BM Autoteknik

:
marts 2008

Vandrette metallicplader brydes af det lodrette vartegn for BM Autotekniks nybyggeri. Facaden er vinklet i forhold til resten af byggeriet for at undgå indfald af direkte sollys.

Vandrette metallicplader brydes af det lodrette vartegn for BM Autotekniks nybyggeri. Facaden er vinklet i forhold til resten af byggeriet for at undgå indfald af direkte sollys.

TTS-elementerne fra Spæncom rækker op mod 30 meter i loftskonstruktionen.

Epoxystengulvene i en del af administrationen betyder, at man uden videre kan gå direkte fra hallerne til kontorer og kantine. De indvendige døre er her hentet hos Swedoor-Jutlandia.

previous next

Vinklet facade og metallicblank administration præger det nye domicil for BM Autoteknik A/S

Byggefakta

BM Autoteknik
Erhvervsparken 7
9632 Møldrup
Danmark

Bygherre:
BM Autoteknik A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Andreas
Totalentreprenør:
Raunstrup A/S
Ingeniør:
Bjerringbro Ingeniører A/S
Areal:
6350 kvm.
Byggesum: 
40 mio. kr.

BM Autoteknik A/S har med sit nye byggeri fuldt udnyttet virksomhedens placering klos op ad hovedvejen mellem Viborg og Aalborg: De fire store haller, der fylder langt størstedelen af de godt 6.000 kvadratmeter burde sådan set stjæle billedet. Men visuelt er det lykkedes at overlade scenen til den elegante administration, der med sine markante linjer og materialer sikkert præsenterer virksomheden for forbipasserende.

Præsentabelt byggeri

- Bygherre ønskede et præsentabelt byggeri. Derfor har vi lagt så mange kræfter netop i administrationen, siger Knud Erik Kristensen fra Arkitektfirmaet Andreas Ravn A/S.

Komplekset af de tre haller samt en delvist aflukket gård under et stort halvtag placerer sig som et rektangel på grunden, opbygget i enkle, sorte betonelementer med synlige granitsten – mens administrationen er hæftet på byggeriet med sine asymmetriske linjer og metallicblanke facadeplader.

Glasfladerne i facaden spiller mod de antracitgrå vinduer – med ilagte sorte emalitfelter. Et stort udhæng understreger de vandrette linjer i facaden, som samtidig brydes af en trekantet halvmur i hele bygningens højde, der som et vartegn tager mod gæster og medarbejdere hos BM Autoteknik.

Skæve linjer

- Derudover er facaden vinklet i forhold til resten af byggeriet. Den er ganske enkelt ”drejet” en smule for at undgå indfald af direkte sollys, fortæller Gert E. Hansen fra Raunstrup Entreprise A/S, der er totalentreprenør på projektet.

De ”skæve” linjer fra facaden går igen indendørs i den 2-etagers høje administration. Blandt andet har virksomheden indrettet sig med et kileformet konferencerum.

- Hvilket vil fremtvinge en møblering, der sikrer alle et behageligt overblik over aktiviteterne, siger teknisk direktør for BM Autoteknik A/S, Mogens Nørlem.

Indendørs er indretningen af administrationsbygningen med kantine, opholdsrum etc. holdt i lyse farver, glaspartier og oplevelsen af gennemsigtighed. Gulvene er i en stor del ad bygningen asketræsgulve. Dog med solide stenepoxygulve i en del af rummene:

- Vi er en produktionsvirksomhed, hvor folk vil gå rundt med metalstumper i skosålerne. Og vi ønsker ikke at sige, at man ikke kan gå fra produktionen ind til kontorer eller kantine. Derfor har vi varieret gulvbelægningerne, siger Mogens Nørlem.

Swedoor-Jutlandia har leveret de indvendige døre som malede dørplader og ubehandlede karme.

Stort vingefang

BM Autoteknik A/S er en højteknologisk virksomhed, der fremstiller testudstyr til autobranchen, primært bremseprøvestande, udstyr til støddæmpertests, speedometertests etc. For øjeblikket tæller virksomheden omkring 60 medarbejdere i Danmark. Men et af målene med at bygge en helt ny virksomhed er at udvide produktionskapaciteten.

- Med nybyggeriet får vi samlet alle vores funktioner under samme tag. Vi får en meget bedre logistik i de nye haller, vi får bedre plads – og vi får dermed minimeret spildtiden og mulighed for at tage mod flere ordrer, siger Mogens Nørlem

Plads til store armbevægelser er der da også i de nye haller, hvor TTS´erne kommer på arbejde med et spænd på 30 meter

- Tæt på det maksimale for denne type betonkonstruktioner, fortæller Gert E. Hansen.
TTS´erne er sammen med de øvrige betonelementer – huldæk, søjler, bjælker, vægge og facadeelementer - hentet hos Spæncom A/S.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 6

Shoppingcenter

2G Shopping

I S-tog med varekurv

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Loyal udvidelse af Aalborg Lufthavn

Bolig

Åkandehusene

Kant og elegance i Gyngemosen

Bolig

Amerikahus

Amerikahus

Sport

Arena Fyn

En hal til det hele

Bolig

Brohuset

Brohuset bygger bro mellem god arkitektur og almene boliger i Ørestad

Butikscenter

Mary's

Mary’s – nye shoppingoplevelser under glas

Bolig

Porthuset

Døgnet rundt i Ørestad