Moxy Copenhagen Sydhavnen

:
maj 2019
Moxy Copenhagen Sydhavnen - værelse

Værelserne er små, men velindrettede. Hvert værelse med entre og baderum udgør en container. Efter installation mangler kun tapetsering og maling.

Moxy Copenhagen Sydhavnen - indretning

Rummene i stueetagen er rå med betongulv og synlige betonkonstruktioner, men indretningen, der udelukkende bruger Ikea-møbler, er hjemlig, cool og afslappet.

Moxy Copenhagen Sydhavnen - reception

Bar og reception er slået sammen og ligger i åben forbindelse med restauranten. Moxy kalder sig selv for ”lavprisluksus” og henvender sig især til millennium-generationen.

Moxy Copenhagen Sydhavnen - facade

Terrændæk og stueetage er opbygget i beton, men resten af hotellet består grundlæggende af præfabrikerede krydsfinercontainere, som er stablet oven på hinanden.

Moxy Copenhagen Sydhavnen - indgang

Moxy Hotel Copenhagen ligger ved Sydhavns Plads og rummer 218 værelser. Konceptet er et samarbejde mellem hotelkæden Marriott og Ikea.

previous next

Boutique-hotel i ny fortolkning

Marriott og Ikea står bag den nye Moxy-hotelkæde, der skal appellere til et ungt, internationalt publikum. Selve hotellet er bygget i præfabrikerede træcontainere, der stables oven på hinanden

Byggefakta

Moxy Copenhagen Sydhavnen
Sydhavns Plads 2
2450 København SV
Danmark

Bygherre:
Vastint Hospitality B.V.
Totalrådgiver:
BWM Architekten und Partner ZT GmbH
Arkitekt:
Anders Helweg Arkitekter MAA
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S, PME Technisches Büro für Klimatechnik GmbH
Areal:
6858 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
marts 2018 - Februar 2019

Trenden med ”boutique”-hoteller startede allerede i 1980’erne i store byer som New York og London, men grundidéen er stadig gangbar i dagens globale hotelmarked, hvor der er kamp om gæsterne. Det handler om små hoteller med en markant indretning og stil, der typisk henvender sig til en trendy og gerne mere upscale kundegruppe end standardhotellerne.

På den hastigt voksende københavnske hotelscene er der kommet en ny spiller på banen i form af det nye Moxy Copenhagen Sydhavnen, der med en nyfortolkning af boutiquehotellet i en mere økonomisk udgave især henvender sig til den rejselystne millennium-generation. Hotellerne er et samarbejde mellem hotelkæden Marriott og Ikea. Det hollandske firma Vastint Hospitality regner med at opføre omkring 50 Moxy hoteller i Europa. Moxy Copenhagen Sydhavnen er et af de første, der er åbnet. Hotellet ligger centralt ved Sydhavns Plads og har 218 værelser fordelt på fem etager samt diverse faciliteter.

Tilpasset danske forhold

– Moxy bruger ikke den almindelige stjerneskala, men siger, at de ligger på 3½ stjerne. Faciliteterne er til fire stjerner, men rummene er ikke så store. Til gengæld får du et velindrettet og lækkert værelse til en meget fornuftig pris, forklarer Anders Helweg fra Anders Helweg Arkitekter MAA.

– Marriott har jo ekspertisen med hensyn til hoteldrift, og Ikea har kapital, så det er et godt match. Hotellerne bliver udelukkende indrettet med møbler fra Ikeas hylder, både hotelværelser og fællesområder. Det østrigske arkitektfirma BWM har lavet grundkonceptet for hotellernes bygninger og er faste arkitekter, og så arbejder man med lokale arkitekter og ingeniører i de enkelte lande. I dette tilfælde ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen og os. Vi sikrer, at byggeriet bliver tilpasset de lokale forhold og overholder alle krav i Bygningsreglementet, lokalplaner osv. Vi har også stået for kontakten til Københavns Kommune og ansøgningen om byggetilladelse. BWM kommer med et oplæg ud fra vores input, og så sørger vi gennem hele processen for, at projektet bliver tilpasset. Især brandkrav og flugtveje har været lidt af en udfordring i dette projekt, fordi vi ikke er så vant til større træbyggerier i Danmark, siger Anders Helweg.

Færdige containere

– Der findes kun én type værelser og så den spejlvendte udgave. Hvert værelse, inklusive entré og badeværelse, udgøres af en krydsfinér-container, der bygges på samlebånd i Italien og derefter fragtes videre på lastbil. Værelserne er næsten helt færdige, komplette med vinduer, og badeværelse/toilet er komplet færdigindrettet. Efter montage skal værelserne og gangarealerne blot males og tapetseres, inden de er klar til den endelige indretning, fortæller Anders Helweg.

– Stueetagen hviler på et in-situ støbt terrændæk, hvorpå der opbygges en søjle/pladekonstruktion i én etage. Fra første sal og op stabler man simpelthen kasserne oven på hinanden og opbygger huset på den måde, kun suppleret med en enkelte afstivende og tværstabiliserende betonvægge omkring hovedtrappen og elevatorerne. Gangarealerne mellem værelserne bliver også opbygget i præfabrikerede træelementer og belagt med tæpper. Taget er også en let konstruktion med tagpap. Her er ventilationsanlæg og solceller placeret. Til sidst bliver facaderne monteret oven på en vandtæt vindspærre. Her er der brugt perforerede, patinerede stålplader, der også passer i den unge stil, men det kunne lige så godt være en anden type facade som tegl eller træ, siger Anders Helweg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 2

Biograf

Biografcenter Broen

Danmarks længste biograf på søjler

Bolig

Cobrahave, Ørestad Syd

Karnapper og mønstermurværk

Bolig

Gnisten

Punkthuse med pli

Kontorhus

Harild Hus

Stramme facader i Carlsberg Byen

Uddannelsescenter

HF & VUC Fyn

Terrasseret hus i rustrød stålramme

Sport

Holbæk Sportsby

Under samme tag

Bolig

Kunstnerkarréen

Ørestads semicouture

Hotel og konference

Moxy Copenhagen Sydhavnen

Boutique-hotel i ny fortolkning

Bolig

Skoleparken

Fra kølig beton til varme mursten

Bolig

Toldbodhuse

Snehvide boligblokke med variation

Plejecenter og genoptræning

Tornbjerg Friplejehjem

Friplejehjem med overskuelige enheder