Omsorgsboliger

:
december 2016
Omsorgsboliger - Byggeriet

Den nyrenoverede tidligere skolebygning rummer, sammen med de tre nye punkthuse, tilsammen 40 nye omsorgsboliger med tilhørende faciliteter og fællesrum.

Omsorgsboliger - Boligerne

Også de 14 boliger i de nye punkthuse er rummelige og velindrettede med fin loftshøjde. Boligerne er udstyret med badeværelser efter plejehjemsstandard, men har fuldt funktionelle køkkener.

Omsorgsboliger - Kvistene

Boligerne er rummelige og tiltænkt rimeligt selvhjulpne borgere. De største boliger er på 85 kvm og ligger under taget i den gamle bygning med rigeligt dagslys fra kviste med glasflunker.

previous next

Omsorgsboliger i moderne punkthuse

Helt moderne punkthuse kontrasterer fint den bevaringsværdige hovedbygning i Lyngby-Taarbæk Kommunes nye, velindrettede og lyse omsorgsboliger

Byggefakta

Omsorgsboliger
Buddingevej 50
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

Bygherre:
Lyngby-Taarbæk Kommune
Bygherrerådgiver:
Force 4, Lilholm & Partnere ApS
Arkitekt:
Kullegaard A/S, Lassen Landskab A/S
Totalentreprenør:
Daurehøj Erhvervsbyg A/S
Ingeniør:
Torkil Laursen A/S Rådgivende Ingeniører
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
44 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2014 - oktober 2016

Den tidligere Lyngby Statsskole er en statelig, palælignende og bevaringsværdig bygning i fire etager fra 1923, der nu udgør kernen i 40 nye omsorgsboliger, som Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København har etableret. Den gamle bygning er suppleret med tre nybyggede punkthuse, der ligger i en gruppe på grunden mellem skolebygningen og Buddinge­vej. Punkthusene, der er i henholdsvis to og tre etager, rummer i alt 14 lejligheder, mens hovedbygningen rummer 26 boliger, mindre fællesrum på etagerne og et stort fællesrum samt vaskerum, bad og depot i stueetagen. Det store fællesrum er tænkt som samlingssted for alle beboerne og rummer et køkken.

En mindre sektion kan lukkes af ved hjælp af en FV41, 41 db-foldevæg, der er leveret og monteret af Deko Loft + Væg P/S. Foldevæggen består af sammenhængende elementer, der er bygget op omkring en specialudviklet konstruktion, der består af aluminiumsprofiler, træplader, isolering og lyddæmpende materiale.
Der er ingen egentlige personalefaciliteter, da omsorgsboligerne er tiltænkt nogenlunde selvhjulpne borgere, der dog ikke længere synes, at de magter deres tidligere boliger, og derfor gerne vil bo enklere under bofællesskabslignende former.

Renoveret hovedbygning

– Det har været forudsætningen for byggeriet, at vi bevarede den gamle bygnings historiske udtryk bedst muligt, og at de nye punkthuse skulle have et moderne, men afdæmpet formsprog, der respekterer den gamle skolebygning, siger arkitekt Thomas Bjørn Nielsen fra arkitektfirmaet Kullegaard.

– Bygningen havde oprindelig en høj kælder og en stor flot granittrappe, som førte op til en stor indgangsportal. For at udnytte den eksisterende bygning bedst muligt har vi afgravet terrænet og brugt den gamle kælderetage som ny stueetage, for at skaffe mere plads, og fjernet trappen, der ikke var så tilgængelig for ældre. Den pudsede sokkel og facadens pilastre er ført ned til det nye terrænniveau, og de gamle kældervinduer er erstattet af tofløjede, småsprossede glasdøre i stil med det eksisterende. Hele huset er blevet renoveret med bl.a. indvendig isolering og alle vinduer udskiftet med nye koblede vinduer med præcis de samme profiler som de gamle, fortæller Thomas Bjørn Nielsen.

Bygningerne på grunden er blevet indarbejdet i et fint, parklignende haverum med et gennemgående strøg som samlende element.

Energirigtige kviste og karnapper

De seks rummelige boliger på hovedhusets 3. sal har skråvægge og et glimrende lysindfald takket være de store fladtagskviste med glasflunker på langsiderne. I alt er tagetagen forsynet med 20 kvis­te, hvor de tre i tagfladen i hver gavlende har zinkbeklædte flunker. Kvistene er leveret færdige af Quattro House Denmark ApS.

– Alle vores kviste har grundlæggende samme konstruktion, med nogle knudepunkter og en lagvis opbygning, men de bliver skræddersyet til den enkelte kunde og det enkelte projekt. Vi er en certificeret virksomhed, hvor element­erne bygges til eksakte standard­er, og de leveres som en fuldt færdig pakke, inkl. isolering og damp­spærre og indbygget hejse­mulighed, så de kan løftes på plads direkte fra lastbilen, forklarer direktør og arkitekt i Quattro Frank Rasmussen.

– Vi har også leveret karnapperne til de nye punkthuse, ligeledes helt færdige og forsynet med trelagsglas. For at sikre så slanke og elegante elementer som muligt benytter vi en lambda 20-isolering, der hedder Kooltherm, hvor en almindelig mineraluld har lambda 37, siger Frank Rasmussen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 6

Bolig

Bomidtvest, afd. 81

Boligblokke opgraderet med tilgængelighed

Domicil

Deloitte-domicil, Esbjerg

Fornuftens monument

Uddannelsescenter

KUA3

Kronen på Søndre Campus

Bolig

Omsorgsboliger

Omsorgsboliger i moderne punkthuse

Bolig

Skoleparken, afd. 5 og 10

Røde murstensfacader i version 2.0

Bolig

Strandtorvet

2300 Vandland

Forsyningsanlæg

Sønderjysk Biogas Bevtoft

Kæmpe biogasanlæg visuelt integreret i landskab

Bolig

Sønderparken, afd. 406

Teglfacader til helhedsløft af 70’er-boliger

Domicil

White House

Domicil med ikonisk ambition