Mary's

:
marts 2008

Paladspassagen er omdannet fra at være et tidstypisk, umoderne gaderum til at passe ind i Mary’s med en mere let og luftig stil. Langs butikkerne er der indføjet en balkon, der giver en hel anden rumlighed i passagen.
 

På Kulturtorvet ligger Kulturhuset ”Bygningen”, hvor der på gadeplan skal indrettes en eksklusiv café a la metropolerne. Belægningen på torvet er sorte fliser fra IBF.

Kulturtorvet er en stor overdækket plads, der flyder sammen med en ”udendørs” plads. Det er et imponerende rum med højt til loftet! Stålmontage og trapper er leveret af Richard Thomsen A/S.

Indgangen fra Ved Anlægget er domineret af den flotte glasoverdækning, mens nybyggeriet er mere diskret i sit udtryk.

I den smalle Tønnesgade er der også opført en ny bygning til at udfylde bygningsmassen. Den glasoverdækkede gade skal krydse gaden i næste fase af projektet.

previous next

Mary’s – nye shoppingoplevelser under glas

Mary’s er et centralt beliggende butikscenter med glasoverdækkede gader og pladser

Byggefakta

Mary's
Nørregade 29
7100 Vejle
Danmark

Bygherre:
KS Frederiksbjerg Ejendomme
Totalrådgiver:
KPC Byg A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Areal:
22500 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.

Meget snart er Mary’s i Vejle klar til at byde kunderne indenfor i varmen, når 3.000 kvm gågade med butikker under glas står klar.

Projektet er utraditionelt for danske forhold, men her er også tale om et indkøbscenter med høje ambitioner. I et område ved gågaden mellem Føtex og Vejle Midtpunkt er alle ejendomme opkøbt af Frederiksbjerg Ejendomme med det formål at gøre det til ét stort overdækket shoppingstrøg af eksklusiv karakter.

Glasoverdækning

Projektet omfatter både renovering af eksisterende bygninger og Paladspassagen og flere nybyggerier, og vigtigst: En flot glasoverdækning af gaderne, der samler Mary’s til et sammenhængende byrum med butikker og caféer. Første etape er delvist klar, men endeligt i begyndelsen af februar. Derefter følger endnu en etape, der forventes færdig om et årstid. Så er der i alt 15.500 kvm ombygning og 4.000 kvm nybygning. Det særlige ved konceptet omkring Mary’s er kombinationen af eksisterende bygninger, charmerende by og ”shoppingcentrets” komfort.

Arkitekt Kim Risager ved Arkitema, der står bag omdannelsen, udtrykker det således:
- Stedet får noget forærende ved denne kobling af nyt og gammelt. Det bliver en ny type by af høj kvalitet.

Vejle er fremme i skoene

I Vejle tænkes der utraditionelt og ambitiøst. For eksempel er byen den første i landet med en arkitekturpolitik. Mary’s er helt i tråd med byens ønsker om at skabe en bymidte med butiksliv, pladser og oplevelser. Med de nye glasoverdækkede gader bindes byen sammen fra pladsen Ved Anlægget til Vestergade med gader, passager og pladser.

Frederiksbjerg Ejendomme er et ejendomsudviklingsselskab med fokus på god arkitektur og byggeri med høj moral i alle projektets faser. Firmaet er også en af de to store investorer bag havneprojektet i Århus, Light House af 3XN. Frederiksbjerg Ejendomme har ligeledes set potentialet i Vejle by som centrum for handlen i trekantsområdet.

Eksklusiv shopping

Opgavens kompleksitet gør den også til en spændende udfordring for alle involverede parter. En sammenbygning af så mange bygninger og gader gør Mary’s til et anderledes sted med muligheder for mere specielle butikker. Overdækningen er det markante ved projektet, men nedrivninger, ombygninger tilbygninger er i den grad også med til at gøre det til et helstøbt projekt. Materialevalget og belysningen har der også været lagt stor vægt på, da det fuldender den rette stemning. ”Varme” overflader som træ er gennemgående på gulv og loft og signalerer også eksklusivitet. Arkitema har erfaringer fra tilsvarende opgaver i Odense, hvor bl.a. Rosengårdscentret er blevet ombygget og moderniseret.

P. Olesen & Sønner A/S har bl.a. stået for indvendige nedrivninger og nedrivninger af hele bygninger, hvor der skulle opføres nye bygninger. En spændende, men også kompliceret opgave pga. de trange forhold i den centrale by, fortæller Jens Kristian Olesen fra P. Olesen & Sønner. En tilsvarende bemærkning faldt fra Helge Frandsen A/S som har leveret stilladser til hele opgaven.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 6

Shoppingcenter

2G Shopping

I S-tog med varekurv

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Loyal udvidelse af Aalborg Lufthavn

Bolig

Åkandehusene

Kant og elegance i Gyngemosen

Bolig

Amerikahus

Amerikahus

Sport

Arena Fyn

En hal til det hele

Bolig

Brohuset

Brohuset bygger bro mellem god arkitektur og almene boliger i Ørestad

Butikscenter

Mary's

Mary’s – nye shoppingoplevelser under glas

Bolig

Porthuset

Døgnet rundt i Ørestad