Teglporten, Teglholmen Øst

:
marts 2017
Teglporten, Teglholmen Øst - Byggeriet

Teglporten er opført på det sydligst beliggende byggefelt på Teglholmen. På basis af et projekt af Danielsen Architecture har V8 Construction stået for opførelsen lige bag den yderste kajkant.

Teglporten, Teglholmen Øst - Projektet

Danielsen Architecture har stået for projektet i vekslende etagehøjder op til syv, afsluttet øverst med penthouseetagen i stål og lette beklædninger som zink.

Teglporten, Teglholmen Øst - Altanerne

Boligerne har alle store altaner med mulighed for udeliv året rundt. Altanerne er produceret og leveret af Contiga Tinglev A/S.

Teglporten, Teglholmen Øst - Baderummene

Baderummene er udført som præfabrikerede badekabiner af Bad Element ApS i en generøs størrelse på over 5 kvm. De lyse flisebeklædninger i store formater udvider i tilgift rummet.

Teglporten, Teglholmen Øst - Facaden

Teglporten er en kendt og udforsket konstruktion af bærende beton i facader og dæk, leveret af Contiga Tinglev A/S, efterfulgt af de murede tegl, i dette tilfælde fra Egernsund Tegl.

Teglporten, Teglholmen Øst - Gårdrummet

Udeliv på Teglholmen er en overskrift i byggeriet, som er en del af de nye kanalkvarterer. Derfor er også gårdrummet rekreativt og grønt, efter en opskrift af Danielsen Architecture A/S.

Teglporten, Teglholmen Øst - Inventaret

Teglportens boliger ­– fra 85 til 135 kvm (nogle med tagterrasse) – er udstyret med inventar af høj kvalitet, som Unoform-køkken og Exhausto-emhætter. Gulvene er massiv egeplank fra Junckers A/S.

previous next

Kanalbyen, afsnit 2

Teglholmen i det sydvestlige København er nu et buldrende vækstområde i Hovedstaden, hvor mange nye familier får deres daglige liv – bl.a. i 137 boliger i Teglporten

Byggefakta

Teglporten, Teglholmen Øst
Alliancevej 14-36
2450 København SV
Danmark

Bygherre:
Resireal Teglholmen G K/S (NREP ApS, NREP Agenda Property A/S)
Arkitekt:
Danielsen Architecture A/S
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Catella Corporate Finance A/S, Contiga Tinglev A/S, Exhausto, Bad Element ApS
Areal:
16000 kvm.
Byggesum: 
175 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2015 - december 2016

Ethvert barn ved, at i Venedigs gader sejler man. Men den historie er København godt på vej til at overtage som verdens nye kanalby.

Middelalderbyen i centrum har altid haft kanalerne som en del af sit særpræg; men denne særlige variant af infrastruktur føres nu med ud i de opvoksende boligkvarterer ved havnen, især Sluseholmen, Havneholmen og nu også Teglholmen. Det er et stort plus og en poetisk omstændighed ved de industrialiserede byggeprocesser, der i disse år realiserer tusindvis af nye boliger langs Hovedstadens tidligere så travle kajer.

Adresse på en holm

Teglporten, et projekt af Danielsen Architecture A/S, opført i en totalentreprise af V8 Construction A/S, er ingen undtagelse. Faktisk ligger Teglportens 137 boliger så fedt der på kanten, at de har Teglværksløbets bølger til den ene side (syd) og en af de nyanlagte kanaler til den anden. Det betyder, at dem, der flytter ind her, bliver øboere og har udsigt til vand, uanset placeringen af boligen. De har adresse på en holm. Så kan det ikke blive meget mere maritimt.

Vi er i et område, hvor byggekraner flokkes, og hvor nye etager dagligt skyder i vejret med især boliger, men også nye butikker og en skole er det blevet til i et hæsblæsende tempo. Teglporten har i byggefasen også heddet “karré G”, hvilket henviser til projektets placering side om side med tilsvarende ejendomme med bogstaver fra A til I, alle karrébebyggelser fra det seneste par år.

Arkitekturen anslår sin egen tone, men ikke mere end den integrerer sig i den generelle masterplan for hele Teglholmen.

Den er i lighed med Sluseholmen udarbejdet af Københavns Kommune i 2002 i samarbejde med hollandske Soeters Van Eldonk Ponec Arkitekter. Det var det arkitektfirma, som sammen med landskabsarkitekterne West8 – også fra Holland – udviklede de berømte “Java” og “Borneo”.

Havneholmen i nord til Sluseholmen i syd mod en struktur, der består af kanaler og boligbebyggelser.

Få skridt til kajkant

Teglportens 137 boliger ligger så strategisk, at man fra parterrets små terrasser kun har få skridt til kajkanten, der beklædes med bolværkstræ med mulighed for ophold. Herfra er der en underholdende udsigt til Sluseholmens bykvarterer og til Sydhavnens havnebad.

De gravede kanaler kommer til at sætte stemningen, ligesom mange kræfter lægges i begrønning og indbydende, inspirerende gårdhaver. Historiens grå og bortgemte karrégårde er for længst fortid. I dag tæller faciliteterne til udelivet næsten mere end arealerne inden for murene.

Teglporten er ingen undtagelse. Her er, hvad man bedst kan betegne som en gårdhave, der både gør tjeneste som ramme om faciliteter til cykler i form af overdækket og skærmet parkering og som et rekreativt opholdsareal, kuperet, bevokset og begrønnet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 1

Sport

Club Danmark Hallen

Forladt ruin blev levende sportsmekka

Bolig

Frihavns Tårnet

Betonbegejstring

Domicil

Ingeniørernes Hus

Alt udsolgt i IDA

Ungdomsbolig

Kollegieboliger Sølvgade

Sølvgades ungdomshus

Hospital

Ny Psykiatrisk Afdeling, Vejle Sygehus

Psykiatrisk hospital i klyngehuse

Kontorhus

OfficePark Søborg

Fleksibelt flerbrugerhus med grøn profil

Domicil

Per Aarsleff

Luftigt og landskabeligt landmærke

Sport

Royal Arena

Gallahallen

Bolig

Schades Have

Noget for øjet

Bolig

Strandpromenaden

Moderne punkthuse på promenaden

Bolig

Teglporten, Teglholmen Øst

Kanalbyen, afsnit 2

Kulturcenter

Vadehavscentret

Vadehavscenter med wow-effekt

Ungdomsbolig

Visionsvej, Plus Bolig, afd. 23

Ungdomsboliger med fabriksreference