Strandpromenaden

:
marts 2017
Strandpromenaden - Projektet

Projektet Strandpromenaden har med udgangspunkt i en af områdets klassiske villaer skabt i alt 42 eksklusive boliger fordelt på den oprindelige villa og ni nye punkthuse.

Strandpromenaden - Town Houses

Town Houses er tre bygninger i den sydlige ende af området med hver tre rækkehuse i tre etager med to altaner, tagterrasse og parkeringskælder til hvert enkelt rækkehus.

Strandpromenaden - Beach Houses

De 29 boliger ligger i de såkaldte Beach Houses – seks punkthuse med fra 

previous next

Moderne punkthuse på promenaden

Promenadeboliger med en stringent arkitektur og formidabel udsigt til Svanemøllebugten

Byggefakta

Strandpromenaden
Strandpromenaden 33-39
2100 København Ø
Danmark

Bygherre:
Bricks A/S
Arkitekt:
Schmidt, Hammer & Lassen A/S, SLA arkitekter A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Fini El-Installation ApS
Areal:
7000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2014 - marts 2017

På det ydre Østerbro, tæt på byen og de nye kvarterer i Nordhavn, og lige syd for Tuborg Havn og Hellerup med direkte udsigt til Svanemøllebugten, ligger Strandpromenaden. Siden etableringen i 1917 har den ca. 400 m lange Strandpromenade været betragtet som et af de mest mondæne kvarterer i København.
I nærværende projekt er området omkring en af de store oprindelige villaer blevet udviklet med 42 bolig­er i luksusklassen fordelt på ni selvstændige punkthuse og den ombyggede oprindelige villa. Husene ligger i en park­lign­ende have, og centralt er der placeret fællesfaciliteter i form af gæstelejlighed, fitnessfaciliteter, sauna, lounge og underjordisk parkeringskælder.

Mangfoldige udgaver

– Strandpromenaden er boligarkitektur i absolut topklasse. Byggeriet fremstår i et modernistisk arkitektursprog med bygninger som monolitter i landskabet og med altaner og terrasser som omdrejningspunkter. Byggeriet taler mange sprog, og med afsæt i den internationale arkitektur appellerer boligerne til forskellige behov med over 30 forskellige udgaver, siger Morten Schmidt fra Schmidt Hammer Lassen Architects, der har tegnet byggeriet.

Centrum i bebyggelsen er en 1.100 kvm stor klassicistisk villa, der er tegnet af arkitekt Valdemar Sander og opført i 1919 til Otto Henry Bærentzen, en kendt grosserer, fabrikant og skibsreder i tiden.

Villaen er restaureret, og dens tre etager er indrettet til i alt fire boliger i størrelser fra 176 til 355 kvm. I tilknytning til villaen ligger en havestue og en stor garagebygning, der er bygget sammen med hovedhuset.

Town Houses

De tre såkaldte Town Houses ligger i bebyggelsens sydlige ende og rummer hver tre rækkehuse i tre etager med to altaner og tagterrasse. Rækkehusene er i størrelser fra 166 til 186 kvm og har desuden egen underjordisk garage. Husene har et indgangsparti med hall i stueetagen med opgang til et stort køkken-alrum. En trappe fører op til førstesalen, der er indrettet med to badeværelser og tre soveværelser, der alle har adgang til altan. Øverste etage har en enkelt stor stue med pejs og udgang til en stor tagterrasse med udekøkken.

Arkitektonisk fremtræder husene helt enkle som fortolkninger af Le Corbusiers klassiske modernistiske, hvide villaer fra omkring 1930. En stil, der også har været dyrket intensivt af den amerikanske arkitekt Richard Meier senere hen. De stringente former blødes op af en art åbne karnapper ud mod promenaden, der omrammer de to øverste etager og på indersiden er beklædt med træ.

Beach Houses

Hovedmængden af boliger udgøres af de seks Beach Houses, der ligger spredt fordelt og drejet i forskellige vinkler i den nordlige del af bebyggelsen. Husene, der er fra tre til seks etager, rummer tilsammen 29 lejligheder i størrelser fra 92 kvm og op til 189 kvm. Lejlighederne har meget varierede planløsninger. De større lejligheder er indrettet omkring et stort køkken-alrum og stue med en centralt placeret pejs og udgang til en stor terrasse eller altan. Lejlighederne har et stort master bedroom, to mindre værelser og to badeværelser.

Husene er i samme enkle, hvide, klassiske modernistiske stil som rækkehusene, men fremstår mere komplekse og sammensatte med sammenskårne volumener og åbne karnapper. En skalmuring med grålige teglsten omkring nederste etage giver husene tyngde og soliditet og kontrasterer fint de hvide facader og vinduerne og beklædningerne i det mørkere træ.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 1

Sport

Club Danmark Hallen

Forladt ruin blev levende sportsmekka

Bolig

Frihavns Tårnet

Betonbegejstring

Domicil

Ingeniørernes Hus

Alt udsolgt i IDA

Ungdomsbolig

Kollegieboliger Sølvgade

Sølvgades ungdomshus

Hospital

Ny Psykiatrisk Afdeling, Vejle Sygehus

Psykiatrisk hospital i klyngehuse

Kontorhus

OfficePark Søborg

Fleksibelt flerbrugerhus med grøn profil

Domicil

Per Aarsleff

Luftigt og landskabeligt landmærke

Sport

Royal Arena

Gallahallen

Bolig

Schades Have

Noget for øjet

Bolig

Strandpromenaden

Moderne punkthuse på promenaden

Bolig

Teglporten, Teglholmen Øst

Kanalbyen, afsnit 2

Kulturcenter

Vadehavscentret

Vadehavscenter med wow-effekt

Ungdomsbolig

Visionsvej, Plus Bolig, afd. 23

Ungdomsboliger med fabriksreference