Bomidtvest, afd. 81

:
januar 2017
Bomidtvest, afd. 81 - Renoveringen

Bomidtvest, afd. 81, har fået en gennemgribende renovering, som løfter hele boligkvarteret og skaber samlende visuel identitet.

Bomidtvest, afd. 81 - Facaderne

Facaderne blev nænsomt nedbrudt og genopbygget i én proces, med efterisolering og ny skalmur. Også lydmæssigt er der sket store isoleringsforbedringer.

Bomidtvest, afd. 81 - Altanerne

Boligblokkene fremtræder som nye både udadtil og i de kraftigt opgraderede og forandrede lejligheder – nu også med store, lyse altaner.

previous next

Boligblokke opgraderet med tilgængelighed

Bomidtvest-boligblokkene i Skjern har fået en gennemgribende helheds­renovering, der løfter det samlede udtryk

Byggefakta

Bomidtvest, afd. 81
Klokkebjergevej 48
6900 Skjern
Danmark

Bygherre:
Bomidtvest, Ikast
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
H. Lindquist arkitekter
Totalentreprenør:
Byggefirmaet Knudsgaard A/S
Ingeniør:
Grue og Kirkgaard A/S
Areal:
7500 kvm.
Byggesum: 
82 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2014 - november 2016

Visionen i helhedsplanen for renoveringen af de syv boligblokke var – ud over de funktionelle moderniseringer – at skabe større sammenhæng og fælles identitet i afdeling 81. Boligkvarteret ligger i den østlige del af Skjern by, i gåafstand til bl.a. centrum, indkøb og sportshaller, og udtryksmæssigt fremstår det almene boligbyggeri nu som nyopført med flotte facader, kviste og store altaner, og i en kvalitet, der smager af moderne ejerlejligheder. Også friarealerne har fået et gevaldigt løft.

Komplet hamskifte

– Reelt står kun bagmure, etagedækning, fundament og kældre tilbage fra det oprindelige, noget trætte, almene boligbyggeri, fortæller arkitekt Henrik Lindquist fra H. Lindquist ApS.

– Vi ser det som et særdeles vellykket resultat, som var værd at vente på under den lange forudgående proces. Renoveringen var tiltrængt, og set med vestjyske briller er det en dramatisk ombygning, der er tale om. Faktisk fremtræder kvarteret som nyopført. Sidste boligblok er netop afleveret, og det er helt nye, toptunede lejligheder og indbydende omgivelser, som de genhusede lejere og nye indflyttere præsenteres for. Udearealerne er lagt helt om og spiller flot op til den omgivende bydel og boligblokkenes helt nye udtryk.

– Facaderne har gennemgået en total forandring, med efterisolering og ny skalmur, opmuret på stålprofil. Der er kommet nye vinduer og døre, store altaner med plads til terrassemøbler, og tagene er udskiftet. Der er etableret fire elevatorer, ramper i stueetagen i to af blokkene, og indvendigt har man opgraderet lejlighederne totalt, bl.a. med flotte nye køkkener og badeværelser i materialer og stil, som bedst kendes fra ejerlejlig­heder. Her er der imidlertid tale om alment boligbyggeri. Opgraderingen betyder selvsagt huslejestigninger, men på et niveau, som er blevet bredt accepteret.

Flemming Roi Madsen fra bygherren Bomidtvest udtaler:

– Vi står nu med et attraktivt og funktionelt boligkvarter efter en gennemgribende renovering, der samtidig har reduceret antallet af lejligheder. Beboerne har fået nogle skønne lejligheder med fine muligheder for indretning. Vægge er flyttet, og køkken og bad er helt nye. Til erstatning for de lidt forkølede og skyggefulde små altaner, som nærmest kun var til at ryste en dyne ud over, er der kommet nye store, lyse og rummelige, vestvendte altaner – og kviste er anlagt i tagetagen. Facaderne fremstår nye, med god isolering. Friarealerne har træer og buske, stier, p-plads og et fælles “generationshus”, omdannet af et eksisterende vaskehus.

– Projektet satte stor fokus på tilgængelighed, opnået bl.a. via elevatorer og indretning af køkken og bad – og sammen med boligkvarterets opgraderede fremtoning er vi nået frem til et resultat, som tiltrækker en bred lejerskare og danner grundlag for et positivt image for stedet. Vi tror på, at investeringen er fornuftig på den lange bane, og resultatet er da også blevet godt modtaget.

Successiv nedbrydning og opbygning

Projektets totalentreprenør var Byggefirmaet Knudsgaard A/S, hvor projektleder Kristian Bødker fortæller:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 6

Bolig

Bomidtvest, afd. 81

Boligblokke opgraderet med tilgængelighed

Domicil

Deloitte-domicil, Esbjerg

Fornuftens monument

Uddannelsescenter

KUA3

Kronen på Søndre Campus

Bolig

Omsorgsboliger

Omsorgsboliger i moderne punkthuse

Bolig

Skoleparken, afd. 5 og 10

Røde murstensfacader i version 2.0

Bolig

Strandtorvet

2300 Vandland

Forsyningsanlæg

Sønderjysk Biogas Bevtoft

Kæmpe biogasanlæg visuelt integreret i landskab

Bolig

Sønderparken, afd. 406

Teglfacader til helhedsløft af 70’er-boliger

Domicil

White House

Domicil med ikonisk ambition