Munkemøllen

:
oktober 2016
Munkemøllen - Facaden

De røde teglfacader sikrer en farvemæssig sammenhæng med de omkringliggende ejendomme og skaber en forbindelse mellem det nye og gamle.

Munkemøllen - Udearealerne

Udearealerne med bl.a. stålbede er udført af Torneløkke Anlægsgartner & Servicefirma ApS.

previous next

Enklave af murede punkthuse

Boligbebyggelsen Munkemøllen er inspireret af typologien omkring stedets beliggenhed i et historisk område med bl.a. Skt. Knuds Kloster

Byggefakta

Munkemøllen
Klosterbakken
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Arkitektgruppen A/S
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S, Creo Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Arkitektgruppen A/S
Ingeniør:
Henry Jensen A/S
Areal:
4360 kvm.
P-anlæg:
3450
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
Februar 2015 - september 2016

Boligbyggeriet Munkemøllen på Klosterbakken er et karakterfuldt indslag i Odense og er i harmoni med stedets formsprog og er samtidig med til at tilføre ny kvalitet til byrummet.

Den arkitektoniske idé er faktisk inspireret af typologien “kloster” og fortolker de arkitektoniske motiver, der i forvejen findes på stedet. Bebyggelsen er deraf formet som en enklave af murede huse, der omslutter en indre fælles gård, som åbner op mod syd.

Varieret indretning

Arkitekterne hos C.F. Møller leverede skitsen til projektet og tegnede en bebyggelse med ca. ti forskellige typer lejligheder med store variationer i indretningen. Der er således flere boliger i to plan og alle med en udførelse af høj kvalitet: gode værelser, køkken og bad og fantastiske, private uderum. Lejlighederne findes fra 94 til 271 kvm, fra tre til fem værelser, flere med to baderum og walk-in-closet.

C.F. Møllers tegnestue har givet bygningen sit helt eget look, men leder samtidig tankerne mod de arkitektoniske udtryk, som er kendetegnende for dette historiske område, og derfor spiller teglen en rolle. Den røde teglfacade sikrer en farvemæssig sammenhæng med de omkringliggende ejendomme og skaber en forbindelse mellem det nye og gamle.

Vigtig rådgiver på projektet med Arkitektgruppen A/S som totalentreprenør har været Henry Jensen A/S, Rådgivende Ingeniører, der har projekteret alle ingeniørarbejder, herunder konstruktion og installation, inkl. det løbende fagtilsyn med byggeriet.

– Opgaven var speciel, fordi byggeriet er centralt placeret i byen, tæt op ad en transformerstation, som kan være følsom over for rystelser, så vi har været nødt til at være påpasselige, og desuden er der udført en p-kælder i to niveauer, som jo ikke er standard. Men et rigtig godt samarbejde mellem parterne sikrede en vellykket projektering, oplyser Halldor Stefansson fra Henry Jensen A/S, Rådgivende Ingeniører.

Altaner og terrasse

Det vinder stadigt mere frem af have adgang til det åbne rum, så man kan leve det udendørs liv også – og derfor har alle boligerne mindst en altan, nogle af dem har desuden en tagterrasse eller terrasse mod gårdrummet.

De øverste lejligheder har store tagterrasser, som kombinerer muligheden for optimal solorientering med helt unikke udsigtsmuligheder.

De øvrige altaner, hvis lette udformning tilfører bygningen et elegant udtryk, giver ligeledes boligen et fantastisk uderum. Facaderne opbygges omkring en rytme af altaner, som giver et fantastisk lysindfald i lejligheden. Stuelejlighed­erne udnytter kontakten direkte til haven og til gården; mod nord, Eventyrhavens slyngede mur, mod øst, Åens Have.

Varieret udeareal

Udearealerne afgrænses af varieret beplantning af mindre buske, og de hævede gårdrum fuldender udtrykket. Set fra bebyggelsens vinduer danner træer, belysning og plantebede et harmonisk og varieret mønster, som går i et med omgivelserne og trækker åens grønne, rekreative miljø helt ind i boligen.

Denne del af arbejdet er udført af Torneløkke Anlægsgartner & Servicefirma ApS, efter at en lille udfordring med oprensning af en del forurenet jord var blevet ordnet.

– Vi har været kreative med at skabe en løsning til den rigtige pris, og det fik os til at tænke i alternative baner med valg af materialer, og det gav nogle spændende og anderledes løsninger for gårdmiljøet i byggeriet, fortæller Martin Henriksen fra Torneløkke Anlægsgartner & Servicefirma ApS.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 5

Børneinstitution

Børnehuset Galaxen

Børnehus i landsbyens tegn

Bolig

Central Park

Boligbyggeri med øje for detaljerne

Uddannelsescenter

Erhvervsakademiet Lillebælt

Skarp og transparent campus-arkitektur

Ungdomsbolig

Gøteborg Allé

Gul base med sort bånd

Bolig

Himmelev Have

Boliger i kubisk funkisstil

Bolig

Munkemøllen

Enklave af murede punkthuse

Bolig

Munkesøparken

Altan-upgrade

Forskningscenter

Mærsk Bygningen, Det Nye Panum

Doktor Folkekær – forskning i øjenhøjde

Ungdomsbolig

Nyhavn

Højt hus med lysende øjne

Parkeringshus

Thomas B. Thriges Gade p-kælder

I Odense er bilerne gået under jorden