Scherfigs Have

:
Februar 2019
Scherfigs Have - p-kælder

Arkas har leveret to brandskydeporte til den store p-kælder under blokkene, som kan lukke kælderen af i tre sektioner. Portene er tilsluttet ABA-anlægget og er brandsikre i 60 minutter.

Scherfigs Have - branddør

Arkas har også leveret og monteret de 44 branddøre ind til opgangene og depotrummene. Dørene er lavet i stål og kan tilpasses efter kundens ønske med hensyn til låse og adgang.

Scherfigs Have - porte

Lindab A/S har leveret skræddersyede porte til de to parkeringskældre. De fjernbetjente porte har fjedre og lejer, der kan holde til 100.000 oplukninger. Her ses porten til den store kælder, der af brandhensyn er en lukket konstruktion.

Scherfigs Have - indgang

De tre blokke har hver en forsætning midt i bygningskroppen. Tilsammen danner bygningerne en ryg mod Gentofte mod nord.

Scherfigs Have - stue

Lejlighederne er i størrelser fra 78-178 kvm. Penthouselejlighederne, som denne i en af blokkene, er rummelige og med loft til kip, hvilket giver en helt speciel rumlig oplevelse.

Scherfigs Have - altaner

CSK Stålindustri A/S har leveret 174 altaner i størrelser helt op til 23 kvm til byggeriet. Altanerne er i gedigne materialer med glasværn og brandisoleret bund.

Scherfigs Have - facader

Scherfigs Have rummer 114 eksklusive lejeboliger fordelt på tre blokke mod nord, der går op til seks etager, og to ”villaer” i hver fire etager mod syd.

previous next

Klassisk coolness i mørk tegl

Glindorf & Partnere har bygget 114 lejligheder i høj kvalitet i det fornemme Østerbrokvarter ved Strandboulevarden i København

Byggefakta

Scherfigs Have
Scherfigsvej 8
2100 København Ø
Danmark

Bygherre:
Heimstaden
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
Glindorf & Partnere A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Contiga Tinglev A/S, CSK Stålindustri A/S
Areal:
12801 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
november 2017 - januar 2019

En af de mest eftertragtede beliggenheder i København er Strandpromenaden på Østerbro, og det er ikke uden grund. Området ligger ret uforstyrret med direkte adgang og udsyn til Øresund og markerer overgangen mellem det urbane København og de roligere og mere eksklusive områder nordpå.

På en grund lige på grænsen til Gentofte har Glindorf & Partnere A/S som totalentreprenør med Arkitema Architects som arkitekt opført fem beboelsesejendomme. Bebyggelsen, der vender ud mod Svanemøllebugten, består af tre boligblokke i op til seks etagers højde, der ligger på linje vinkelret på kysten i øst-vestlig retning samt to mindre bygninger kaldet Villa A og Villa B, der hver er i fire etager. Blokkene hedder henholdsvis I, II og III.

To meget store kældre under henholdsvis de tre blokke og de to villaer rummer parkeringspladser til områdets beboere, depotrum og cykelparkering. De oprindelige bygninger på grunden har siden 1948 været domicil for verdenssundhedsorganisationen WHO, men de fleste af bygningerne er nu revet ned til fordel for boligerne i Scherfigs Have. Den eneste bevarede bygning er ”Den Gule Gård”, en firlænget bygning på grundens sydvestlige hjørne, som omdannes til erhverv.

Langvarig proces

– Det har været en lang proces. Vi har arbejdet med området og byggeriet i en del år efterhånden. Efter WHO flyttede i 2013, fik Freja Ejendomme grunden af staten, og vi fik så til opgave arbejde med, hvordan den kunne udnyttes til boliger under forudsætning af, at man fjernede de gamle bygninger, fortæller partner i Arkitema Poul Schülein.

– I dialog med Københavns Kommune udarbejdede vi en lokalplan med en rygbebyggelse mod Gentofte mod nord og nogle mindre, villalignende huse mod syd og villakvarteret der. Freja fandt investorer, der overtog grunden, og vi blev så engageret af dem og entreprenøren Glindorf og Partnere til at gå videre med projektet. I forbindelse med vedtagelsen af lokalplanen, kom der en melding fra kommunen, om at 25 procent skulle være almene boliger, men den del er siden sat i bero. Resultatet blev en bebyggelsesplan, hvor vi har de tre blokke mod nord og to mindre bygninger mod syd. Der er afsat plads til, at man på et senere tidspunkt kan opføre almene boliger i den sydvestlige ende af grunden. På et tidspunkt i forløbet blev projektet solgt til en anden bygherre, som valgte at lave lejeboliger i stedet for ejerboliger som oprindeligt planlagt, hvilket også medførte ændringer i projektet, siger Poul Schülein.

Smukke teglfacader

Husene er holdt i mørke farver, som signalerer robusthed og tyngde, men indtrykket nuanceres af en forsætning midt i hver blok og af placeringen af altaner og indsnit i facaderne. Meget store vinduespartier markerer meget klart trappeopgangene i facaderne. De to ”villaer” er desuden forsynet med en stor aluminiumsinddækket kvist på hver side, hvis lodrette forside rager ud i forhold til facadeflugten.

– Vi har lavet en forsætning midt i bygningskroppen på hver af de tre blokke, som blandt andet giver beboerne nogle flotte vuer ud mod landskabet og vandet. De to villaer er også drejet og placeret, så beboerne får bedst mulig udsigt, siger Poul Schülein.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 1

Bolig

Beddingen 7

Luksuslejligheder på første parket

Offentlige kontorer

Blixens

Husly og hjerterum

Domicil

Danespo

Domicil i funkis-look

Hotel og konference

Hotel Ottilia

Dobbeltseng i guldalderen

Bolig

Kalvebod Huse

En bybolig på landet

Bolig

Kromografen

Det Hvide Hus

Ungdomsbolig

Nordhavnen

Farvel til resorter

Bolig

Scherfigs Have

Klassisk coolness i mørk tegl

Bolig

Siloen

Genfortolket silo

Bolig og butik

Slotsarkaderne

Generationsbyggeri i shoppingcenter

Bolig

Stadionkvarteret, 4.etape

Boligbyggeri er blevet ungt igen

Butik

Tavleholmsvej

Udfordrende vokseværk og facadeløft

Bolig

Terrassehusene

Terrasser i vandkanten

Bolig

Trianglen

Skarpvinklet etagebyggeri med havneudsigt