OfficePark Søborg

:
marts 2017
OfficePark Søborg - Byggeriet

OfficePark Søborg giver med sine 16.100 kvm, seks etager og meget fleksible grundplaner mulighed for både store og små kontorlejere, der kan indrette etagerne helt efter ønske.

previous next

Fleksibelt flerbrugerhus med grøn profil

Seneste skud på stammen af meget fleksible OfficePark-kontorhuse ligger i Søborg, nord for København, og giver lejerne store muligheder for at indrette sig efter behov

Byggefakta

OfficePark Søborg
Vandtårnvej 62
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Boka Group A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør:
Almbjerg A/S
Andre aktører:
Per Aarsleff A/S, Dalton Betonelementer A/S, Egetæpper A/S
Areal:
16100 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
november 2014 - januar 2017

OfficePark er et kontorhuskoncept fra Boka Group, der første gang så dagens lys med Ring 3 OfficePark i Herlev i 2010. Siden er der blevet opført et byggeri i Viborg og nu endnu et nord for København i det gamle industrikvarter omkring Vandtårnsvej i Søborg.

OfficeParks er multifleksible kontorhuse til flere brugere, der placeres tæt på trafikale hovedfærdselsårer, og hvor der lægges vægt på synlighed, tilgængelighed og gode parkeringsforhold. Bygning­erne er alle tegnet af Årstiderne Arkitekter og har en grøn profil. Det langstrakte hus har et dobbelt knæk på midten og er i seks etager.

Det markante indgangsparti er placeret i knækket nederst i et atrium, der går op i bygningens fulde højde.

Fleksible etager

– OfficePark-byggerierne er som grundprincip tænkt som meget fleksible flerbrugerhuse, hvor man som lejer har adgang til fællesfaciliteter i form af møde- og konferencerum og fælles kantine, hvilket gør, at man som lejer kan indrette sig på færre kvadratmeter, end man normalt ville behøve, forklarer tegnestuechef Katrine Kristensen fra Årstiderne Arkitekter.

– Konceptet i udformningen af etagerne er, at den store husdybde giver mulighed for at lægge arbejdspladser langs alle facaderne, mens sekundære funktioner som loungeområder, møderum og stillerum, teknikrum, printer- og serverrum, garderober og toiletter lægges i midten af hver etage, siger Katrine Kristensen.

– Af samme årsag er facaderne udformet med ubrudte vinduesbånd med en modulering, der gør det muligt at lave både åbne kontorer og cellekontorer til f.eks. en, fire eller seks medarbejdere, forklarer Katrine Kristensen.

Intelligente installationer

OfficePark Søborg har som en del af sin grønne profil et intelligent energistyringssystem. Som totalentreprenør på alle el-arbejder har CR Electric A/S udført ikke alene selve el-installationerne med 800A-hovedfordeling, men også alle de styringsanlæg og systemer, der hører til et moderne kontorhus, herunder automatisk brandalarmanlæg (ABA), sprinklerservice, varslingsanlæg og sikkerhedsbelysning, (PDS-)kabling til edb samt fiberforbindelser. CR Electric A/S har tidligere udført tilsvarende projekter for Boka Group i form af Ring 3 OfficePark Ring i Herlev og OfficePark Toldbod i Viborg.

Til indretningen af OfficePark Søborg har Egetæpper A/S leveret 880 kvm Epoca Compact-tæppe i mørk grå. Epoca Compact er et fladvævet tæppe, hvis konstruktion og striber giver tæppet retning og effekt. Tæppet fås i 32 farver og er Cradle to Cradle-certificeret. Epoca Compact har også en klasse 33-certificering i forhold til den europæiske kvalitetsstandard EN 1307, hvilket betyder, at det er egnet til brug i områder med høj trafik som kontorer og offentlige områder.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 1

Sport

Club Danmark Hallen

Forladt ruin blev levende sportsmekka

Bolig

Frihavns Tårnet

Betonbegejstring

Domicil

Ingeniørernes Hus

Alt udsolgt i IDA

Ungdomsbolig

Kollegieboliger Sølvgade

Sølvgades ungdomshus

Hospital

Ny Psykiatrisk Afdeling, Vejle Sygehus

Psykiatrisk hospital i klyngehuse

Kontorhus

OfficePark Søborg

Fleksibelt flerbrugerhus med grøn profil

Domicil

Per Aarsleff

Luftigt og landskabeligt landmærke

Sport

Royal Arena

Gallahallen

Bolig

Schades Have

Noget for øjet

Bolig

Strandpromenaden

Moderne punkthuse på promenaden

Bolig

Teglporten, Teglholmen Øst

Kanalbyen, afsnit 2

Kulturcenter

Vadehavscentret

Vadehavscenter med wow-effekt

Ungdomsbolig

Visionsvej, Plus Bolig, afd. 23

Ungdomsboliger med fabriksreference