Middelfartvej

:
marts 2008
Fitnesscenteret Equinox har kælet for materialerne – her i relax-rummet er der valgt italienske klinker og smukke natursten.
De stramme ydre rammer gemmer på individuelle løsninger indrettet efter hver enkelt lejers behov. Mikset af kædebutikker og et topmoderne fitnesscenter skal lokke kunderne til.
Plan Trapper A/S har leveret den brede repostrappe til Equinox fitnesscentret, som i Odense har lagt særlig vægt på design og indretning.
I T. Hansens lokaler har man valgt at indrette både butik og lager i samme rum. Metaldisplays fungerer som rumdelere og letter adgang mellem funktionerne.
previous next

Stærke kædebutikker og luksuriøs fitness

På den befærdede Middelfartvej i Odense bydes man nu velkommen af en række stærke butikskæder og et luksuriøst indrettet fitnesscenter med fokus på wellness

Byggefakta

Middelfartvej
Middelfartvej 3
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Sjælsø Gruppen A/S
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Areal:
7600 kvm.
Byggesum: 
55 mio. kr.

På en af Odenses bedst beliggende adresser, i hvert fald rent erhvervsmæssigt, har Sjælsø Gruppen netop opført nyt butikscenter. Grunden husede i gamle dage Odense Konservesfabrik, men indtil for ganske nylig havde et biludlejningsfirma til huse i bygningerne, som langsomt forfaldt og gjorde det travle hjørne på Middelfartvej og Grønløkkevej til skamme.

Men i dag er der kommet andre boller på suppen, og der er skabt en god trafik på indfartsvejen til Odense Centrum med åbningen af snart seks nye butikker samt et flot og supermoderne Equinox fitnesscenter.

Det er stærke kæder som HTH Gør Det Selv, JYSK, Jem & Fix og T. Hansen, der sammen med CJC-Gruppen (Scan Office) og en ny, italiensk kæde, Zoodom, trækker kunderne til det attraktive hjørne af byen. Det samlede butiksareal udgør 7.850 kvm, og de enkelte butikker varierer i størrelse fra 550 kvm til 2.000 kvm.

Fleksible løsninger

Det er Sjælsø Gruppen, som har udarbejdet rammerne for det nye center, mens hver lejer selv har haft mulighed for at skabe de indre linjer. Derfor fremstår hver enkelt butik, trods det ens og strømlinede ydre, unik og i tråd med hver enkelts eget koncept. Hovedparten er indrettet med lager, butikslokale, kantine og toiletter, men T. Hansen har for eksempel valgt at huse et mindre værksted, mens de har indrettet lager og butik i ét stort lokale. Metaldisplays er brugt som rumdelere mellem de to funktioner. En løsning, som giver god kontakt og letter adgangen mellem butik og lager.

Udvendigt fremstår butikscenteret i betonelementer delvist beklædt med facadeplader i eternit. Ens glasvindfang byder kunderne velkomne i butikkerne. Indgangspartierne er udført med 40x40 fliser og overgangen markeret med en 9/12x30 kantsten, begge fra IBF Nørresundby.

Ydervæggene fremstår i rå beton, mens DEKO loft+væg har leveret de fleksible indvendige systemvægge, 1090 og 1290. Samme firma har leveret de indvendige døre med alukarme samt Stardust-lofter i 60x60 cm i samtlige butikslokaler, ligesom der er leveret enkelte brandvinduer BD-60. Taget består af Spæncom trapezplader, der over isoleringen er beklædt med tagpap.

I lagerhallerne er der som hovedregel lagt betongulv, dog har Jem & Fix, som har integreret en del af sit lager i selve butikslokalet, valgt et epoxygulv med kvartssten. Det samme har Zoodom og T. Hansen. Jem & Fix samt JYSK har desuden indrettet sig med aflukkede varegårde.

Naturlig varme

I to af butikkerne er der monteret Waterstrip-strålevarme, som udsender en naturlig, behagelig varme uden kuldepunkter eller træk. Waterstrip-panelerne fra Helge Frandsen opvarmer i første omgang konstruktionsdelene og dernæst luften. Dette system medfører, at varmen ikke ender oppe under loftet, og at energiforbruget falder. Derudover er det en løsning, der hverken støjer eller sender støv rundt i lokalet. BJ Stål A/S står for samtlige VVS-installationer i de seks forretninger.

Foran butikscenteret er der opført parkeringsplads i grå, ankerformet SF-Coloc fra IBF Nørresundby. En belægning, der er særligt beregnet til svær trafik. Selve båsene er markeret med sort i samme belægning.

Specialdesignet luksus

Det samlede center er opdelt i to fløje, hvor den ene er holdt i én etage, mens den anden løfter sig op i to etagers højde. I sidstnævnte fløj breder blandt andet det nye Equinox fitnesscenter sig over 2.600 kvm. Modsat de seks butikker, har Equinox benyttet sig af egne underentreprenører.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 1

Domicil

Brightpoint

Skarpe volumener og skiftende facader

Domicil

Deloitte

Rummeligt atriumhus

Kontorhus

Energinet.dk

Svævende domicil til Energinet.dk

Bolig

Firkløverparken

Fleksible kvalitetsboliger i Firkløverparken

Museum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunst, kultur og natur i ét

Domicil

Heden & Fjorden

Funktionalitet frem for alt

Offentlige kontorer

Hillerød Rådhus

Den moderne sognegård

Hospital

Højbakkegård

De store dyrs hospital

Domicil

J. Kruuse A/S

Effektivitet møder nordisk elegance

Bolig

Kidholm

Sydhavnens nye facader

Transportcenter

Leman

Transportcenter med hightech

Domicil

Lyreco Danmark

En velsmurt maskine

Butikscenter

Middelfartvej

Stærke kædebutikker og luksuriøs fitness

Domicil

NNIT

Åbent hus

Kulturcenter

Skuespilhuset

Et hjerte af sten

Sport

Sydthy Kurbad

Vestjysk forkælelse under stjernehimlen