Gnisten

:
maj 2019
Gnisten - trapper

De nye boligblokke blander på usædvanlig vis private og almene boliger i samme blok og opgang.

Gnisten - altaner

Den lyse tegl fremtræder indbydende med et smukt nuancespil, og de store altaner med klart glasværn er med til at åbne op for omverdenen og bidrager til det indbydende og venlige udtryk i arkitekturen og de enkle, skarpe former.

Gnisten - stue

Store, lyse opholdsrum og hvide, moderne og praktiske køkkener gør det nemt for alle målgrupper at indrette sig smukt og skabe positive rammer om hverdagen.

Gnisten - facade

De blandede, nyopførte boligblokke er opført som punkthuse med masser af udsyn over de smukke omgivelser og et godt lysindfald fra store vinduespartier.

previous next

Punkthuse med pli

Gnisten i Horsens er fire nyopførte punkthuse med rene linjer, stor transparens og flotte facader i lys tegl

Byggefakta

Gnisten
Dagnæsallé
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Bjerrevej 1 ApS, Boligselskabet Domea Horsens
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S, Konstant Net A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
5659 kvm.
Byggesum: 
65 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2017 - Februar 2019

Dansk Boligbyg A/S og selskabet Bjerrevej 1 ApS har stået for opførelsen af fire boligblokke, som er punkthuse på fire etager, i lys og venlig tegl med store altaner og terrasser. Som noget lidt specielt udgør de to nederste etager 28 almene lejeboliger (2.667 kvm), som er solgt til Boligselskabet Domea Horsens og er opført efter den delegerede bygherremodel, mens de to øverste etager med 32 boliger (2.992 kvm) er private udlejningsboliger.

Formmæssig høj kvalitet

Hos Dansk Boligbyg er man meget tilfredse med den arkitektur- og formmæssigt høje kvalitet, der er opnået i det færdige boligbyggeri, kaldet Gnisten.

– Der er anvendt gode, gedigne og traditionelle materialer, og vi synes, at man har formået at skabe et virkelig flot design og samtidig holde en fornuftig økonomi, udtaler adm. direktør Anton Nørgaard fra Dansk Boligbyg, og fortsætter:

– Byggeriet fremtræder homogent og sammenhængende, skarpt med rene linjer og meget lyst, åbent og venligt, med fladt tag og smuk tegl, der har et spil i sig og et lidt gulligt skær. Der er desuden reliefpartier i murværket, som giver variation og struktur. Det er rummelige, lyse boliger med store vinduespartier, indbydende opholdsrum, trælamelgulve, rig mulighed for tidssvarende og flot indretning, rigtig store og rummelige altaner med klart glasværn og frit udsyn over området, og der kommer masser af dagslys ind fra hele to sider. Stueetagen har terrasser. Området udenom er flot beplantet, og når det vokser op, og hele området er udbygget, vil det blive et utrolig smukt boligkvarter.

Anton Nørgaard fortæller, at Dansk Boligbyg kom ind i projektet via Kuben Management, som er ejet af NRGi. Sidstnævnte har hovedkontor i Aarhus og kontorer ude omkring i deres forsyningsområde, bl.a. også her på Bjerrevej i Horsens. NRGi havde overvejelser om at flytte og nedlægge arbejdspladsen på Bjerrevej 139 og bad Kuben Management og Arkitektfirmaet Kjaer & Richter om at vurdere, hvad grunden herefter kunne bruges til, i forhandling med Horsens Kommune. Kuben Management involverede Dansk Boligbyg, og det lå dem meget på sinde at skabe et blandingsprojekt med både almene og private boliger.

Blanding af boligformer

– Det er lidt usædvanligt at se, at man har blandet de to boligformer i samme blok og opgang, siger Anton Nørgaard.

– De almene boliger skal jo ud i konkurrence, og der har Dansk Boligbyg som totalentreprenør fungeret som delegeret bygherre. Vi lavede en kontrakt med Boligselskabet Domea om de almene boliger, mod at Domea opførte boligerne, mens Dansk Boligbyg sikrede, at alle entrepriserne blev udbudt i offentlig konkurrence. Dansk Boligbyg var bygherre på de private boliger via et dertil oprettet ApS-selskab, og man har undervejs i byggeperioden fundet investorer, som var interesserede i at overtage de private boliger.

Dansk Boligbyg forventer i øvrigt efter sommerferien at gå i gang med yderligere 95 boliger efter samme model ved siden af disse 60 boliger. Det nye projekt kommer til at omfatte 35 almene og 60 private boliger.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 2

Biograf

Biografcenter Broen

Danmarks længste biograf på søjler

Bolig

Cobrahave, Ørestad Syd

Karnapper og mønstermurværk

Bolig

Gnisten

Punkthuse med pli

Kontorhus

Harild Hus

Stramme facader i Carlsberg Byen

Uddannelsescenter

HF & VUC Fyn

Terrasseret hus i rustrød stålramme

Sport

Holbæk Sportsby

Under samme tag

Bolig

Kunstnerkarréen

Ørestads semicouture

Hotel og konference

Moxy Copenhagen Sydhavnen

Boutique-hotel i ny fortolkning

Bolig

Skoleparken

Fra kølig beton til varme mursten

Bolig

Toldbodhuse

Snehvide boligblokke med variation

Plejecenter og genoptræning

Tornbjerg Friplejehjem

Friplejehjem med overskuelige enheder