Ingeniørernes Hus

:
marts 2017
Ingeniørernes Hus - Projektet

Ingeniørforeningen, IDA, er blevet 600 kvm større og disponerer nu over 2.000 kvm nyrenoverede mødefaciliteter. Projektet er tegnet af Kieler Arkitekter, som også projekterede i 1998.

Ingeniørernes Hus - Før

Ingeniørernes Hus på Kalvebod Brygge inden renoveringen gik i gang. Projektet er tegnet af Kieler Arkitekter, som også projekterede i 1998.

Ingeniørernes Hus - Kontorerne

De nye storrumskontorer ligger på tre etager med god plads til i alt 30 arbejdspladser. Loftbelysningen er Fagerhults indbygningsarmatur Pozzo, tegnet af Örjan Nilsson.

Ingeniørernes Hus - Receptionen

Der er fortsat en reception med højt til loftet. Og fra de nye gangbroer er der også udsigt over den, belyst af Fagerhults Pleiad G3-armaturer. Hovedentreprisen er løftet af EK Entreprise A/S.

previous next

Alt udsolgt i IDA

Et forudset projekt har givet Ingeniørforeningen, IDA, flere kontorer og et renoveret mødecenter

Byggefakta

Ingeniørernes Hus
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Danmark

Bygherre:
Ingeniørforeningen i Danmark (IDA)
Arkitekt:
Kieler Architects A/S
Hovedentreprenør:
EK Entreprise A/S
Ingeniør:
Sweco Architects A/S
Areal:
2000 kvm.
Byggesum: 
20 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2016 - december 2016

Nå, ja. Nu har de så også alt udsolgt på Kalvebod Brygge i København; men til gengæld kan Ingeniørforeningen, IDA, brede sig i endnu flere og tidssvarende storrumskontorer.­ Og når der kaldes til møde, sker det nu i et opdateret og renoveret mødecenter.

Signal: Her følges med tiden!

Forhistorien er, at den store landsorganisation længe havde ønsket sig mere plads til administrative arbejdspladser, og at receptionstårnets knejsende glashat, der ved opførelsen i 1998 var foreningens stolte vartegn, med tiden var kommet lidt i utakt med tidens tale om bæredygtighed, nøjsomhed og rettidig omhu. Den plads måtte jo kunne bruges til noget fornuftigt?

Integration af det nye

Og det kunne den netop, fordi arkitekturprojektet i glasoverbygningen havde set en mulig ramme om en kommende ekspansion og forberedt den med det for øje. 
Det tjener rådgiverholdet til ære, at IDA valgte at sætte samme hold som ved opførelsen for 19 år siden, selv om en del vand er løbet under broen i en turbulent byggebranche. Sammen med dem har bygherren fordybet sig i den opgave, det er at integrere nyt ind i eksisterende, så det nye ikke skiller sig ud i sin friskhed og dermed udstiller det eksisterendes alder. Det er her lykked­es så godt, at den, der ikke har det oprindelige domicil i skarpeste erind­ring, næppe vil ænse, at forand­ring overhovedet har fund­et sted.

Men forandring er her: Tre nye kontoretager i tårnet, der er forhøj­et og følger det øvrige domicils seks etager; et højt parterre, fulgt af etagerne 1.-5; der er nye kontoretager på 2., 3. og 4., mens topetagen i tårnet har måttet give plads til de teknis­ke installation­er, selv om projektets ophav på et tidligt tidspunkt drømte om en glaslounge med både formidabel udsigt og servering.

Det vellykkede

En række indsatsområder er værd at bemærke: At forbindelsen mellem tårnet og mødecentrets etager via gangbroer og spindeltrappe er blevet så vellykket; at de nye glasfacader på tårnet fremstår i samme udtryk og stand som de eksisterende; og at den nye tagkonstruktion blev samlet på terræn og derefter blev kranet på plads i en enkelt storslået operation!

– Den særlige metode har sparet en del tid og et pænt beløb i byggeregnskabet, noterer projektleder Rasmus Johansen, EK Entreprise A/S, der roser sin fagentreprenør, tømrermester Nicolaj Gaardsøe, for løsningen af den opgave.
Sammenholdt med det samtidig toprenoverede mødecenter står det dermed klart, at Ingeniørforeningen har vekslet sin byggeøkonomi til værdier efter en meget flot kurs: For en kvadratmeterpris, der ligger på ca. 8.000 kr., har bygherren opnået et produkt, der fremstår skinnende nybygget og i høj kvalitet.

LED-armaturer

De homogene indretningsløsning­er omfatter en fremsynet køleløsning med fjernkøling og udførelse gennem særlige luftkølede lofter (CoolCeiling), nye træ­gulve, der er umulige­ at skelne fra de gamle, og et godt belysningsprogram fra Fagerhult, inkl. den nye LED-udgave af Pleiad (G3). 

Ikke mindst bemærkes de nye kontorers brug af Pozzo-arma­turet, der kan noget helt særligt inden for lysspredning. Fagerhult kalder selv armaturet for “et lille stykke af himlen”. 

Mere saglig er oplysningen, at Pozzo med LED-kilder er det tætteste, et armatur kommer på det naturlige dagslys.

Ved siden af de nye Fagerhult-lamper valgte bygherren i mødecentret at renovere en serie af de eksisterende armaturer fra samme producent. Det var en fornuftig og rigtig løsning, lyder det fra Rasmus Johansen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 1

Sport

Club Danmark Hallen

Forladt ruin blev levende sportsmekka

Bolig

Frihavns Tårnet

Betonbegejstring

Domicil

Ingeniørernes Hus

Alt udsolgt i IDA

Ungdomsbolig

Kollegieboliger Sølvgade

Sølvgades ungdomshus

Hospital

Ny Psykiatrisk Afdeling, Vejle Sygehus

Psykiatrisk hospital i klyngehuse

Kontorhus

OfficePark Søborg

Fleksibelt flerbrugerhus med grøn profil

Domicil

Per Aarsleff

Luftigt og landskabeligt landmærke

Sport

Royal Arena

Gallahallen

Bolig

Schades Have

Noget for øjet

Bolig

Strandpromenaden

Moderne punkthuse på promenaden

Bolig

Teglporten, Teglholmen Øst

Kanalbyen, afsnit 2

Kulturcenter

Vadehavscentret

Vadehavscenter med wow-effekt

Ungdomsbolig

Visionsvej, Plus Bolig, afd. 23

Ungdomsboliger med fabriksreference