Nimbusparken kollegium

:
december 2017
Nimbusparken - facade

De to bygninger med studieboliger i det blandede kvarter Nimbusparken afslutter udbygningen af den såkaldte Nilfisk-grund, hvor industrivirksomheden Fisker & Nielsen tidligere havde til huse.

Nimbusparken - haverum

Mellemrummet mellem Etape 2 og 3 danner tilsammen et stort haverum. Her ses Etape 2A og 2B, der rummer kollegieværelser og studieboliger til studerende ved CBS.

Nimbusparken - teglsten

Teglfacaderne får deres meget nuancerede overflader og farvespil fra kulbrændte genbrugssten. Husenes base er markeret med indfarvet, mørkere sten.

Nimbusparken- altaner

De lidt større studieboliger har syd- eller vestvendte altaner. Altanerne i galvaniseret stål er ligesom de franske altanværn fremstillet og monteret af smedefirmaet Brdr. Soland ApS.

previous next

Studieboliger med teglsten i hovedrolle

Nimbusparken på den markante Nilfisk-grund på Frederiksberg er med et monumentalt og meget præcist artikuleret byggeri af Henning Larsen Architects nu fuldt udbygget

Byggefakta

Nimbusparken
Finsensvej 29-42
2000 Frederiksberg
Danmark

Bygherre:
De Forenede Ejendomsselskaber A/S
Bygherrerådgiver:
Aicon A/S
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Totalentreprenør:
Jørgen Friis Poulsen A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Andre aktører:
Schønherr A/S
Areal:
10600 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2015 - november 2017

Den gamle Nilfisk-grund mellem de øst-vestgående gader Finsensvej og Peter Bangs Vej på det centrale Frederiksberg har en historie, der går langt tilbage. Området var tidligere hjemsted for Fisker & Nielsen, der mellem 1912 og 1995 producerede Nimbusmotorcykler og Nilfisk støvsugere.

De gamle industribygninger har siden givet plads til Nimbusparken, som er et nyt område med boliger, erhverv og fælles udeområder. Med opførelsen af to bygninger med studieboliger til CBS og DIS er området nu fuldt udbygget.

De nye byggerier kaldet Etape 2A, 2B og Etape 3 er tegnet af Henning Larsen Architects og har haft Jørgen Friis Poulsen A/S som entreprenør. JFP, der har kontorer i både København og Herning, er grundlagt i 1972 og bygger i dag i hele landet – både boligbyggerier, erhvervsbyggerier, sygehuse, plejecentre og andre offentlige byggerier.

Afslutter området

Henning Larsens tegnestue har en længere historik i området, da partner i firmaet Lars Steffensen allerede for 15 år siden var med i dommerkomitéen i forbindelse med en konkurrence for udbygningen af området.

– Det tomme område var udlagt til parkering, så det var vigtigt at få afsluttet hele forløbet ud mod Finsensvej mod nord med de nye studieboliger, samtidig med at man bevarede forbindelserne på tværs fra Peter Bangs Vej, forklarer arkitekt Magnus Kramhøft, der har arbejdet med projektet frem til myndighedsprojektet.

Projektet består af to selvstændige bygninger – en længebygning i fem og syv etager med lidt større studieboliger som overtages af DIS og en vinkelformet bygning i seks etager, der rummer både studielejligheder og traditionelle kollegieværelser til studerende ved CBS. Det to bygninger danner imellem sig et stort uderum, mens længebygningen i den anden ende skyder sig delvist ind i et mellemrum, som er efterladt mellem to byggerier på Finsensvej.

Gavl mod gavl

– Vi har arbejdet med at skabe to forskellige typer uderum, så der blev en forskel på forside og bagside. På ydersiden af Etape 3 er der et mere offentligt strøg, som er en del af en passage fra Peter Bangs Vej til Finsensvej, hvilket var et stort ønske fra kommunen, mens der mellem bygningerne er et mere privat gårdrum, som forhåbentlig bliver et meget aktivt rum, siger Lars Steffensen.

– I mellemrummet ud mod Finsensvej går vi lidt i højden med syv etager, men vi trækker os også lidt tilbage. Det her stræk af Finsensvej er lidt kedeligt, så et brud hvor man laver en lille niche tilfører stedet noget, og vi har oven i købet fået en café til at ligge i stueetagen med den lille plads foran. I dialogen med beboere og kommune om at bygge i højden lavede vi en masse analyser af sol- og skyggeforhold, forklarer Lars Steffensen.

– De to andre bygninger i mellemrummet ender i helt lukkede gavle, som jo også kendes fra resten af byen, hvilket vi arbejdede videre med, så vores hus kun er åbent med store vinduer i stueetagen, men ellers er med til at danne et interessant motiv, hvor de tre gavle spiller op til hinanden og indrammer denne lokale ”niche” i gaderummet. Nøglen til at det kunne lade sig gøre, var at vi har fået lov til at arbejde med en helt særlig teglsten, fortæller Magnus Kramhøft.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 6

Bolig

Arenakvarteret

Kanalboliger med hjemmehygge

Plejecenter og genoptræning

Botilbud Ebberød

Botilbud med kig til naturen

Børneinstitution

Børnehuset Himmel og Hav

Med plads til leg på taget

Bolig

Dortheavej

Newyorker-boliger på Nørrebro

Domicil

EG Domicil

Højt profileret domicil

Bolig

Factory House

Fred ro og frirum

Butikscenter

Kronen Vanløse

Kronen på værket

Forlystelsescenter

Lego House

Lego-legeplads i mega-format

Ungdomsbolig

Nimbusparken kollegium

Studieboliger med teglsten i hovedrolle

Hotel og konference

Nobis Hotel Copenhagen

Kultur + historie = hotel

Bolig

Risskov Brynet

Tilpasset bydel med egen identitet

Uddannelsescenter

UC Syd

By-i-byen-effekt med skarpe tagrygge

Uddannelsescenter

VUC Syd, Aabenraa

Mættet tegltekstur og markante udskæringer

Bolig

Z-Huset

Stærk form til åben struktur