Åkandehusene

:
Februar 2008

Åkandehusene er et nyt boligkvarter i den gamle tv-by.

Vinduerne er leveret af Pro Tec Vinduer A/S og varierer i størrelse og placering fra lejlighed til lejlighed.

Mørke facadeplader og transparente altaner med glas, leveret af Lafuco A/S, skaber en flot kontrast til stedets natur.

Stueetagen er hævet lidt over gadeplan og har afskærmede terrasser i mørkt træ.

Badekabinerne er med mørke fliser og leveret af HBS Skandinavien. Vaskesøjlen er leveret af Skousen A/S Erhvervsafdeling.

Opholdsrummet er gennemlyst og har som resten af lejligheden hvide døre leveret af Swedoor-Jutlandia. Køkkenet er indbygget i den ene væg og har hårde hvidevarer leveret af Skousen A/S Erhvervsafdeling.

previous next

Kant og elegance i Gyngemosen

DR’s flytning til Ørestad har banet vejen for et nyt lejlighedskompleks i Gyngemosen med flotte detaljer

Byggefakta

Åkandehusene
Gyngemose Parkvej
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
OBH-Gruppen A/S
Areal:
17000 kvm.
Byggesum: 
175 mio. kr.

Det store højhus står der stadig, men ellers er alt forandret. Bamse og Kylling leger ikke mere i baghaven, og tv-studierne er revet ned. Adressen med det berømte postnummer 2860 Søborg danner i stedet rammen om en moderne, eksklusiv lejlighedsbebyggelse ved navn Åkandehusene.

Vild natur i Gyngemosen

Åkandehusene har kant og elegance. Facaden består af sorte mursten, hvor rester af fugen har fået lov til at blive siddende i stedet for at blive syret af. Det skaber et lidt råt præg på bebyggelsen og spiller godt op til den vilde natur i Gyngemosen.

Gyngemosen er, som navnet antyder, en gammel mose, og området er kendetegnet ved en stor naturrigdom. Her er mange forskellige planter, og en koloni af frøer stortrives i området. Ja, faktisk er der så mange frøer i området, at man under opførelsen af Åkandehusene måtte skabe særlige frøværn, så frøerne ikke kom ind på byggepladsen og forstyrrede byggeprocessen:

- Frøer er jo fredede, og både for deres og vores egen skyld måtte vi gøre en ekstra indsats for at sikre, at de kom godt gennem byggeprocessen. Det er lykkedes meget godt. Der er mange frøer herude, men undervejs i byggeprocessen har vi ikke set så mange af dem. Men det hænder da, at vi ser en enkelt eller to, siger Kim Murillo fra Hoffman A/S. der var totalentreprenør på projektet.

750 kubikmeter bundplade

Åkandehusene består af fire lejlighedsblokke. Mellem de fire lejlighedsblokke er to søer, som gennemskæres af en sti, der forbinder bygningerne. Søerne fungerer som levested for frøerne og skaber med deres høje vandplanter en flot ramme til bebyggelsen. Der er i det hele taget gjort meget ud af at bevare den oprindelige natur på grunden: En lille birketræsskov tæt på lejlighederne er bevaret, og mosen har fået lov til at stå frit mellem husene. Beboerne skal se og føle, at de bor i et gammelt moseområde, som har sin helt egen fauna.

I opførelsen af lejlighederne har det også haft betydning, at bebyggelsen er opført på en gammel mosegrund. For at sikre stabilitet og undgå, at kælderen eller stueetagen ikke lige pludselig står under vand, har Hoffmann A/S valgt at støbe en meget tyk bundplade på 750 kubikmeter. Et ret omfattende arbejde fortæller Kim Murillo:

- Vi startede med at støbe kl. 3 om natten og var først færdige den næste dag kl.17. Det var ret hårdt, men det lykkedes. Vi var ret heldige, at grunden var tør, da vi skulle støbe. I det hele taget har vi undgået at have de store problemer med vand på grunden. Det er først nu sidst på efteråret, at mosen er ved at genetablere sig selv.

Diskret elegance med flotte detaljer

Det er arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg, som står bag Åkandehusene. Arkitektfirmaet er blandt andet kendt for Tietgenkollegiet i Ørestad Nord og Charlottehaven på Østerbro. Inspirationen til udformningen af Åkandehusene er de klassiske modernistiske murede københavnerhuse.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 6

Shoppingcenter

2G Shopping

I S-tog med varekurv

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Loyal udvidelse af Aalborg Lufthavn

Bolig

Åkandehusene

Kant og elegance i Gyngemosen

Bolig

Amerikahus

Amerikahus

Sport

Arena Fyn

En hal til det hele

Bolig

Brohuset

Brohuset bygger bro mellem god arkitektur og almene boliger i Ørestad

Butikscenter

Mary's

Mary’s – nye shoppingoplevelser under glas

Bolig

Porthuset

Døgnet rundt i Ørestad