Trianglen

:
marts 2019
Trianglen - stue

Her får man indtryk af lejlighedernes indre linjer med køkkenets kogeø i baggrunden. Foto: KPC.

Trianglen - udsigt

Masser af udkig og udsigt inde fra lejlighederne. De store vinduespartier sørger for godt lysindfald. Foto: KPC.

Trianglen - alubeklædning

Her ses tydeligt den kobberagtige farve på alubeklædningen, monteret uden på betonelementerne. Foto: KPC.

Trianglen - altaner

Søgaard Stålbyg ApS har bl.a. leveret glas/stål-værn til de markante, aluplade-beklædte betonelement-altaner, som i høj grad er med til at markere og sætte fokus på tårnenes trekantede form.

Trianglen - facade

De meget skarpe vinkler på bygningerne får dem fra visse sider næsten til at se todimensionelle ud.

previous next

Skarpvinklet etagebyggeri med havneudsigt

I Havneparken ved Vejle har to boligblokke med ret speciel facon rejst sig – det er ikke for ingenting, de hedder Trianglen

Byggefakta

Trianglen
Havneparken 9-11
7100 Vejle
Danmark

Bygherre:
Domea - Jylland Midt, KPC Herning A/S, K/S Trekanten Vejle
Bygherrerådgiver:
Bastian-Gruppen
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
KPC Herning A/S
Ingeniør:
Arne Elkjær A/S, Ingeniørgruppen Varde A/S
Andre aktører:
Exhausto
Areal:
7570 kvm.
Byggesum: 
64 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2017 - december 2018

Der er stor interesse for det nyopførte etageboligbyggeri ved Vejle Havn, kaldet Trianglen. Køberne har stået i kø for at få fat i en af de henholdsvis 27 almene lejligheder i et ni etager højt tårn, og 37 ejerlejligheder i et 12 etager højt tårn, hvor der er en stor penthousebolig på toppen. Begge tårne er med trekantet grundplan, og fra mange af de tre-fireværelses boliger har man fornem udsigt over fjorden, havneområdet og byen i øvrigt. Boligerne er af størrelsen 106-175 kvm.

Stålaltaner i fokus

Med Trianglen er det næstsidste byggefelt på den gamle Tulip-slagterigrund ved havnen i Vejle nu blevet bebygget. Det ene højhus, som rummer ejerlejlighederne, rager 12 etager op i vejret, mens det andet tårn på ni etager rummer Domeas almene lejligheder. Herfra har beboerne kort gåafstand til gågaden, banegården, indkøb med meget mere, og der er parkeringsmulighed lige ved bygningerne. Når man betragter de to nye, markante tårne, som nu er en del af Vejles skyline set fra fjordsiden, er der nogle karakteristika, der straks falder i øjnene.

Søgaard Stålbyg ApS har smedeentreprisen på dette byggeprojekt, hvortil de har udført altanværn, værn ved luftsluser og trapperum samt værn ved trapper og ramper, og indehaver Ole Søgaard fremhæver de karakteristiske, trekantede stålaltaner med de skarpe vinkler som en fremtrædende del af arkitekturen:

– Det er ikke hver dag, man ser en høj, trekantet bygning som disse, eller at altanerne indgår som så synlige og væsentlige elementer i arkitekturen. Det har gjort opgaven med at levere værn til altanerne særligt spændende for os hos Søgaard Stålbyg. En godt udtænkt altan betyder meget for beboernes oplevelse af boligen i dagligdagen og tilføjer væsentlig værdi til både den enkelte bolig og hele byggeriets udseende. Vi hos Søgaard Stålbyg har ikke set trekantet etagebyggeri som dette tidligere, men vi kender KPC rigtig godt som totalentreprenør gennem mange spændende og gode projekter, som vi har haft et fortrinligt samarbejde om.

– Alle lejlighederne er udstyret med altan, og den måde som gelænderne er lavet på, passer flot til byggeriet, siger Ole Søgaard, som har oplevet hele projektet som et godt forløb med fint samarbejde i forhold til bygherre og alle aktører.

– Selve altanerne er udført i beton, hvor vi har leveret glas- og stålværnene, og vi har desuden leveret stålgelændere af stål til de indvendige betontrapper i byggeriets opgange. Vi kom først på banen til sidst i byggeprocessen, efter at alle betonelementerne var rejst, forklarer Ole Søgaard, og fortsætter:

– Det er meget specielt for altanerne, at de går så spidst ud i en kileform i bygningshjørnerne på denne måde. Derudover er altanerne markeret visuelt ved den kobberagtige farve, som er en alubeklædning uden på betonelementerne.

Trekantet grundplan

Faktisk kan man næsten sige, at bygningernes trekantede grundplan gav lidt sig selv. Grundstykket, som de står på, er nemlig trekantet. At hvert hjørne af bygningerne så udnyttes til kileformede altaner tilføjer et ekstra pift til bygningernes i enhver forstand skarpe karakter.

Ifølge KPC fremstår den samlede bebyggelse Trianglen som et ensartet og sammenhængende arkitektonisk udtryk med høje, slanke vinduer, der sørger for optimalt lysindfald i boligerne. Ved udtænkning af facaderne har man haft stor fokus på udsigtsforholdene, og de hvide sandwichelementer spiller fint sammen med de mørke aluplader på altanpartierne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 1

Bolig

Beddingen 7

Luksuslejligheder på første parket

Offentlige kontorer

Blixens

Husly og hjerterum

Domicil

Danespo

Domicil i funkis-look

Hotel og konference

Hotel Ottilia

Dobbeltseng i guldalderen

Bolig

Kalvebod Huse

En bybolig på landet

Bolig

Kromografen

Det Hvide Hus

Ungdomsbolig

Nordhavnen

Farvel til resorter

Bolig

Scherfigs Have

Klassisk coolness i mørk tegl

Bolig

Siloen

Genfortolket silo

Bolig og butik

Slotsarkaderne

Generationsbyggeri i shoppingcenter

Bolig

Stadionkvarteret, 4.etape

Boligbyggeri er blevet ungt igen

Butik

Tavleholmsvej

Udfordrende vokseværk og facadeløft

Bolig

Terrassehusene

Terrasser i vandkanten

Bolig

Trianglen

Skarpvinklet etagebyggeri med havneudsigt