Sillebroen Shopping biograf

:
november 2016
Sillebroen Shopping biograf - Søjlerne

Nordisk Film Biografer A/S er rykket ind i Sillebroen Shopping med fire sale. De tre står på søjler ud over varemodtagelsen.

Sillebroen Shopping biograf - Salene

Der er fire biografsale i fire forskellige størrelser med tilsammen 529 sæder.

Sillebroen Shopping biograf - Skærmene

Audio-Visuelt Centrum A/S har leveret og monteret Samsung-fladskærme, hvor der bl.a. vises trailere og i hvilke sale, de enkelte film vises.

Sillebroen Shopping biograf - Byggeriet

Biografprojektet Sillebroen er udviklet i samarbejde med TK Development, som også ejer og driver Sillebroen. Den nye biograf består både af et eksisterende lejemål og helt nybyggeri.

Sillebroen Shopping biograf - Malerarbejdet

Filmcitater og pangfarver på enkelte vægge får biografturen til at begynde allerede i foyeren og på toiletterne, hvor de fleste citater findes. Det er Malerfirmaet CKT A/S, der har malet alt indvendig – dog ikke citaterne.

previous next

Film på søjler

Sillebroen Shoppingcenter i Frederikssund er blevet udvidet med en biograf med fire sale. Tre af salene er bygget på søjler

Byggefakta

Sillebroen Shopping biograf
Nygade 1
3600 Frederikssund
Danmark

Bygherre:
TK Development A/S
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Totalentreprenør:
TL Byg A/S
Ingeniør:
Jodan Rådgivning ApS
Andre aktører:
Nordisk Film Biografer A/S
Areal:
1400 kvm.
Byggesum: 
25 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2015 - september 2016

Duften af varme, friskpoppede popcorn er ikke til at tage fejl af. Sådan dufter der vel stort set i alle biografer. For en popcornsmenu i forskellige størrelser er for mange et must at indtage i bløde sæder i en mørk biograf, hvor lyd og billeder omfavner en og suger en med ind i filmen på det store lærred, væk fra hverdagens mylder og travlhed.
Sillebroen Shopping i Frederikssund har fået en biograf. Og det er ikke bare sådan noget, man lige får. Især ikke, fordi biografen er bygget ind i det eksisterende byggeri med en allerede eksisterende dagligdag for både personale i butikkerne og kunderne. Og dermed en række hensyn at tage i forhold til lyd og lugten – eller, om man vil, duften – af popcorn, så begge ikke forplanter sig til centrets øvrige beboere i form af butikker med tøj, sko, køkkengrej og meget mere.

Det er Nordisk Film Biografer A/S, der har lejemålet af den nye biograf i Sillebroen, og den tæller fire sale med i alt 529 sæder. Nordisk Film Biografer driver i forvejen 18 biografer i Danmark og er den største biografaktør i Danmark.

Biografen i Sillebroen ligger diskret på 1. sal i et “hjørne” og syner ikke af så meget udadtil. “Hjørne” skal forstås på den måde, at Sillebroen arkitektonisk er en “blød” bygning – nærmest en slange – uden skarpe hjørner og kanter. Det betyder også, at indgangen til biografen har en buet form. Det er Mangor & Nagel A/S, der i sin tid tegnede Sillebroen, og som atter har været med om bord til biografen.

Reklamesøjler gør dog sit til at tilkæmpe sig opmærksomheden i mængden af shoppingmuligheder. En ny biograf er naturligvis opdateret med den nyeste teknologi, så billetter kan købes via en touchskærm – faktisk to – placeret ude foran biografens indgang, så billetter også kan købes uden for biografens åbningstid – evt. en formiddag i forbindelse med indkøb.

Ud over at kunne tilbyde film er biografen også et tiltag, der skal være med til at øge kundeflowet og styrke omsætningen i det øvrige center.

Bygget på søjler

De fire sale og den indbydende foyer integreres i det nuværende center. Biografen er etableret ved at inddrage et eksisterende lejemål på 1. sal i Sillebroen til den ene biografsal, mens de øvrige tre sale er bygget på søjler over den eksisterende varegård på bagsiden af Sillebroen. Biografen vil byde på den nyeste teknologi for at sikre gæsterne den bedst tænkelige filmoplevelse. Og det er ikke begrænset til film. Som en aktiv del af Frederikssunds kulturtilbud vil biografen også kunne vise opera, fodbold, spil, ballet, skuespil og masser af andre spændende oplevelser, der er til rådighed for digitale biografer.

Biografprojektet er udviklet i samarbejde med TK Development A/S, som også driver Sillebroen.

– Det har været et lidt kompliceret byggeri, fordi det netop er et byggeri, der skulle bygges ind i et bestående shoppingcenter i drift. Det har været som at lave en boks i en boks med en sal, der er skubbet ind i shoppingcentret i det tidligere lejemål samt tre nye bokse hen over eksisterende butikker på taget. Det har naturligvis givet en del udfordringer i forhold til bærende konstruktioner og diverse installationer i forhold til vand osv. Og det kunne ikke undgås at skabe gener for de andre lejere, fortæller projektchef Niels Christian Skovgaard fra TK Development.

Det har krævet en benhård logistik, ikke mindst set i forhold til, at tre sale vender ud over varegård­en, hvor lastbiler dagligt skal aflevere varer til butikkerne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 5

Børneinstitution

Børnehuset Galaxen

Børnehus i landsbyens tegn

Bolig

Central Park

Boligbyggeri med øje for detaljerne

Uddannelsescenter

Erhvervsakademiet Lillebælt

Skarp og transparent campus-arkitektur

Ungdomsbolig

Gøteborg Allé

Gul base med sort bånd

Bolig

Himmelev Have

Boliger i kubisk funkisstil

Bolig

Munkemøllen

Enklave af murede punkthuse

Bolig

Munkesøparken

Altan-upgrade

Forskningscenter

Mærsk Bygningen, Det Nye Panum

Doktor Folkekær – forskning i øjenhøjde

Ungdomsbolig

Nyhavn

Højt hus med lysende øjne

Parkeringshus

Thomas B. Thriges Gade p-kælder

I Odense er bilerne gået under jorden