Stadionkvarteret, 4.etape

:
marts 2019
Stadionkvarteret - badeværelse

Der er kommet nye badeværelser til med lyse fliser, leveret og monteret af Næstved Flisecenter.

Stadionkvarteret - stue

Boligerne på Sportsvej er blevet unge igen med renovering og modernisering og løsninger som balanceret ventilation, der reducerer beboernes energiforbrug.

Stadionkvarteret - altaner

De eksisterende altaner er blevet udvidet.

Stadionkvarteret - facade

4. etape af Stadionkvarteret i Glostrup tæller de røde teglstensbygninger på Sportsvej.

previous next

Boligbyggeri er blevet ungt igen

Stadionkvarteret i Glostrup er med sin fjerde etape på vej til at nå i mål som et fremtidssikret boligkvarter i gamle rammer og med nyt indhold

Byggefakta

Stadionkvarteret
Sportsvej 7-83
2600 Glostrup
Danmark

Bygherre:
Glostrup Boligselskab
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Totalrådgiver:
JJW Arkitekter A/S
Arkitekt:
JJW Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Enemærke & Petersen A/S
Areal:
19040 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2017 - januar 2019

Siden starten af 1960’erne har Stadionkvarteret i Glostrup udgjort en by i byen med sine små 1.233 lejligheder i 2-, 3- og 6-etagers bygninger, beliggende på Diget, Hegnet, Skellet, Gærdet, Stubben, Brinken, Leddet og Sportsvej. Samlet er det Vestegnens største parkbebyggelse.

Stadionkvarteret blev opført fra 1955 til 1966 for at skaffe boliger til de mange medarbejdere på det nye Glostrup Amts Sygehus. Men alderen har sat sine spor, og behovene har ændret sig, så siden 2015 er der arbejdet ihærdigt på at minimere ”rynkerne” – ja endda fjerne dem for at fremtidssikre boligerne i de eksisterende rammer. Helhedsplanen er et projekt i etaper – seks i alt – og nu er etape 4 klar, som tæller knap 20.000 kvm ud af i alt 97.368 etagemeter. Etape 4 ligger på Sportsvej, og er de røde teglstensbygninger. De resterende to etaper forventes at være klar med udgangen af året.

Det er Glostrup Boligselskab, der udfører renoveringer og moderniseringer af boligerne med JJW Arkitekter A/S som totalrådgiver og varetagelse af arkitekt- og landskabsrådgivning med Danakon A/S som ingeniør. Byggearbejdet er udført i hovedentreprise af Enemærke & Petersen og med Kuben Management A/S som bygherrerådgiver.

Muret byggeri

Det er med god grund, at man har valgt at benytte de eksisterende rammer, da byggeriet er et muret kvalitetsbyggeri i gule og røde teglsten. Kvaliteter, der er fastholdt og forstærket, da man har taget udgangspunkt i den originale arkitektur. Målet har været at fremhæve bebyggelsens stærke sider i en ny tid. Det har betydet, at man har foretaget reparationer af murværket, hvor det har været nødvendigt og hulmursisoleret, hvor det har været muligt.

Beboerne har også fået bedre lysindfald til boligerne, der er kommet nyt tag med naturskifer, og der er isat nye lavenergiruder i træ og alu. Eksisterende altaner er desuden blevet udvidet. I etape 4 er det sket ud mod det grønne område, man kan nærmest kalde det for haven. Hoveddørene er skiftet til alle boligerne og indgangspartier er renoveret med nye baldakiner.

Som en del af projektet er der desuden foretaget miljøsanering ifm. fund af PCB, bly, asbest og kviksølv i store dele af bebyggelsen.

Områdets store grønne arealer er også blevet bearbejdet med bl.a. private haver, nye terrasser og nye døråbninger, som skaber adgang til det grønne.

Lagt sammen

Antallet af boliger bliver en smule mindre, når alle etaperne er gennemført. 36 af de eksisterende et-rums lejligheder bliver lagt sammen til tre torumslejligheder og 15 trerumslejligheder. Samtidig er 120 boliger etableret som tilgængelighedsboliger – altså lejligheder, der indrettet med de krav, der gælder for den moderne lejlighed, der også skal kunne bruges af en kørestolsbruger. Etape 4 rummer alle varianter, dvs. boliger, der er blevet moderniseret, boliger, der er lagt sammen og boliger, der er gjort handicapvenlige f.eks. med lidt bredere døre og elevator i opgangene. I flere boliger er der også sat nye køkkener ind.

Erfaringsbyggeri

Det særlige ved renoveringen af Stadionkvarteret er, at det udførende team går igen på alle seks etaper og derfor har kunnet videreføre læring og arbejdsgange fra etape til etape. Projektet er ganske enkelt tilrettelagt således, at erfaringerne fra de første etaper er blevet indarbejdet i de efterfølgende etaper. Det er guld for både bygherre og rådgivere, at man kan benytte sig af gentagelseseffekter – at gøre tingene på samme måde og med de samme materialer.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 1

Bolig

Beddingen 7

Luksuslejligheder på første parket

Offentlige kontorer

Blixens

Husly og hjerterum

Domicil

Danespo

Domicil i funkis-look

Hotel og konference

Hotel Ottilia

Dobbeltseng i guldalderen

Bolig

Kalvebod Huse

En bybolig på landet

Bolig

Kromografen

Det Hvide Hus

Ungdomsbolig

Nordhavnen

Farvel til resorter

Bolig

Scherfigs Have

Klassisk coolness i mørk tegl

Bolig

Siloen

Genfortolket silo

Bolig og butik

Slotsarkaderne

Generationsbyggeri i shoppingcenter

Bolig

Stadionkvarteret, 4.etape

Boligbyggeri er blevet ungt igen

Butik

Tavleholmsvej

Udfordrende vokseværk og facadeløft

Bolig

Terrassehusene

Terrasser i vandkanten

Bolig

Trianglen

Skarpvinklet etagebyggeri med havneudsigt