2G Shopping

:
marts 2008

De elegant svungne glasfacader vender mod Glostrups byrum og markerer det moderne, pulserende shoppingcenter, udviklet af Holmboe plus Edelved.

På 2G facaden, der vender mod togskinnerne, ses vinduer og døre fra Pro Tec: Slanke og elegante profiler karakteriserer udtrykket.

Pro Tecs vinduessystemer kaldes ”intelligente”, fordi de undgår dobbeltkarme og klodsede konstruktioner.

previous next

I S-tog med varekurv

At handle ind i forbindelse med rejsen til eller fra jobbet er populært. Det har 2G Shopping ved Glostrup Station taget konsekvensen af

Byggefakta

2G Shopping
Banegårdsvej 23
2600 Glostrup
Danmark

Bygherre:
Holmboe Plus Edelved A/S
Arkitekt:
Creo Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Areal:
21000 kvm.
Byggesum: 
210 mio. kr.

I Glostrup betyder 2G ikke unge mennesker under 18, men derimod fremme i skoene med et nyt butikscenter: Opfølgeren på det eksisterende G i Glostrup Storcenter hedder derfor naturligt nok 2G.

Klar til julehandlen slog 2G Shopping i slutningen af november dørene op, placeret som nabo til byens station: Det er attraktivt at handle ind på vej til eller fra jobbet. Derfor nye indkøbsmuligheder til de omkring 25.000 pendlere, der hver dag bruger Glostrup som et knudepunkt, noterede udviklingsteamet bag 2G Shopping, Holmboe plus Edelved inden åbningen.

Samtidig vil 2G være med til at fastholde Glostrups stærke markedsposition. 2G har et butiksareal på godt 11.000 kvm, suppleret med et tilsvarende område med bygningsteknik og 300 parkeringspladser placeret på en nyetableret banegårdsplads, side om side med 121 nye ejerboliger, klar til indflytning i løbet af foråret 2008.

- Alt sammen vil det skabe endnu gunstigere vilkår for Glostrups detailhandel, siger Stig Holmboe Thorsen fra Holmboe plus Edelved.

Nyt byrum

Sammen med en nyetableret banegårdsplads og opførelsen af 120 spritnye ejerboliger skaber 2G shopping endnu gunstigere vilkår for Glostrups detailhandel: Et helt nyt byrum skyder op af jorden. Boligerne udvikles af Holmboe plus Edelved, men overtages derefter af investoren, ejendomsselskabet Nordkranen, der forestår salg og markedsføring.

Holmboe plus Edelved AS er en dansk ejendomsudviklingsvirksomhed, som er aktiv på det danske og svenske marked. Partnerne har mange års erfaring og viden inden for udvikling og opførelse af såvel butiks- som boligejendomme. 2G Shopping er opført i en totalentreprise fra Hoffmann A/S med et rådgivningshold bestående af ingeniører fra COWI og arkitekter fra Creo Arkitekter i Odense: Udefra fremtræder 2G shopping lyst, venligt og moderne. De organisk svungne bygninger, beklædt med glas, aluminium og stål, vidner om et moderne, inspirerende shoppingmiljø indenfor.

Transparens

Glasmaterialerne bringer lyset og uderummet med de beplantede friarealer ind i centret, der særligt i stueplan ud­folder sin transparens. Den ca. 200 meter lange rytmisk opdelte facade i glas parallelt med banen fremstår let – og står i fin kontrast til den ”svævende” førstesal med det noget tungere udtryk. Arkitektonisk åbner 2G Shopping sig op og ud imod Glostrups nye byrum, og danner således rammen om et nyt butikscenter.

Facaden står i fin kontrast til bagsidens geometriske form, udført i indfarvet beton, brudt af vinduer og døre i slanke profiler fra Pro Tec. Ved at integrere vinduer og facadelukninger i et enkelt vinduessystem kan Pro Tec levere løsninger uden dobbeltkarme og klodsede konstruktioner. Selv siger Pro tec, at de kun har intelligente byggeklodser, så man kan skræddersy facader med glidende, symmetriske overgange. Pro Tec er altid kombinationsløsningen med vedligeholdelsesfrit aluminium ude og træ inde. Som andre facadesystemer kan vinduerne forsynes med både oplukkelige enheder og fyldningsfelter.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 6

Shoppingcenter

2G Shopping

I S-tog med varekurv

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Loyal udvidelse af Aalborg Lufthavn

Bolig

Åkandehusene

Kant og elegance i Gyngemosen

Bolig

Amerikahus

Amerikahus

Sport

Arena Fyn

En hal til det hele

Bolig

Brohuset

Brohuset bygger bro mellem god arkitektur og almene boliger i Ørestad

Butikscenter

Mary's

Mary’s – nye shoppingoplevelser under glas

Bolig

Porthuset

Døgnet rundt i Ørestad