Porthuset

:
marts 2008

Facadernes rytmik er markant præget af vinduesløsninger fra Pro Tec: Kollektion Classic med slanke, elegante profiler. Montage: Arne Pedersen A/S.

Bademiljøerne i Porthuset er fremstillet som præfabrikerede modulelementer af HBS Skandinavien med bl.a. håndvask designet af franske Philippe Starck.
 

John Jensen A/S stod for størsteparten af husets VVS-installationer, herunder gulvvarme og etableringen af teknikrum i kælderniveau.

Fra tømrermester Arne Pedersen A/S i Greve kom en omfattende aptering af bl.a. indvendige døre og fodpaneler samt montage af vinduer og døre.

Det er Spæncom, der har leveret betonelementer til husets vægge, etagedæk, søjler og dragere.

KBC Profiler & Tilbehør bidrog med måtteløsninger til alle indgangspartier: Gummipigmåtter i specialmål 120x200 cm.

previous next

Døgnet rundt i Ørestad

Porthuset, 155 nye ejerboliger, er formgivet, så dagens gang spejler sit lys i byggeriets inciterende gårdhave. Holgaard Arkitekter har projekteret

Byggefakta

Porthuset
Ørestads Boulevard 61
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Walls A/S
Arkitekt:
Carsten Holgaard Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Areal:
14000 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.

Ørestad er blevet en rigdom af variationer over et samlende tema: Den kubistiske arkitektur som den ufravigelige form omkring den moderne bolig. Vi er i de flade tages rige, ikke et rejst spær så langt øjet rækker. Her gælder det om at variere facadernes farver og strukturer, veksle højder samt udvikle accessories som ornamenter og altaner.

So simple

I tilfældet Porthuset, 155 snart indflytningsklare ejerboliger fra Walls A/S, så har opgaven været lagt i hænderne på Holgaard Arkitekter, en yngre tegnestue med medarbejdere fra såvel Kunstakademiets Arkitektskole som fra Danmarks Designskole. Overskriften over den daglige kreativitet hedder ”so simple” og bygger på, at det enkle ofte også er det smukkeste – og rigtigste.

Det gælder også i tilfældet Porthuset, hvor Holgaard Arkitekter har fravalgt facadeskærmen, tapetet af fx mursten eller metal/træ. I stedet har man i dialog med en tysk betonproducent udviklet betonelementer med en facademæssig stoflighed og struktur, der udviser et grid af horisontale og vertikale fuger. Ved første øjekast er der referencer til kløvede kalksandsted og 70'ernes hvide murværk, men rationaliteten og holdbarheden er efter alle solemærker betydeligt bedre.

- Løsningen har været under udvikling i en lang proces på tegnestuen, som både har fokuseret på det rationelle og økonomiske aspekt og samtidig har fastholdt en æstetisk proportion ved at påpege, hvordan betonelementer på en og samme tid både kan løse en statikopgave og være formidlere af facadens ornament, lyder det fra Holgaard Arkitekter.

Porthusets øvrige bygningsdele af beton – og dem er der også mange af – fra søjler og dragere til TT-bjælker, vægge og etageadskillelsernes huldæk er produceret af Spæncom.

Facaderne er i en rigtig flot dialog med vindues- og dørpartier, alle leveret af Pro Tec med en betydelig ekspanderende rolle på de danske byggepladser. Pro Tecs kombinationsvinduer med vedligeholdelsesfri aluminium ude og træ inde nyder betydelig succes på grund af Pro Tecs dobbelte fokus på såvel funktion som design. I en konstant produktudvikling er det lykkedes at skabe ekstremt slanke konstruktioner med en optimal funktionalitet, en målsætning, der nyder stor anerkendelse blandt såvel brugere som i professionelle kredse.

Kvalitetskrav

Porthuset er på alle måder præget af en bygherre med høje kvalitetskrav og indsigt i et moderne designkatalog. Walls A/S er noteret på Københavns Fondsbørs. Det geografiske omdrejningspunkt for virksomheden er storbyen. Her designes og sælges lejligheder, som ikke passer til hvem som helst, men som er noget helt særligt for de få. Walls har sin base på Hovedstadens boligmarked, men udvikler også boliger i byer som Warszawa og Moskva. De kommende år planlægger Walls at udvide sin virksomhed i Europa med særligt fokus på østeuropæiske storbyer i vækst.

Minutiøs kvalitet

Præsentationsprospektet for Porthusets er en bog på tykkelse med kompendiet til Karnovs lovsamling, udført i ekstrem trykkvalitet. Der lægges vægt på det store Porthus' placering i den grønne Ørestad, plandisponeret i vekslende etagehøjder – op til otte – omkring et kreativt gårdrum. Det er her – i rummet og i haven – at Holgaard Arkitekter har sikret dagslysets hovedrolle med de skiftende årstider.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 6

Shoppingcenter

2G Shopping

I S-tog med varekurv

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Loyal udvidelse af Aalborg Lufthavn

Bolig

Åkandehusene

Kant og elegance i Gyngemosen

Bolig

Amerikahus

Amerikahus

Sport

Arena Fyn

En hal til det hele

Bolig

Brohuset

Brohuset bygger bro mellem god arkitektur og almene boliger i Ørestad

Butikscenter

Mary's

Mary’s – nye shoppingoplevelser under glas

Bolig

Porthuset

Døgnet rundt i Ørestad