektivitet møder nordisk elegance

Et ønske om at samle firmaets enheder under samme tag og samtidig øge effektiviteten var drivkraften bag veterinærvirksomhedens nye hovedkontor

Byggefakta

J. Kruuse A/S
Havretoften 4
5550 Langeskov
Danmark

Bygherre:
Jørgen Kruuse A/S
Arkitekt:
Brdr. Daugaard Pedersen A/S
Totalentreprenør:
Brdr. Daugaard Pedersen A/S
Ingeniør:
Brdr. Daugaard Pedersen A/S, Strunge & Hartvigsen Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
14400 kvm.
Byggesum: 
110 mio. kr.

Veterinærvirksomheden Jørgen Kruuse A/S ønskede sig mere effektivitet og bedre synergi. Og det fik de, da det nye firmadomicil i Langeskov stod klar til indflytning i november. Fra en diskret beliggenhed i Marslev er firmaet nu rykket helt frem i forreste række, kun et stenkast fra motorvej E20.

Førhen var virksomhedens aktiviteter spredt på flere adresser, og det fordyrede logistikken, ligesom det gav en fysisk afstand mellem medarbejderne. Men det er der alt sammen lavet om på nu. Hvor man før skulle klare tre forsendelser til samme kunde fra tre forskellige adresser, kan man i dag samle kundens levering i én forsendelse. Det giver både billigere transportomkostninger, men især også gladere kunder. Og det er vigtigt for veterinærvirksomheden, der lever af at sælge katte- og hundefoder samt dyrlægeartikler til over 100 lande.

Hjerterum i firmakantinen

Indretningen af firmaets naturlige samlingssted, kantinen, spiller en vigtig rolle. Det lyse og venlige rum er symbolsk placeret i husets hjerte som et bindeled midt mellem administrationen og lagerhallerne.

Duba-B8 har leveret Rail borde og stole fra Radius, og helt bevidst har man blandet runde og rektangulære borde mellem hinanden for at gøre det uformelt – og for at stimulere medarbejderne til at også at blande sig med hinanden.

Cafépendlerne fra Solar er et kunstværk i sig selv, som de hænger der i symmetriske rækker og lyser rummet op, mens panelgardinerne lader det naturlige lys strømme ind. Sammen med de rødligt orange vægge giver det kantinen et varmt og åbent udtryk, som lægger op til hyggeligt samvær.

Hos J. Kruuse afholdes der ofte konferencer og kurser for blandt andet dyrlæger. I den forbindelse er den mobile skillevæg, BB60, fra DEKO loft+væg en god løsning, når kantine og konferencelokale skal adskilles. I forlængelse af kantinen er man ligeledes i gang med at indrette en fuldt udstyret dyrlægeklinik, hvor firmaets produkter kan demonstreres.

Strømlinet travlhed

Bagved ligger fem ens lagerhaller på hver 2.000 kvm og med i alt 30.000 plukpladser og 10.000 pallepladser. Der er run på ordretilgangen, og der hersker en strømlinet travlhed mellem reolerne. De store produktionsmaskiner, som fremstiller J. Kruuses egne produkter kører i en taktfast rytme, mens trucks i fast rutefart bevæger sig ned til terminalbygningen for enden.

Gulvet i hallerne er støbt i valsebeton, og toplaget består af polybeton med cement, som giver et meget lige gulv uden fuger og revner. På taget er der lagt TTS betontagplader, som giver en god stabilitet. Fraværet af søjler giver desuden en stor grad af frihed i den travle hal. Store vinduer giver et naturligt lysindfald i hallerne.

Varm og nordisk stil

I firmaets forreste del, parallelt med lagerhallerne, finder vi administrationen. Den er bevidst placeret på nordsiden for at mindske gener fra sollyset. Alligevel er det et lyst og venligt indtryk man får, når man træder ind i virksomhedens reception.

- Da vi indrettede administrationen, var grundtanken, at den skulle udstråle noget let og nordisk med hang til det klassiske uden at være prangende, forklarer indretningsarkitekt Lone Bernhammer, der på opgaven var tilknyttet Brdr. Daugaard Pedersen A/S.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 1

Domicil

Brightpoint

Skarpe volumener og skiftende facader

Domicil

Deloitte

Rummeligt atriumhus

Kontorhus

Energinet.dk

Svævende domicil til Energinet.dk

Bolig

Firkløverparken

Fleksible kvalitetsboliger i Firkløverparken

Museum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunst, kultur og natur i ét

Domicil

Heden & Fjorden

Funktionalitet frem for alt

Offentlige kontorer

Hillerød Rådhus

Den moderne sognegård

Hospital

Højbakkegård

De store dyrs hospital

Domicil

J. Kruuse A/S

Effektivitet møder nordisk elegance

Bolig

Kidholm

Sydhavnens nye facader

Transportcenter

Leman

Transportcenter med hightech

Domicil

Lyreco Danmark

En velsmurt maskine

Butikscenter

Middelfartvej

Stærke kædebutikker og luksuriøs fitness

Domicil

NNIT

Åbent hus

Kulturcenter

Skuespilhuset

Et hjerte af sten

Sport

Sydthy Kurbad

Vestjysk forkælelse under stjernehimlen