Strandtorvet

:
december 2016
Strandtorvet - Beliggenheden

Strandtorvet lever op til sit navn, især set fra vandsiden og Frederiksholmsløbet, der er en del af vandvejen til Københavns Havn. Arkitekturen er begået af Tegnestuen Vandkunsten.

Strandtorvet - Facaden

Strandtorvets facadeudtryk varieres af de luftige og transparente altaner med træbeklædning, et gennemgående element i Vandkunstens designløsning.

Strandtorvet - Badeværelserne

Badeværelserne ankom til byggepladsen som præfabrikerede badekabiner fra Bad Element ApS. Alle materialer, komponenter og maskiner lever op til Svanemærket.

previous next

2300 Vandland

Strandtorvet er en integreret del af Københavns byudvikling yderst på Islands Brygge, Havnevigen. Her har arkitekter og bygherre høstet optimalt på den kystnære adresse

Byggefakta

Strandtorvet
Thorvald Borgs Gade
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Bonava Danmark A/S
Arkitekt:
Tegnestuen Vandkunsten A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
NCC Construction Danmark A/S
Areal:
3700 kvm.
Byggesum: 
65 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2015 - september 2016

Danskerne er vilde med at bo ved strand og vand; så vilde er de, at adresser med udsigt til det blå element presser boligprisen i top. Og en mere kystnær adresse end Havnevigens Strandtorvet findes næppe – medmindre man bor på en husbåd!

Meget apropos er det arkitekterne på den hæderkronede tegnestue Vandkunsten, der har stået for både plandisponering og detailprojektering af de to mest aktuelle boligafsnit i Havnevigen, Byhusene og Strandtorvet. Det har de gjort med tæft for at udnytte den spektakulære adresse, som for få årtier siden var lidet agtet som et kedeligt og let anløbent industriområde.

Siden er meget sket. Så meget, at der i Brygge-kvarteret nordøst for den berømte kolonihaveforening Nokken nu er opstået en ny bydel: Havnevigen. Med en vifte af typologier som boligtårne, rækkehuse, punkthuse og – som på Strandtorvet – etageboliger indrammes nye byrum af stræder, veje og pladser med navne, der endnu dårligt antræffes i Krak. I masterplanen er der lagt vægt på offentlighedens adgang og på, at byens tilbud ude skal være på højde med dem, der opnås bag murene.

I alt er her opstået knap 500 nye hjem, fordelt på seks ejerforening­er og realiseret af NCC Bolig, nu Bonava Danmark. Strandtorvet har fået sit navn efter plandisponering­ens U-form, der favner den fælles og kystvendte plads – Strandtorvet. Det er til denne plads, de fleste af de 25 boliger i størrelser fra 81-152 kvm vender med deres rummelige uderum på transparente altaner og placeret i varierende etagehøjder med bevægelse og dynamik i arkitekturen. Parterre­etagen er udført med ekstra højde og giver plads for en række fælles faciliteter for bykvarteret Havnevigen: Butik, café, fest- og forsamlingslokaler.

Lys og transparens

Ud over lys og luft i rigelige mængder præges Strandtorvets boliger af en homogen farvelægning med en “knækket” hvid som temafarve, suppleret med gråtoner i klinker og trappernes terrazzo. Maleropgaven er på Strandtorvet løst af Nielsen & Kromann, der roser samarbejdet på byggeplads­en med en perfekt styring, mens boligprojektet blev til. Den gode stemning har ført til det helt rigtige resultat, mener malermester Henrik Lundberg, der styrede et hold af sine medarbejdere i en blandet opgave af spartling, filtopsætning og maling.

– Det er i mindre grad farvevalget, men boligernes placering og lyset derude ved vandet, der leverer den fornemme kvalitet, lyder kommentaren.
Kvalitet er da så også overskriften på valget af centrale løsninger til køkken og bad. Til de “våde” miljøer valgte byggeledelsen præfabrikerede plug’n-play-“badekabiner” fra Bad Element ApS med de fordele, der opnås med kortere byggetid og industriel præcision i udførelsen af installationerne. 

Projektet indeholder 28 badekabiner med et flisebeklædt gulvareal på ca. 5 kvm. Indretningen integrerer håndvasken i en generøs bordplade over underskab og giver endvidere plads for en flisebelagt bruseniche, toilet og vaskesøjle med vaskemaskine og tørretumbler. Kabinerne er Svanemærket.

Boligerne på Strandtorvet har således en grøn profil med et lavt energiforbrug og miljømærkning af såvel de enkelte komponenter som helheden.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 6

Bolig

Bomidtvest, afd. 81

Boligblokke opgraderet med tilgængelighed

Domicil

Deloitte-domicil, Esbjerg

Fornuftens monument

Uddannelsescenter

KUA3

Kronen på Søndre Campus

Bolig

Omsorgsboliger

Omsorgsboliger i moderne punkthuse

Bolig

Skoleparken, afd. 5 og 10

Røde murstensfacader i version 2.0

Bolig

Strandtorvet

2300 Vandland

Forsyningsanlæg

Sønderjysk Biogas Bevtoft

Kæmpe biogasanlæg visuelt integreret i landskab

Bolig

Sønderparken, afd. 406

Teglfacader til helhedsløft af 70’er-boliger

Domicil

White House

Domicil med ikonisk ambition