Tavleholmsvej

:
marts 2019
Tavleholmsvej - spindeltrappe

En spindeltrappe er blevet flyttet og fører op til førstesalen, som er kontorlejemål.

Tavleholmsvej - butik

En af de nye butikslejere er Pet World.

Tavleholmsvej - facade

Der er bygget ud både mod øst og vest, og så har hele bygningen fået samme facade.

Tavleholmsvej - vindue

Bygningen på Tavleholmsvej 2-4 i Glostrup har med udvidelsen af den eksisterende bygning fået to nye lejere. Dyrebutikken Pet World er flyttet ind og Netto følger efter.

previous next

Udfordrende vokseværk og facadeløft

Et lejemål på Hovedvejen 11 i Glostrup deler sig nu i fire lejemål, efter bygningen er blevet udvidet i både øst og vest. Samtidig skifter stedet adresse.

Byggefakta


Tavleholmsvej 2-4
2600 Glostrup
Danmark

Bygherre:
Hovedvejen ApS
Arkitekt:
H+Arkitekter
Totalentreprenør:
Einar Kornerup A/S
Ingeniør:
Hamiconsult A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
1304 kvm.
Byggesum: 
36 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2018 - november 2018

Der var en, og nu er der fire butiks- og kontorlejemål i bygningen på Hovedvejen 11 i Glostrup, som ikke længere har adressen Hovedvejen 11, men har skiftet adresse til Tavleholmsvej 2-4 uden at skifte matrikel. Tidligere var lejemålet fyldt med computerudstyr, da Computer City hørte til i den eksisterende bygning, men kæden lukkede alle sine butikker i Danmark i foråret 2017 med butikken i Glostrup som den sidste, der drejede nøglen. Og i stedet for at finde en ny lejer, besluttede selskabet Hovedvejen ApS sig for at ombygge og udvide bygningen atter med henblik på udlejning. I dag er dyrebutikken Pet World flyttet ind i et af lejemålene, og Netto er på vej i et andet.

Som sagt er Hovedvejen ApS bygherre med Einar Kornerup A/S som totalentreprenør. H+ Arkitekter har varetaget arkitektrådgivningen og Hamiconsult A/S ingeniørrådgivningen. Udvidelsen er på 1.304 kvm, så bygningen i alt når op på 4.855 kvm. Udvidelsen er sket både mod øst og vest. Mod Tavleholmvej er der udvidet med 800 kvm i to etager og i den modsatte ende 500 kvm. Heraf er det kun de 120 kvm, der er i to etager.

Alle gode gange fire

Det er ikke første gang, at bygningen vokser. Den oprindelige bygning er fra 1976 på 1.927 kvm. I 1991-92 blev der lavet en tilbygning mod syd på 1.534 kvm, og i 2000 blev der desuden lavet en lille ombygning mere, hvor der blev indbygget et 90 kvm indskudt dæk i en del af et lagerområde mod syd, som var et dobbelthøjt rum.

– Det er altid en udfordring, når der i forvejen er bygget af flere omgange og på forskellige måder. Det gør, at der hele tiden skal findes nye løsninger, alt efter hvor man er i den eksisterende bygning, siger konstruktionsinge­niør Carsten Rabjerg Terp fra Hamiconsult.

Som eksempel nævner han, at man i den ene ende af den eksisterende bygning har anvendt TT-element som tagkonstruktion, der spænder 24 meter på tværs. I den modsatte ende af bygningen blev der anvendt huldæk i tagkonstruktionen med et væsentlig mindre spænd. Dette kræver forskellige løsninger med hensyn til samling­en mellem nyt og gammelt, da optagelsen af laster og bevægelser er forskellige.

Nye og gamle mål

For at kunne ændre på bygningens geometri med de nye tilføjede kvadratmeter, så bygningen kunne deles op i flere lejemål, har det naturligvis være nødvendigt at nærstudere tidligere tegninger og sammenholde dem med nye opmålinger. Og det har til tider været som at samle et Ikea-skab med den forkerte brugsanvisning.

– Vi er selvfølgelig begyndt med at undersøge de eksisterende konstruktioner og installationer, og der har været en registrering af eksisterende forhold og en opmåling af landinspektør, så vi havde et grundlag for projekteringen, fortæller Carsten Rabjerg Terp.
Problemet var bare, at de originale tegninger og virkeligheden ikke altid stemte overens. F.eks. viste det sig, at en af de eksisterende søjlerækker stod ca. 100 mm forskudt i forhold til det projekterede. Dette resulterede i, at den nye søjlerække, som skulle støde op mod den eksisterende søjlerække stod, forskudt.

– Overordnet betyder det ikke noget, det er mere rent kosmetisk, hvor det ikke lige er 100 pct., siger Carsten Rabjerg Terp.

Også eksisterede ledninger lå anderledes end på vist tegningerne, så de skulle omlægges.

– Det er selvfølgelig en udfordring, når tingene ikke lige er som vist på tegningerne, og det har løbende krævet en justering af løsninger i tæt samarbejde med Einar Kornerup, siger Carsten Rabjerg Terp.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 1

Bolig

Beddingen 7

Luksuslejligheder på første parket

Offentlige kontorer

Blixens

Husly og hjerterum

Domicil

Danespo

Domicil i funkis-look

Hotel og konference

Hotel Ottilia

Dobbeltseng i guldalderen

Bolig

Kalvebod Huse

En bybolig på landet

Bolig

Kromografen

Det Hvide Hus

Ungdomsbolig

Nordhavnen

Farvel til resorter

Bolig

Scherfigs Have

Klassisk coolness i mørk tegl

Bolig

Siloen

Genfortolket silo

Bolig og butik

Slotsarkaderne

Generationsbyggeri i shoppingcenter

Bolig

Stadionkvarteret, 4.etape

Boligbyggeri er blevet ungt igen

Butik

Tavleholmsvej

Udfordrende vokseværk og facadeløft

Bolig

Terrassehusene

Terrasser i vandkanten

Bolig

Trianglen

Skarpvinklet etagebyggeri med havneudsigt