Shoppen

:
marts 2008

- En høj og lys foyer tager mod kunderne i Shoppen – i et byggeri, hvor der generelt er lagt stor vægt på komforten for gæsterne, fortæller arkitekt Søren Stoustrup fra Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S.

En 500 kvadratmeter tagterrasse med teaktræsgulv udgør rygeområdet i arkadebyggeriet og danner rammerne om en udendørs servering fra en af kompleksets to cafeer. Betonsøjler, bjælker mm. er hentet hos Spæncom A/S. Taget er udført af Roofcon ApS.

Fra cafeområdet på øverste niveau i kernen i byggeriet er der oplevelse af rum med nedkig til foyeren og den store karruseldør i hovedindgangen.
 

Konstruktionen af Shoppen byder på en mindre skov af søjler. En stor del af de gamle, brede betonsøjler er udskiftet med slanke stålsøjler – for at skabe oplevelsen af luft og plads i arkaden.

    Butikkerne i centret har taget en målsætning om eksklusivitet til sig i deres individuelle indretning – f.eks. i valget af et Amtico-vinylgulv fra Ege Contract a/s. 

    Springende loftshøjder, indvendige buede linjer og tilbagetrukne facader er med til at skabe liv og overraskelser for gæsterne i arkaderne i Shoppen. 

previous next

”Shoppen” tiltrækker publikum med et omhyggeligt udvalg af butikker, behagelige omgivelser og en bygningsmæssig elegance – placeret i Aalborg Syds kæmpemæssige indkøbsområde

Byggefakta

Shoppen
Vandmanden 5
9200 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Ceraco Development A/S
Bygherrerådgiver:
ncm projekt a/s
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Totalentreprenør:
A. Enggaard A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
13500 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.

Allerede inden kunderne når ind i det nye shoppingcenter ”Shoppen” i Aalborg Syd, vil de opleve, at centerbyggeriet lægger vægt på komfort og behagelige oplevelser for sine gæster – ikke mindst ved vintertide, hvor snesmeltningsanlægget i belægningerne foran både hovedindgang og bagindgang garderer mod ufrivillige glideture.

- Vores ambition med Shoppen har helt klart være at tilbyde en eksklusivitet og en elegance ud over det sædvanlige, fortæller direktør Ulrik Bebe fra Ceraco Development A/S, der er bygherre og ejer af centret.

En eksklusivitet, de enkelte butikker i centret loyalt tager til sig i deres individuelle indretninger. Blandt andet smykker et Amtico-vinylgulv fra Ege Contract a/s gulvet i centrets Bog & Idé, mens fitnesscentret, der bliver taget i brug om en måneds tid, har valgt at indrette sig med Eges Statesman-nålefilt på gulvet.

Forhenværende vandland

Således er der heller intet der afslører, at Shoppen har en fortid som vandland – selv om en stor del af det oprindelige byggeri faktisk stadig gemmer sig i det nye shoppingcenter.

Centret er konstrueret som en form for ”arkade-rundkørsel” i en etage omkring en kerne i to niveauer. Og de yderste vægge i den elegante arkade er den oprindelige ydermur i det eksisterende byggeri, fortæller projektleder Ole Jul fra totalentreprenøren A. Enggaard A/S.

- Vi rev ned, til vi stod tilbage med selve råhuset, som er udgangspunktet for hele det nye byggeri. Men med den yderste ring af butikker samt indretningen af den store, centrale kerne og kælderområderne har vi mere end fordoblet arealet, siger han.

- En ganske kompliceret opgave. Blandt andet fordi ønskerne til kvaliteten i byggeriet løbende blev opgraderet undervejs. Ikke mindst i forhold til indretningen af særdeles flotte kundefaciliteter som toiletter og lignende i kælderen, siger Niels Mandrup fra ncm project a/s, der har været Ceracos teknisk-økonomiske rådgiver hele vejen gennem byggeriet.

Lyst og åbent center

Facaderne omkring Shoppen tager imod i hvide farver og et teglstenslook, der under støbningen af betonelementerne er præget i materialet. Derudover er de store flader brudt af et vandret metalbånd – og lodret af store annonceringer fra centrets butikker. Symmetrisk placeret. Som en integreret del af facaden.

Selve bygningen har form som en ruder – med hovedindgangen og karruseldøren placeret i den ene spids.

- En kæmpe konstruktion med store glaspartier som skaber en både høj og lys foyer. Grundtanken i byggeriet er en lys og visuelt åben oplevelse, der trækker kunderne ind gennem butiksbyggeriet, fortæller arkitekt Søren Stoustrup fra Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S.

Shoppens karakteristiske og farvestrålende logo pryder desuden det mørke rundede tæppe omkring karruseldøren i hovedindgangen. Hullerne til bogstaverne i logoet er udskåret med en vandstråle og et tryk på 4000 bar – ført af virksomheden AB Vandskæring A/S – hvorefter de farvede og ligeledes vandskårne bogstaver er placeret i tæppet. Metoden er særdeles præcis. Og AB Vandskæring A/S, der er en af Europas største virksomheder på området, har specialiseret sig i denne type opgaver – og håndterer stort set alle materialer fra tæpper over klinker til metaller mm.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 6

Shoppingcenter

2G Shopping

I S-tog med varekurv

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Loyal udvidelse af Aalborg Lufthavn

Bolig

Åkandehusene

Kant og elegance i Gyngemosen

Bolig

Amerikahus

Amerikahus

Sport

Arena Fyn

En hal til det hele

Bolig

Brohuset

Brohuset bygger bro mellem god arkitektur og almene boliger i Ørestad

Butikscenter

Mary's

Mary’s – nye shoppingoplevelser under glas

Bolig

Porthuset

Døgnet rundt i Ørestad