Energinet.dk

:
marts 2008
Energinet.dk’s nye domicil er smukt placeret i landskabet og er disponeret som en mørk boks i zink over en lettere glasdel, der bevæger sig hen over landskabet. Vinduespartierne er fra Glasalu A/S og lamellerne i gavlen er fra Blendex A/S.
I gavlene af Energinet.dk er der mulighed for at trække luft for medarbejderne. De store gavlpartier er suppleret med justerbare lameller fra Blendex A/S.
Fra atriet ser man direkte ind i bestyrelseslokalet bag glasvæggen. På de overliggende 2 etager er der kontorfløje. Trapperne er fra Fyns Smedejerns Trapper A/S.
Mødet med Energinet.dk’s indre er virkelig en oplevelse. Bag glasskærmene ser man op i det landskabelige atrium, der fortsætter af en stringent akse på de næste niveauer. Ovenlysene er fra Glasalu A/S. CSK Stålindustri A/S har leveret alle CSK-bjælker til byggeriet.
Trapperne til kontoretagerne er meget fint detaljeret med glasværn og asketræ på trinene. Under ser man båndene med asketræ til rummets mere passive zoner. På undersiden af gangbroen langs væggene er der akustiklofter fra Ecophon A/S. Everfloor A/S har leveret asketræsgulve til hele byggeriet.
previous next

Svævende domicil til Energinet.dk

Selv fra motorvejen nær Lillebælt oplever man Energinet.dk’s nye byggeri som gennemarbejdet og succesfuld arkitektur

Byggefakta

Energinet.dk
Tonne Kjærsvej 65
7000 Fredericia
Danmark

Bygherre:
Energinet.dk
Bygherrerådgiver:
DK2 Bygherrerådgivning A/S
Arkitekt:
Hvidt & Mølgaard A/S, Kristine Jensens Tegnestue
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
17000 kvm.
Byggesum: 
240 mio. kr.

71,3 kWh pr. kvadratmeter.

Så meget tilført energi må en dansk kontorbygning anvende uden at være i konflikt med energirammen i det gældende bygningsreglement.

35 kWh pr. kvadratmeter

. Markant under det halve. Det er energiforbruget i det nye regionskontor for den offentligt ejede virksomhed med ansvar for det danske el- og gasnet, Energinet.dk. Administrationsbygningen, som Energinet.dk tog i anvendelse i midten af november 2011 er blevet til i et samarbejde med Henning Larsen Architects som projekterende og Dahl Entreprise A/S som udførende. Og om end man kan hævde, at netop en offentlig energiservicevirksomhed har en forpligtelse til at optræde som fyrtårn, så er bundlinjen i energiregnskabet på Pederstrupvej i Ballerup en af de aktuelt mest forbilledlige. Henning Larsen Architects har opnået resultatet ved at styre efter enkle parametre som form og placering, layout og funktionsdisponering samt dagslysoptimering.

I den mere højteknologiske afdeling er bæredygtigheden suppleret med varmepumper, solpaneler og køling med grundvand, ligesom hovedparten af belysningen er udført med LED-lyskilder (Light Emitting Diodes). De tiltag er ansvarlige for et energitilskud på 13 kWh pr. kvm. Ingeniørprojektet er udført af Hansen, Carlsen & Frølund A/S.

Administrationshuset med plads til ca. 100 medarbejdere er delt i et offentligt areal med lobby og publikumsfaciliteter i terrænplanet, tillagt de administrative arbejdspladser på en overetage af samme størrelse. Endvidere er huset udstyret med et kælderareal til bl.a. teknik og sekundære rum. Plandisponeringen er enkel og let aflæselig. Arkitekturens æstetik har samme kvaliteter med en transparent og åben parterre, afsluttet mod vest med en lukket kerne til teknik- og birum, toiletter med videre.

Etagerne

Det åbne ankomstområde med kig gennem huset og en forståelse af overetagens travle administrationsmiljø leverer indtrykket af en travl og moderne virksomhed.

En 1500 mm bred ståltrappe viser vejen mellem etagerne. Producenten er HB Trapper & Stål A/S, som har udført trappen med indespændte glasværn og rustfrie, slebne håndlister. Med sin placering centralt i atriet får trappen ikke bare funktion som forbindelsesvej, men har også skulpturelle kvaliteter.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 1

Domicil

Brightpoint

Skarpe volumener og skiftende facader

Domicil

Deloitte

Rummeligt atriumhus

Kontorhus

Energinet.dk

Svævende domicil til Energinet.dk

Bolig

Firkløverparken

Fleksible kvalitetsboliger i Firkløverparken

Museum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunst, kultur og natur i ét

Domicil

Heden & Fjorden

Funktionalitet frem for alt

Offentlige kontorer

Hillerød Rådhus

Den moderne sognegård

Hospital

Højbakkegård

De store dyrs hospital

Domicil

J. Kruuse A/S

Effektivitet møder nordisk elegance

Bolig

Kidholm

Sydhavnens nye facader

Transportcenter

Leman

Transportcenter med hightech

Domicil

Lyreco Danmark

En velsmurt maskine

Butikscenter

Middelfartvej

Stærke kædebutikker og luksuriøs fitness

Domicil

NNIT

Åbent hus

Kulturcenter

Skuespilhuset

Et hjerte af sten

Sport

Sydthy Kurbad

Vestjysk forkælelse under stjernehimlen