Toldbodhuse

:
maj 2019
Toldbodhuse - facader

Bygningskomplekset Toldbodhuse springer i højden på en måde, som både gør byggeriet spændende, og visuelt samler det til en spændende helhed. Variationer i vinklingen af facaderne har samme effekt og åbner op mod omverdenen.

Toldbodhuse - altaner

Altanerne tilføjer byggeriet spændende detaljer og afveksling i materialer og farver, i flot kontrast mod de helt hvide betonfacader.

Toldbodhuse - promenade

De nyopførte hvide boligblokke, Toldbodhuse, fremstår varierede og med et lyst og venligt miljø på havnepromenaden i Odense.

previous next

Snehvide boligblokke med variation

Tæt på Promenadebyen i Odense har en attraktiv havnegrund fået fire nye boligblokke i høj funktionel og arkitektonisk kvalitet

Byggefakta

Toldbodhuse
Promenadebyen B2-B5
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
Maycon, Etho ApS, Ejendomsudviklingsselskabet Toldbodhuse
Arkitekt:
Norconsult A/S
Totalentreprenør:
Hans Jørgensen & Søn A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
10500 kvm.
Byggesum: 
250 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2017 - marts 2019

Investoren Dade har købt den nyopførte, varierede og spændende bebyggelse af bygherren Maycon, og beboerne kan se frem til flot udsigt og optimalt lysindfald i 110 lyse og venlige lejeboliger i byens havneområde. Ejendomsgiganten har med købet af Toldbodhuse investeret et kæmpebeløb i byggeriet på Odense Havn. Med opførelsen af de fire hvide bygningskroppe er dette eftertragtede kvarter så godt som færdigudbygget, og i sidste halvdel af marts var godt halvdelen af lejlighederne udlejet gennem Danbolig.

Skulpturelt udtryk

Bebyggelsens karakterfulde hvide beton brydes dels af partier med aluplader, store vinduespartier og syd- eller vestvendte altaner med værn i varierende materialer samt ikke mindst af, at hver bygning falder en til to etager, hvorved de tilpasser sig hinanden. Fra øst mod vest trapper bygningskroppene ned fra syv til fire etager, og i grundplanet skifter vinklerne lidt i forhold til hinanden. Der er etableret penthouselejligheder med tagterrasser, tagene ved tagterrasserne er udført som grønne tage, og i kælderplanet er der praktisk p-kælder på 4.200 kvm. Der forefindes cykelparkering, depot, trapper og elevator op til boligerne herfra.

Projektudvikler Bjarne Mayland fra ejendomsudviklingsfirmaet Maycon i Næstved fortæller:

– Samlet set fremstår boligkomplekset med et skulpturelt og varieret udtryk, som såvel bygherre, investor, andre aktører og Odense Kommune oplever som yderst vellykket. Toldbodhuse betragtes som en arkitektonisk perle, og når vi nævner ordet perle, ledes tankerne også let hen på en snehvid perlerække i havnemiljøet, siger Bjarne Mayland og fortsætter.

– Vi afleverede byggeriet til investoren Dade midt i marts, og både vi og køber er yderst tilfredse med det fantastisk flotte byggeri. Toldbodhuse er en del af den rivende udvikling, som byen er inde i, og byggeriet imødekommer den store efterspørgsel på attraktive kvalitetsboliger tæt på Odense Centrum. Det har været et unikt projektforløb hele vejen igennem. Odense Kommune har medvirket meget positivt til at få det hele til at fungere, og vi har været exceptionelt tilfredse med den lokale totalentreprenør Hans Jørgensen & Søn. De har varetaget opgaven til UG og i høj grad formået at forvandle de kreative idéer og tegninger til indflytningsklare lejligheder for et bredt publikum, fremhæver Bjarne Mayland, og nævner herudover at Toldbodhuse generelt berømmes for at tage hensyn til det omgivende miljø ved den måde, byggeriet fremstår på.

Høj funktionalitet

Bjarne Mayland forklarer, at det for Maycon næsten var lidt vemodigt at aflevere det færdige byggeri til køberen Dade.

– Men samtidig glæder vi os over køberens involvering og ser det som en blåstempling af projektet. Selv om vi har været med til mange projekter, glæder vi os lidt ud over det sædvanlige over at se Toldbodhuse blive til virkelighed, og for vores udviklingsafdeling, som har mere end 40 års erfaring inden for byggebranchen, ser man dette projekt som noget ganske særligt, siger Bjarne Mayland.

Fra arkitektens side har man lagt vægt på den høje funktionalitet, et lyst, dekorativt og skulpturelt markant byggeri, hvor målgruppen af lejere er bred. Lejlighederne varierer i størrelse, mellem 65 og 160 kvm, og har alle udsigt til vandet samt optimale indretningsmuligheder og atmosfære, hvad enten man er single, par eller en familie og uanset aldersklasse. I boligerne er anvendt lyse og gedigne materialer, så som lyse parketgulve, Svanekøkken og Siemens hvidevarer.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 2

Biograf

Biografcenter Broen

Danmarks længste biograf på søjler

Bolig

Cobrahave, Ørestad Syd

Karnapper og mønstermurværk

Bolig

Gnisten

Punkthuse med pli

Kontorhus

Harild Hus

Stramme facader i Carlsberg Byen

Uddannelsescenter

HF & VUC Fyn

Terrasseret hus i rustrød stålramme

Sport

Holbæk Sportsby

Under samme tag

Bolig

Kunstnerkarréen

Ørestads semicouture

Hotel og konference

Moxy Copenhagen Sydhavnen

Boutique-hotel i ny fortolkning

Bolig

Skoleparken

Fra kølig beton til varme mursten

Bolig

Toldbodhuse

Snehvide boligblokke med variation

Plejecenter og genoptræning

Tornbjerg Friplejehjem

Friplejehjem med overskuelige enheder